Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Pro měje to množství děsivé, když vezmu v potaz, jakou rychlostí já šiju. 😀 Bych spíš řekla, že syslím, využití naskladněného materiálu dosti pokulhává. 😀
S cancourkama taky bojuju, ale já jsem asi úchyl a vždycky si je hezky srovnám, když látku zase skládám. 😀
A srovnané.. se přiznávám, že jsem si to přerovnala. teď to aspoň vypadá, že se tam toho ještě hodně vejde, takže mi ty další látky na cestě nebudou připadat už přespříliš 😀 , ale původně to vypadalo takhle..
@stassy hele, tak takhle to u mě nevypadá ani po největším vygruntování, furt vysoký level 😀 😀 😀 😀 ale asi je pravda, že u mě je to něco jiného, já denně vytahuju třeba 30 látek, protože je fotím zákaznicím, jak co k sobě pasuje a nepasuje. Když šiju sukni, vytáhnu 5 nápletů a rovnám, co se k sobě hodí a pak to tam jen v rychlosti nastrkám, když jdu pro něco dalšího a fakt nemám čas to úhledně rovnat. Kdysi jsem tam měla velkou kouli, ale teď se snažím udržovat taky komínky, protože je to přehlednější a to rovnání se vrátí časově na tom, že pak najdu hned, co potřebuju. Ale to je pro mě maximum 😀
téma - vyrážky-špípance?
Baby poradte, zdalo sa, že že drobca uštipol komár - mal dve veľké štípance na stehne vzadu, jedno na lakti a jedno na ramene-podpazuší... už na obed to vyzeralo, že bude také vodavé - ako kiahne..... a teraz sa to rozliezlo, z 1,5 cm fľaku má 5 cm fľak, natierali sme MM a sudokrémom, teraz sme merali, tak aj teplota je zvýšená na 37 a veľmi často dnes padá...... pritom fakt pekne chodí už vyše mesiaca, nikdy nepadal.... čo to môže byť???? no zajtra každopádne navštívime pediatričku
@deniska74 tak tu vitaj...... zasypeme ťa radami.....
@ucitelka70 možno to aj bude stipanec ale mohol byt infikovany, skus dat malemu fenistilove kvapky to je taka prva pomoc, ak by sa to zhorsilo behni aj na pohotovost
@wewe22 ale sa neškrabe, tak tie kvapky isto vyskúšame..... díky
holky, jak velké jsou ty PUL čtverce z Mylly?
@ucitelka70 jestli to vypadá je to velký a uprostřed trochu do bíla, okolo červený šla bych na krev, může to být borelka, nechci tě strašit, ale i komáři jí přenáší ☹ já jí měla od čmeláka ☹ ale rozhodně bych jí přeléčila, může se v těle usadit a projevit se za dýl a to je pak pozdě ☹ takže bych počkala co výsledky krve aby jste měli klid
@petkasv presne tak, poprosím dr., nech odoberie na vyšetrenie krv, už má aj ona prístroj crp, či ako sa to volá, možno to vie z toho určiť...... díky
holky, ta hromadka na polytex je už uzavřená enbo se ještě můžu dopsat?
@ucitelka70 crp to nezjistí ☹ musí se udělat speciální vyšetření, které chvíli trvá - čeká se na výsledky, crp zjišťuje v těle zánět všeobecně, to nemusí prokázat borelku ☹ pokud Dr. doporučí ihned nasadit ATB tak bych souhlasila, v tomhle případě je lepší na nic nečekat, ale záleží na posouzení Dr. borelka je svině, a malýmu ať je lépe a ať to určitě není borelka ☹ chudáček
Přidávám víkendové tvoření 🙂 trička podle @zikie 🙂 střih je skvělý 🙂 úžasně sedí .🙂 jen mám širší ramena tak jsem to povolila, ale jinak luxus i pro mé tlusté těhu břicho, které děsně roste a je vidět ☹
triko a trenky pro mého sloníka 🙂 a klobouček pro malou podle @caramilla sedí super 🙂 už jsem přišla i na lemování 🙂 trik jak blázen, prostě to přišít lícema k sobě a pak obráti a obšít, krásný 🙂 chvíli mi to trvalo, jelikož já nemám absolutně prostorový vidění, ale přišla jsem na to 🙂 trochu se zlepšuju 😝
@petkasv k večeru to začalo mokvať, ešte viac sa rozliezlo, ale nemal pred usnutím ani zvýšenú teplotu, bol spokojný, len pr i natieraní bolo z reakcie vidieť, že trhol rúčkou, že to má citlivé, má to ale riadne zdurené, vypuklé a veľké zhruba 4až 5 cm priemer, neriešili sme to pohotovosťou, lebo čo s tým? nič by neurobili, spapal fenistil kvapky a dúfam, že do zajtra bude lepšie....
@zikie máš prosím ťa niekde na blogu strih?
@lukrecia ještě se můžeš napsat 😀 https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet...
@ucitelka70 teplotu mít nebude jestli to bude borelka, já byla taky v pohodě, spíš malátná, ale to ti prcek neřekne a hlavně ho můžou bolet klouby a taky, na pohotovosti nic nezjistí, zítra u dr. nechtě odebrat kreva počkejte na výsledky ale na krvi bych trvala a na řádném vyšetření testy na borelku 🙂 určitě to bude v pohodě, nejsem si jistá ta rána může mokvat, možná jo, může se tam objevit velká modřina, uvídíte, zítra budete moudřejší, hlavně aby byl malý v pohodě 🙂
@ piecee @ucitelka70 Já jsem asi tak 1000let technicky pozadu, takže bohužel nemám scanner, ani blog... Střih jsem zatím holkám na požádání obkreslovala a rozesílala poštou. Ted jsem tedy ještě chvíli u rodičů a střih doma, takže ani to ted chviličku nezvládám- Ale protože je zájem veliký a moje zásoby střihového papíru malé 😀 napadlo mne jestli bych nemohla střih poslat někomu, kdo je víc in než já, aby ho hodil na blog. Napadlo mne jestli bych třeba nemohla poprosit @caramilla jesli by ho nedala na ekozahradu.... 😨

@stassy 😀 😀 😀 Tak málo??? 😀 😀 😀 Ale teda padám nad tím, jak to máš urovnaný, to já svůj sklad fakt nefotám, dost toho tam je v kouli. resp. jak to mám už ostříhaný, tak z toho lezou takový dlouhý cáry a ty čuměj z regálů dolů. A jak to furt všechno vytahuju z polic a zase vracím a má to málo místa, tak je to prostě trochu víc bordel 😀 A ty proužky z Mylly si tu už skoro rok syslím a poachávám nad nima a furt nic... 😀
Posílám dnešní módu do kostela. Už to máme ušité déle, ale nenafotily jsme. Dorazil mě jeden kluk (pán? Je mu jako mě?🙂 - říká " vy máte s maminkou stejný trička .... a i trenýrky" .... 😀 😀 😀 😀 😀 Jako to fakt neumám ušít sukni, aby vypadala jako sukně nebo ten chlap byl úplně vožralej??? (včeře páně nebyla! ) 😀 😀 😀