icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
5. júl 2012

@caramilla Jasmí toho má očividně plný kecky ..ale proužky dobrý 😎 teda i ta pelerína samozřejmě 😀

palosek
5. júl 2012

@laeela 😀 😀 takhle jsem se snažila recyklovat moji starší jeanskošili, ale blbě jsem odstřihla rukávy...tak jsem to nakonec vyhodila...občas se něco nepovede, ale na tom starém to tak nemrzí 😅

komisakpd
5. júl 2012

@caramilla asi si zle precitala, alebo si to chcela niekomu inemu 😀 😀 ...lebo my nie sme chory (chvala Bohu) a nemam 3 deti, len 2 zatial 😀 😀 😀 😀

palosek
5. júl 2012

Holky, není to parádní na letní šatičky?? http://www.produktservis.com/images/katalog/613... Pomozte nám to, prosím, doplnit.... 😵 😵 😵

veronik77
5. júl 2012

@alinn mně ten kulíšek hnusný nepřijde, ale mně chutná i Vincentka 😀 Ale synátor měl jiný názor...
@caramilla na Jasmí je vidět, že jí není dobře ☹ Ale pokud čůrá, tak je to dobrý. Tak držíme palce!!! 😉

veronik77
5. júl 2012

@palosek i ty pokušitelko 😀 😀 😀

caramilla
5. júl 2012

@komisakpd tak v tom případě gratuluju (k tomu, že jste zdraví samozřejmě 😀 ), po dnešní noci radši už ani nic nepíšu, fakt 😀 😀 😀 😀

@veronik77 dík za uklidnění s tím čuráním 😀 Teď zblajzla talíř kuřecího vývaru a hrozně jela "mašo, mašo, mašo", měla strašný hlad a i tu vodu jsem do ni dostala, po probuzení si dáme další rundu, voda s masem se mi do ní cpe líp než čaj 😀

@alinn Nám ten zhoršující se průjem zastavi až enterol, to je fakt zázrak 😀 Já jinak striktní diety nikdy u Jasmínky nedržím, i ta polévka z kuřete byla lehce mastná, ale přijde mi lepší mírně mastný, ale pořádně silný vývar z kuřete než strouhaná mrkev 😀 Promiň teda za to kuře, navíc nebylo bio (kupoval ho manžel 😝 ), ale teď to fakt neřeším 😀 Mám objednaný u kamaráda obrovské biokuře na úterý, má ekofarmu a rozjel už i maso, všechno - kuřata, prasata i krávy. Prasata dělá v ČR prý jen od na Pepa ze Sasova. Máme fakt štěstí a to je to hodně dobrý kamarád a bydlí přes údolí. Byl tu na kafi a říkal mi, že do obchodu jdou tak jednou za 3 měsíce a vždycky čumí, co se všechno dá koupit, prý žijou z toho, co si vyprodukují na farmě, snad kromě piva a takových věcí, tak kompletní vlastní produkce, fakt idyla 😀

caramilla
5. júl 2012

@palosek hm, tak to s tou paříží trochu přehnali, mě to přijde trochu přeplácané a takové nepažížské 😀 , ale nebojte, @terezita vezme 10m, je to její oblíbená barva 😀
Hele a není to reklama na algidu? 😀 😀 😀

animal
5. júl 2012

@caramilla to nenapíšu, jelikož na ní očivdně jde vidět, že je unavená a že na tebe teda kašle a škemrá, že chce chudera domů 🙂 dneska stylem "kam mě postavíš, tam mě najdeš" viď?

alinn
5. júl 2012

@caramilla tý jo..tak to mají pohodu..a vy taky když je máte tak blízko ..já co jsem tu u nás našla..tak to bylo samé maso a nebo včely 😀
já dietky taky moc neřeším..jedu stále na chutě dítěte..když na to má chuť..tak ať si dá co chce (i když je marod...jelikož to tak dělám od mimina..tak věřím, že ještě není zblbá a že jí tělo říká co a jak a ona ho poslouchá..jen jsem při těch svačinkách dávala ta zahušťovací jídla jako je ta mrkev a tak...no a pak jsem si samozřejmě nadávala 😀 a vím pro příště no 😎

hele taky jsem si vzpomněla na algidu..ale tam to srdce mají myslím do spirály, ne?

kuna
5. júl 2012

@wewe22 pekny syr, ja si nejdriv myslela, ze jsi pekla pusinky 🙂

@veronik77 @caramilla chudaci deticky, to je mi moc lito ☹ S vama soucitim, musi to byt hrozne, kdyz jim clovek nemuze pomoct. AJasminka je ale fakt profesionalka kazdym coulem, je ji blbe, ale vezme peerinu a jde fotit 🙂

caramilla
5. júl 2012

@animal no, docela nadšeně šla fotit, ale jak jsem jí dala kapucu na hlavu, tak ječela. Ona ji nesnáší obecně 😀 Jinak ale docela protestovala, ale to protestuje často. Chtěla překvapivě právě za tatínkem na zahradu pracovat. Ale je tam fakt strašně, to pro dehydrované dítě fakt není ☹ Možná s ní půjdu na chvíli do bazénu, to by jí mohlo trochu osvěžit. Teď spinká. Ještěže máme starý barák a chladnou chotbu, jinak fakt nevím, kam bych ji dala spát 😝

