icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
8. júl 2012

@stassy 😀 😀 😀 Tak málo??? 😀 😀 😀 Ale teda padám nad tím, jak to máš urovnaný, to já svůj sklad fakt nefotám, dost toho tam je v kouli. resp. jak to mám už ostříhaný, tak z toho lezou takový dlouhý cáry a ty čuměj z regálů dolů. A jak to furt všechno vytahuju z polic a zase vracím a má to málo místa, tak je to prostě trochu víc bordel 😀 A ty proužky z Mylly si tu už skoro rok syslím a poachávám nad nima a furt nic... 😀

Posílám dnešní módu do kostela. Už to máme ušité déle, ale nenafotily jsme. Dorazil mě jeden kluk (pán? Je mu jako mě?🙂 - říká " vy máte s maminkou stejný trička .... a i trenýrky" .... 😀 😀 😀 😀 😀 Jako to fakt neumám ušít sukni, aby vypadala jako sukně nebo ten chlap byl úplně vožralej??? (včeře páně nebyla! ) 😀 😀 😀

stassy
8. júl 2012

@caramilla Pro měje to množství děsivé, když vezmu v potaz, jakou rychlostí já šiju. 😀 Bych spíš řekla, že syslím, využití naskladněného materiálu dosti pokulhává. 😀
S cancourkama taky bojuju, ale já jsem asi úchyl a vždycky si je hezky srovnám, když látku zase skládám. 😀
A srovnané.. se přiznávám, že jsem si to přerovnala. teď to aspoň vypadá, že se tam toho ještě hodně vejde, takže mi ty další látky na cestě nebudou připadat už přespříliš 😀 , ale původně to vypadalo takhle..

caramilla
8. júl 2012

@stassy hele, tak takhle to u mě nevypadá ani po největším vygruntování, furt vysoký level 😀 😀 😀 😀 ale asi je pravda, že u mě je to něco jiného, já denně vytahuju třeba 30 látek, protože je fotím zákaznicím, jak co k sobě pasuje a nepasuje. Když šiju sukni, vytáhnu 5 nápletů a rovnám, co se k sobě hodí a pak to tam jen v rychlosti nastrkám, když jdu pro něco dalšího a fakt nemám čas to úhledně rovnat. Kdysi jsem tam měla velkou kouli, ale teď se snažím udržovat taky komínky, protože je to přehlednější a to rovnání se vrátí časově na tom, že pak najdu hned, co potřebuju. Ale to je pro mě maximum 😀

sinala
8. júl 2012

@stassy to jsem se uklidnila, že toho nemám zas tak moc 😀 😀 😀 . Já totiž ani nemám takový regál 🙂 ... a teď se účastním poslední hromádky z Wendy...... 😀

beky52
8. júl 2012

@caramilla nádherné sukničky.. 🙂

ucitelka70
8. júl 2012

téma - vyrážky-špípance?
Baby poradte, zdalo sa, že že drobca uštipol komár - mal dve veľké štípance na stehne vzadu, jedno na lakti a jedno na ramene-podpazuší... už na obed to vyzeralo, že bude také vodavé - ako kiahne..... a teraz sa to rozliezlo, z 1,5 cm fľaku má 5 cm fľak, natierali sme MM a sudokrémom, teraz sme merali, tak aj teplota je zvýšená na 37 a veľmi často dnes padá...... pritom fakt pekne chodí už vyše mesiaca, nikdy nepadal.... čo to môže byť???? no zajtra každopádne navštívime pediatričku

ucitelka70
8. júl 2012

@deniska74 tak tu vitaj...... zasypeme ťa radami.....

wewe22
8. júl 2012

@ucitelka70 možno to aj bude stipanec ale mohol byt infikovany, skus dat malemu fenistilove kvapky to je taka prva pomoc, ak by sa to zhorsilo behni aj na pohotovost

ucitelka70
8. júl 2012

@wewe22 ale sa neškrabe, tak tie kvapky isto vyskúšame..... díky

lukrecia
8. júl 2012

holky, jak velké jsou ty PUL čtverce z Mylly?

sinala
8. júl 2012

@lukrecia z 1m jich je 6 ks, cca 50 x 46 cm

petkasv
8. júl 2012

@ucitelka70 jestli to vypadá je to velký a uprostřed trochu do bíla, okolo červený šla bych na krev, může to být borelka, nechci tě strašit, ale i komáři jí přenáší ☹ já jí měla od čmeláka ☹ ale rozhodně bych jí přeléčila, může se v těle usadit a projevit se za dýl a to je pak pozdě ☹ takže bych počkala co výsledky krve aby jste měli klid

ucitelka70
8. júl 2012

@petkasv presne tak, poprosím dr., nech odoberie na vyšetrenie krv, už má aj ona prístroj crp, či ako sa to volá, možno to vie z toho určiť...... díky

stassy
8. júl 2012

@lukrecia Na co Ty chces pul, kdyz je Jajoch bez plin? Ze bys jako rozsirila sortiment? :D

lukrecia
8. júl 2012

@stassy haha, no jasně ;)

kalman
8. júl 2012

Víkendová práca , letná výbavička pre synovca.

