Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj, jdu se pochlubit s mým víkendovým "veledílem" 😀 Dokonce jsem vytáhla i dvoujehlu, mou úhlavní nepřítelkyni 😀 😀 😀 pak jsem ještě ráno ušila pro Vojtu rychlý recy tepláky na borůvky do lesa (ze starýho pyžama po Martinovi 😅 ) a taky jsem konečně ušila ten potah, teda spíš sedák do autosedačky, je oboustranný, návleky na pásy jsou taky oboustranné a na patentky 🙂 z jedné strany je pruhovaná bavlna z Ikea a z druhé strany je žluté piké z MTX 🙂 a ze stejný barevný kombinace udělám i potah na ten polštářek za krk pro Martina 🙂
@petkasv ..lepšíš 😀 😉
@caramilla ...uou..kdo je ta dáma v klobouku??? 😀 😀 😀 ..a v trenýrkách??? 😀 😀 😀
Dost legrace...jdu kouknou na Wendy tabulku ...kde prý @sinala naposledy objednává 😀 😀 😀 ...a zamknout. Případné dotazy, či žádosti mailem, nebo tady (IP?) A fakt neberu víc jak metr navíc...chápete...Tatralandie 😀 😀 😀
@zikie na ekozahradu běžně dávám střihy "cizí" a ráda, sice te´d nevím, o čem je řeč (třeští mi hlava a v sobě asi 1/4 litr portského úplně k ničemu, stejně hlava jak střep...) 😀
@ucitelka70 Sice nejsem doktorka, ale myslím, že borelioza se takhle rychle neprojeví, až po 3 týdnech. Může to být buď alergická reakce a nebo jiná infekce a bohužel to může být i otrava krve. Jednou jsem to bohužel zažila. Jednu paní kousl v parku jeden komár, do rána měla nohu strašně oteklou a horečky, šla na pohotovost a dostala silné léky na otravu krve. Takže pokud to ráno nebude lepší, tak bych určitě na pohotovost šla.
@michamicha krásné opičí výtvory
@ucitelka70 Ono svým způsobem může jít i o sekundární infekci, prostě se do té drobné ranky po vpichu od komára mohla dostat nějaká bakterie.Pokud je to místo teplé a oteklé asi nic nezkazíte obkladem s Betadine( jen tedy nevím jesli je na Slovensku dostupná a popř. pod jakým názvem.)
@stassy Jásné 🙂)
@caramilla Ćhlubila jsem se tu svou zásobou triček a střih tu nějak ujal. Je fakt že je jednoduchý,ale příjemný na nošení.Péťa ho ještě upgradovala o náplet, tedy těhotenskou verzi 🙂
Když mi ho ale naskenuje, můžu ho posílat mailem a nemusím ti strašit na blogu 🙂)
@ucitelka70 joj chudacik maly :( drzim palce nech to nie je nic vazne a nech mu to rychlo prejde
Střih už skenuju 🙂
@ucitelka70 Jinak já borelku měla a měla jsem okamžitou reakci která teda nezmizela a vydřela u mě potvora do dobrání ATB ☹ pokud nemá teploty nedusí se, tak bych vydržela do rána a šla normálně k Dr. a trvala na odběru krve 🙂 neboj bude to dobré 🙂
čaute, tak jsme zase doma, byli jsme 4 dny stanovat a pomáhat našim na stavbě, můžu říct, že stavba a batole je docela adrenalin :D občas jsem sam nakoukla přes mobilní připojení, ale na dlouhý vybavování to nebylo... mtx mi tu na mě zatím hezky počkal a nemůžu se dočkat, až to nastříhám a poňuchám 😵 takže mějte trpělivost a neptejte se mě furt na platby, já vám včas řeknu :D
@zikie
super tričká, šijem sem tam, ale nenapadlo by ma ušiť aj toto, a to stále nemôžem nájsť v obchode to čo potrebujem. šikovná!
achjo achjo achjo :( chtěla jsem ještě rychle došít jednu zakázku, zapnula sem ol, ušila asi 10cm a ohnul se mi chapač!!! chápete to? normálnímu člověku se ohne jehla, kterou hned vymění, já budu muset volat opraváři a doufat, že k tomu sežene náhradní součástku, a ještě se mi to slušně prodraží... kurcinálprdel, to snad neni možný, tohleto :(((
@ngvadi volej přímo strimu, mají většinu náhradních dílů. Na Bělohorský v Proposu mají vysokohorskou přirážku (jak jsem bohužel pokusem a omylem zjistila). Jinak se mi to povedlo taky... blbě zamotané nitě. Oprava byla ke 2. tis. A jesti to hodně spěchá a jsi v Praze, můžu na pár dní OL půjčit.
taky jsme byli pryč. Takže gratulace @jieff a ať jsou všichni marodi ok
@michamicha užasná tá žltá 😉 😉

@zikie tak já se do toho nějak pustím 🙂