@kuna no, celou noc jsem na tebe a tady další prvotrimestrové myslela, že kdybych byla k tomu ještě těhotná, tak bych se asi šla utopit do záchodové mísy 😝 Jasmínka je ale fakt šikovná, i na blinkání si řekne, jen jsem nestačila včas sáhnout ve 4 ráno rozespalá pro misku. Takže jsme převlékali úplně celou postel 😀 mmch. super na tyto účely je čínský nočníček, co mám z pejašopu, tedy ta špehací miska, fakt geniální věc na blití 😀 😀 😀 Na kakání si taky vždycky řekla, jen jednou se pak pokakala, když usla, už úplně hotová ráno. Ale jinak jí musím pochválit, že za noc máme jedinou plenku, jinak všechno do nočníku, jen jsem vstávala od 4 do 7 co 15 minut na kakání, fakt nic moc 😝 Ale nejsem těhotná, tak se to dalo, a i tak jsem ráno skončila úplně vyřízená a brečela jsem 😀 😀 😀 (bylo mi jí hlavně líto)
Takže tobě přeji, a´t se všechny tyhle sajrajty vyhýbají, už jen proto, že bys neměla být nemocná 😉

@alinn hele na chutě jsem teď taky včera dala a nebylo to 100% dobře, právě proto se jí to podle mě vrátilo. Včera odpo to bylo už dobrý, tak jsem jí nechala jíst, co chce a fakt ty chutě nic moc. Kyselý okurky a celá tabulka čokolády sice chutnaly, ale asi nesedly 😀 A to jsem jí ještě tak 70% úplně hustých věcí zakázala 😀 😀 😀

veronik77
5. júl 2012

@kuna díky 🙂
ale měli jste včera slyšet tu ránu, jak mně padul kámen ze srdce, že to není meningitida...

alinn
5. júl 2012

@caramilla 😀 no tak u nás to hlídat nemusím..když není dobře..tak nejsou chutě.a když už je líp..tak toho zase nesní kvanta (hele ale napsané to vypadá bezstarostněji než to ve skutečnosti je 😉 )
A teda noc sis opravdu užila a Jasmínka je fakt dobrá, že si řekne i na zvracení.. Jsem tu chtěla ještě něco připsat..ale slabší nátury a těhotné by to nemusely ustát 😀 😀

palosek
5. júl 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 ...s tím teda fakt počítám 😀 😀 😀 😉

wewe22
5. júl 2012

@alinn no podaril sa bol super az som sa cudovala inak to nieje nijak zlozite treba len kupit syridlo a potom to ide samo

jieff
5. júl 2012

Hlásím,že už jsme vyrovnali klučičí převahu v rodině a mám důvod nakupovat holčičí látky 😉 Kristýnka se narodila v neděli po ránu, vážila 3700 a byla to rychlovka. Dneska jsme se vrátily z porodnice. v sobotu jsem jeste stihla ušít Tondovi bundu, mám z ní obrovskou radost, až budu mít přidám fotky🙂

petkasv
5. júl 2012

@jieff moc gratuluju ke Kristýnce, a tobě k super porodu 🙂 hlavně ať jste zdravé 🙂

alinn
5. júl 2012

@jieff gratuluji 🙂 🙂

alinn
5. júl 2012

@wewe22 No tý jo..tak jsi mě pěkně nahlodala 🙂 fakt mě to láká..... 🙂 🙂

sinala
5. júl 2012

@jieff gratuluju a tatínek ať začne šetřit 😀 😀 😀 holky stojí hodně peněz 😀 😀 😀 😀

jieff
5. júl 2012

@petkasv
@alinn holky moc děkuju za gratulace. Je nám fajn, Toník je s babičkama, Kristý spinká a venku pořádná buřina.
@sinala já mu to vyřídim😉
a @alinn do toho sýru se pusť,
@wewe22 má pravdu nijak zvlášť složité to neni a výsledek je super, taky jsme vařili, než nám přišli na alergii na mlíko...jeste je skvělý si pak bochánek sýru potáhnout potravinářským voskem, to ti pak může v lednici uzrát třebas i výborná gouda 😀

veronik77
5. júl 2012

@jieff moc a moc gratulujeme!!!!!!!! 😀

barcav
5. júl 2012

@jieff velké gratulace 😵 😵 😵 😵

kalman
5. júl 2012

Ahojte baby konečne som niečo aj pošila 😀
Moje blúzka z dubajského saténu , je super jemný a velmi príjemný 🙂
a šatičky pre Adélku

alinn
5. júl 2012

@wewe22 @jieff holky a kde sehnat vše potřebné? Tedy je mi jasné, že se dá něco vyhledat na netu..ale budu ráda, pokud máte nějaké ověřené tipy 😉 🙂

baarca
5. júl 2012

@jieff Moc gratuluju k holčičce 😵

ucitelka70
5. júl 2012

@jieff blahoželám.....

wewe22
5. júl 2012

@alinn ja som objednavala zo slovenskeho obchodu tak ti moc neporadim

wewe22
5. júl 2012

@jieff blahozelam
este sa chystam kupit vosk a formu taky super syr a este aj lacny, no proste nema konkurenciu