icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
5. júl 2012

@alinn já nakupovala u nás v ČB v neziskovce co pořádá i kurzy, na tom jsme byli a bylo to supr. Mají i takovou knížku (spíš brožurku) s recepty a různými fígly jak na sýry v domácích podmínkách a koukám, že mají i eshop:http://obchod.rosacb.cz/?:15::Dom%C3%A1c%C3%AD+zpracov%C3%A1n%C3%AD=&PHPSESSID=52af76b8b40c9f152210988633947ef6

jieff
5. júl 2012

@wewe22, @alinn vosk jsme si schovali z několika bochánků sýrů, co jsme koupili přímo od výrobce co nás učil sýry dělat. Sám říkal, že se dá vždycky znovu roztavit a obalit v něm další sýry...takový reci obal 🙂

jieff
5. júl 2012

a tu ještě to naše mrně..

caramilla
5. júl 2012

@jieff moc gratuluju, je nádherná a už se těším, co na ní ušiješ za krásné modely 😉

@veronik77 No, já slyšela ránu, já myslela, že do našeho baráku uhodil hrom a to jsi byla ty, jo? 😀

beky52
5. júl 2012

@jieff gratulujem..prajem aby ste boli predovštkým zdraví..šťastní..a rástli a rástli🙂 🙂

maly_prcek
5. júl 2012

@jieff Velikááánská gratulace! Holčičky jsou děsné na šití 😉

maly_prcek
5. júl 2012

@caramilla Na průjem je super Smecta... A jinak rýžovo-mrkvový lehce osolený odvar (soli a minerály fakt doplňovat - celkově ve vedru)- ten platí nejvíc na mého muže - hned ho všecko přejde,, aby mohl jíst normálně 😀 U dětí tu dietu taky nějak extra nedodržuju - udělám nějaké sušší nemastnější jídlo nebo tu rýži, ale zas jim to musí chutnat...

palosek
5. júl 2012

@jieff Malá je nádherná, srdečné gratulace a hodně zdravíčka oběma. A jinak už si klidně můžeš naobjednávat holčičí vzory v rozjetých tabulkách 😉 😀 😀 😀

maly_prcek
5. júl 2012

Holky prosím máte nněkdo odkaz na tabulku od Marcelky? Díky...

michamicha
5. júl 2012

@jieff moc gratuluju 😵 😵 😵

michamicha
5. júl 2012

mám dotaz na majitelky OL Brother 3034D 😅 když šijete s tou patkou na slepý steh, jak máte nastavený stroj? já už to zkouším po několikáté, ale opět se mi to nedaří tak, aby to vypadalo pěkně 🙄 jsem se tu s tím rozčilovala celý večer a řikam si proč jsem ty závěsy pro ségru nezaložila radši klasicky 😠 😠

lucijan
6. júl 2012

@michamicha zkoušela jsem to poprvé předevčírem a nakonec jsem to vzdala, že jsem nějaká tupá a nejde mi to.. Měnila jsem různě napětí nití, a bylo to snad čím dál tím horší, tak jsem nakonec spodek trička založila normálně 😖 Budu taky vděčná za radu, jak na to!!

katkaela
6. júl 2012

@jieff jeee.....moc gratulujem ku Kristýnke 🙂

monr
6. júl 2012

@jieff obrovská gratulácia ku krásnej slečne 😉

katka82
6. júl 2012

@jieff jééé moooc gratulujeme 🙂 malá je nádhernáááá 😵 😵 😵
@caramilla 😀 no flašku s chlastem jsem nechtěla otevírat hned po ránu 😝 😀 jinak jak je Jasmínce???

kalman
6. júl 2012

@jieff Gratulujem ku Kristýnke 🙂

komisakpd
6. júl 2012

@jieff blahelam...juj aka je krasna....nadhera...hlavne nech ste zdravi...

season
6. júl 2012

@jieff gratulujem, krásna bambulka 😀
Zienky, nechcete sa niektorá zbaviť kráčajúcej pätky? Boriskovi sa dostala do ruky a odfajčil ju.
A ešte posledná tvorba pred strihaním MTX 😀 😀 😀

sissmiss
6. júl 2012

ahojte. Baby odkial objednavate latky ked sijete latkove plienky? A najdem niekde info ktora latka je na ktoru cast plienky vhodna? Pomaly vas citam ale neviem ci to do porodu stihnem vobec docitat a nie este usit 😀 Krasne vecicky tu mate, pastva pre oci

season
6. júl 2012

@sissmiss pozri sa na www.detivbavlnke.sk myslím, že Monika tam má ku každej položke písané, na čo sa hodí

sissmiss
6. júl 2012

@season vdaka, idem studovat, mam z toho taaaaakuuuuto hlavu 😅

lillyzelvicka
6. júl 2012

Holky zachytila jsem že jste zavařovali a i nějak bez éček ale neumím to najít prosím jak na to 😕
Děkuju

sinala
6. júl 2012

kdyby ještě někdo chtěl nitě tady je tabulka
https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet...

animal
6. júl 2012

@lillyzelvicka zavařování ovoce prostě bez cukru, můžeš přidat špetku soli (vytáhne to sladkost) mám odzkoušené švestky, meruňky, broskve

lillyzelvicka
6. júl 2012

@animal aha chci dělát marmošku z rybízu tak to bude zase jako šťovík.A teda jen udělat marmošku se špetkou soli a šup do sklenic.Ani citron?
Napadlo mě dát si tam vanilku z lusku a do další sklenice dát limetku 🙂 co?

animal
6. júl 2012

@lillyzelvicka aha já myslela klasika zavařování ovoce
marmeláda dělat buď s želírovacím přípravkem 1:1 a přidávat cukr, ale já marmošku dělala letos poprvé a nechtěla jsem ji extra sladkou, takže jsem nedala kilo cukru jak musím, takže ji mám řídkou. Takže asi to chce dodržet to kilo cukru. Další mermeládu budu dělat raději z agarem

lillyzelvicka
6. júl 2012

@animal co je ten agar?

ucitelka70
6. júl 2012

@season ja špekulujem objednať zo strimy patku, aj zojec chcela niečo, že by sme spichli minihromadku?

animal
6. júl 2012

@lillyzelvicka agar se používá místo želatiny a má tu výhodu, že snese i vysoké teploty. Je to mořská řasa, obsahuje spoustu živin a téměř bez kalorií. Prodává se v plátcích nebo práškový.

beky52
6. júl 2012

@animal prosím ťa..žiaden cukor?..iba trocha soli a vystreilizovať?..žeby to bolo aj na hrušky vhodné?