caramilla
8. júl 2012

@kalman moc hezké

lukrecia
8. júl 2012

holky, ta hromadka na polytex je už uzavřená enbo se ještě můžu dopsat?

kalman
8. júl 2012

@caramilla Dekuji 😀

petkasv
8. júl 2012

@ucitelka70 crp to nezjistí ☹ musí se udělat speciální vyšetření, které chvíli trvá - čeká se na výsledky, crp zjišťuje v těle zánět všeobecně, to nemusí prokázat borelku ☹ pokud Dr. doporučí ihned nasadit ATB tak bych souhlasila, v tomhle případě je lepší na nic nečekat, ale záleží na posouzení Dr. borelka je svině, a malýmu ať je lépe a ať to určitě není borelka ☹ chudáček

petkasv
8. júl 2012

Přidávám víkendové tvoření 🙂 trička podle @zikie 🙂 střih je skvělý 🙂 úžasně sedí .🙂 jen mám širší ramena tak jsem to povolila, ale jinak luxus i pro mé tlusté těhu břicho, které děsně roste a je vidět ☹
triko a trenky pro mého sloníka 🙂 a klobouček pro malou podle @caramilla sedí super 🙂 už jsem přišla i na lemování 🙂 trik jak blázen, prostě to přišít lícema k sobě a pak obráti a obšít, krásný 🙂 chvíli mi to trvalo, jelikož já nemám absolutně prostorový vidění, ale přišla jsem na to 🙂 trochu se zlepšuju 😝

ucitelka70
8. júl 2012

@petkasv k večeru to začalo mokvať, ešte viac sa rozliezlo, ale nemal pred usnutím ani zvýšenú teplotu, bol spokojný, len pr i natieraní bolo z reakcie vidieť, že trhol rúčkou, že to má citlivé, má to ale riadne zdurené, vypuklé a veľké zhruba 4až 5 cm priemer, neriešili sme to pohotovosťou, lebo čo s tým? nič by neurobili, spapal fenistil kvapky a dúfam, že do zajtra bude lepšie....

zikie
8. júl 2012

@petkasv To jsem ráda, že střih dobře slouží. Trička vypadají SUPER!!!!

piecee
8. júl 2012

@petkasv moc pěkný věci ...ta kombinace fialové s bílou je parádní 😵 btw:mě se tričko od @zikie moc líbí kdepak bych mohla poprosit prosím prosím o střih?🙂

ucitelka70
8. júl 2012

@zikie máš prosím ťa niekde na blogu strih?

sinala
8. júl 2012
petkasv
8. júl 2012

@ucitelka70 teplotu mít nebude jestli to bude borelka, já byla taky v pohodě, spíš malátná, ale to ti prcek neřekne a hlavně ho můžou bolet klouby a taky, na pohotovosti nic nezjistí, zítra u dr. nechtě odebrat kreva počkejte na výsledky ale na krvi bych trvala a na řádném vyšetření testy na borelku 🙂 určitě to bude v pohodě, nejsem si jistá ta rána může mokvat, možná jo, může se tam objevit velká modřina, uvídíte, zítra budete moudřejší, hlavně aby byl malý v pohodě 🙂

zikie
8. júl 2012

@ piecee @ucitelka70 Já jsem asi tak 1000let technicky pozadu, takže bohužel nemám scanner, ani blog... Střih jsem zatím holkám na požádání obkreslovala a rozesílala poštou. Ted jsem tedy ještě chvíli u rodičů a střih doma, takže ani to ted chviličku nezvládám- Ale protože je zájem veliký a moje zásoby střihového papíru malé 😀 napadlo mne jestli bych nemohla střih poslat někomu, kdo je víc in než já, aby ho hodil na blog. Napadlo mne jestli bych třeba nemohla poprosit @caramilla jesli by ho nedala na ekozahradu.... 😨

petkasv
8. júl 2012

@zikie tak já scanner mám 🙂 a můžu ho obreslit a poslat ti ho na meil a ty by sis ho mohla posílat dál 🙂 pokud bude @caramilla souhlasit tak se do toho nebudu míchat 🙂

zikie
8. júl 2012

@petkasv Tak to by bylo úúúúplně boží!!!! 🙂) Jsi zlatá!