icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
3. júl 2012

@sufik1 díky za reference. Mě ten materiál je taky příjemný, jen jsem nevěděla, jak moc vydrž. Já prala pleny teda na 60 😝 Ale díky, takto to budu předávat, když se někdo bude ptát 😉 V tom úpletu s elastanem máš víc možností 😀
@palosek ten čbf já na aio nemám, podle mě to časem stejně dost hrubne a je to takové ee žmolkaté, tak já to na vnitřní vrstvu nedávám. Jen vkládačky z toho mám a ty mám jen z čbf, takže jestli se to sráží, tak furt stejně všechny vrstvy 😀

palosek
3. júl 2012

@caramilla jediné, co mi tak nehrubne je bambusové froté. Mám pocit, že to je i po mnoha praních nejjemnější... 🙂

palosek
3. júl 2012

Tak přátelé, tabulka ma Wendy je skoro hotová...jen jeden řádek mě tam ještě zlobí....děkuji za inspiraci všem předchozím tabulkám....ale je to dřina, pro začátečníka 😕 😕 😀 😀

kuna
4. júl 2012

narychlo procitam, absolutne nemam na siti naladu, jsem hrozne unavena, mimino me vysava 🙂. @crawler co kontrola?

vsechny vyrobky jsou nadherne, tady je to uz uplne profi 🙂

@caramilla ten velur mas z batani, nebo je to mylly? Je moc hezky!

sufik1
4. júl 2012

@kuna drž se, ať už je ti trochu líp.

otázka OT máme pískoviště plné škvorů, jsou ji stovky... jak se jich zbavím? nejlépe bez toho, aniž bych musela komplet měnit písek, pískoviště je plné a natáhnou se zaručeně znovu....
nejlépe nějaké ekologické odpuzovače, prostě cokoliv, abych se tam pak nebála pustit dítě

petkasv
4. júl 2012

@kuna jé úplně tě chápu, hodně odpočívej a věř že bude líp, já už jsem dneska naprosto s pohodě, občas ještě zvracím, ale je to v pohodě 🙂 bude líp, chce to čas a odpočinek 🙂

sinala
4. júl 2012

holky pomoc, bojuju s OL - doslova 🙂 🙂 🙂
když sešívám dva díly látky, nemám stejně začátek, jeden díl se mi posune - šiju z jednolícu z Dadky, tak nevím, zda je to tím nebo špatně vkládám látku 😠
šev taky nemám ukázkový, nastavuju různě napětí, tak jak jste tady uváděly v diskuzi, ale profi to nevypadá 😀 😀 😀

petkasv
4. júl 2012

@sufik1 tak to nevim, nemáte ho pod nějakým stromem, já věšim prádlo pod ořešák a asi ho brzo pokácím, jsem z nich taky hotová, jsou neustále v čistém prádle ☹ jinak já našla samý určitě neekologický přípravky na ně, ještě jestli se jich pak zbavíte chce to kryt na to pískoviště ale to tam určitě máte

animal
4. júl 2012

@sinala tak vyfoť ten šev

kuna
4. júl 2012

holky díky. Já teda nezvracím, ale nevím, jestli to není, že "zatím ještě" nezvracím 😀 😀 😀. Jen jsem taková malátná, ale do šití se asi pustit musím, dítě potřebuje kraťasy.

@sinala mně se to někdy stane, když mám ty začátky tlusté - třeba už jsou olemované (u rukávů), atd. Zkus ty začátky slepit k sobě koresem a mělo by to držet.

animal
4. júl 2012

@kuna hele to nemusí být ani těhotenstvím, mě bývá v těchto dnech na zvracení a nebo mě třeští hlava a bývám taky malátná. Jsou velké výyvy tlaku.

sinala
4. júl 2012

@kuna dík

palosek
4. júl 2012

@kuna Drž se...možná to bude i tím horkem a dusnem...to ani nám netěhotným není moc dobře 😉 Šitím možná příjdeš na jiné myšlenky 😀

palosek
4. júl 2012

Holky...tak tabulka je na světě https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao... 😉 Kdyby se objevila nějaká chyba, dejte vědět... nebo klidně opravte 😀 Uzávěrku nechám na vás. Kvůli financím můžem počkat třeba na počátek srpna (po RP).... A jestli budete mít zájem, můžu dodělat tabulku i na mtx.... Já totiž strašně ráda prohlížím ty látky 😀 😀 😀 😀 stříhání mi nevadí.... 😉 A pkud umíte, vkládejte si tam jaké chcete látky, uvidíte,co se nasbírá...

boudova
4. júl 2012

@palosek kdybych se ti tam náhodou omylem dopsala 😀 tak mě, prosím, nekompromisně vymaž!

palosek
4. júl 2012

@boudova já jsem taky často OMYLEM v jiných tabulkách 😀 😀 😀 ale pořád mi něco chybí... 😖

boudova
4. júl 2012

@palosek 😀 😀 😀 😀 mě teď chyběj hlavně prachy, mi končí pomalu mateřská a ještě k tomu jsem zjisitla, že jsem si koupila blbej sportovní kočárek a chci novej ☹ doma bohužel bez odezvy...snad zatím 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

petkasv
4. júl 2012

@palosek Pavli a mohla by si tam přidat ty modré kytičky 🙂http://www.produktservis.com/katalog/wendy/jedn... 🙂 a nějaký jednobarevný?

sinala
4. júl 2012

@boudova to je špatné jak skončí mateřská 😠 😠 😠 Teď už se ptám manžela, zda si můžu objednat látky 😀 😀 😀

boudova
4. júl 2012

@sinala jo přesně, končí svoboda 🙂

janasrub
4. júl 2012

@palosek, @boudova aha, tak konečně jsem přišla na to proč nacházím své jméno v těch tabulkách 😀 😀 😀

boudova
4. júl 2012

@janasrub taky omylem 😀 😀 😀

palosek
4. júl 2012

@petkasv myslíš tyhle? http://www.produktservis.com/images/katalog/609... 🙂 A jaký jednobarevný? Modrý?

palosek
4. júl 2012

@janasrub ...není omyl jako omyl 😀 😀 😀 Ale když mi přichází takovýto omyl domů v balíčku, který poštačka nemůže ani unést... 😀 😀 😀 to je nádhera 😀

sinala
4. júl 2012

@palosek a pak se tím prohrabovat to je ještě lepší 😀 😀 😀 😀 akorát pak mě deptá, že nemám čas z toho šít 😀 😀 😀

katka82
4. júl 2012

Ahojky holky
jen letecky u nás v noci děs 😝 o půl jedné přiběhla babi že jsou tu hasiči no tak jsme se oblíkli a šup dolů a už jsme tahali ze sklepa a z garáže manželovo nářadí,kola,sekačku,a vše co šlo,sousedi přišli pomoci s ledničkou a s pračkou no a tak během 10-ti minut bylo v garáži skoro metr a půl vody byl to děsnej fofr a hodně sousedů mělo vodu i v bytě no prostě děs paní za náma se utopili slepice a jiné sousedce králíci přijel dokonce i starosta no holky co vám budu psát bylo to šílený a pak jak to opadlo mraky věcí zničeno a všechno se musí umejt i kolíčky na prádlo jsem musela nandat do kýble s vodou a savem abych mohla malýmu pověsit plíny
a to ještě kdyby ve vesnici nad náma praskla hráz rybníka tak jsme totál v pr.... 😝 to by šlo i o život

ngvadi
4. júl 2012

tak MORAVITEX dorazil a jabadabadúúú, bambusu je 12kg 🙂 takže jsem to v tabulce upravila a můžete si přidat. ale prosím, trochu s citem, ne že nějaká @caramilla si hned napíše všech 6m :DDD kontrolovat vás nebudu, ale prosím vás, abyste si psaly plus max metr, ať vyjde na všechny, kdo chtěl víc bambusu...

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

palosek
4. júl 2012

@katka82 Páni, no ještě, že to bylo jen v garáži...ale ten bordel, co? Hlavně, že vy jste v pořádku. U nás byla jen taková menší bouřka, sprchlo a dobrý, ale ten vítr před tím, nevěstil nic dobrého a dnes je zas pařák 😒

sinala
4. júl 2012

@palosek u nás byla bouřka?

palosek
4. júl 2012

@sinala včera večer...u vás ne? Ale fakt jen sprchno, kolem té , a vypli nám i proud, což mě nas...protože malá spala 😠 Pak ho ale za chvíli zapli....