Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky : Wendy mail....paní včera ty odstíny popletla ☹
@dugyna to sa mi zdá potom silné, každý den do tela dostávať toľko cudzích látok.... ? či ani nie?
@michamicha no dnes ráno sa natrel tretíkrát, skúsime ešte večer natrieť a potom už nie..... očividne to pomáha, sťahuje to ten zápal, aj farba aj veľkosť je už znesitelnejšia..... šťastie, že si to neškrabe
@ucitelka70 to je dobře, jsem ráda že to mizí 🙂 to ho to asi ani nesvědí, když si neškrábe, nebo ty děti mají ten prách bolesti trochu jidne 🙂 jsem ráda, že je to lepší 🙂
neco pro @caramilla http://www.dumlatek.cz/nazehlovaci-obrazky/6526... 😠 😠
Vkládám svojí první bundu ušitou den před porodem. Bojovala jsem se zakončením gumičky, mám v plánu to vypárat a předělat,ale nevim jestli to nebudu muset dělat v ruce. Před tím zipem mi to nejak nejde rovně s patkou...nemáte nějakej fígl? A ještě se zeptám na kolik se pere soft, jsem ztratila ten návod od animal:(
všem nemocným přeju brzký uzdravení...my trošku bojujem s Kristý, přibírá pomalu, má zánět oček...ale věřim, že se to brzy spraví a všichni se v noci pěkně vyspíme😉
@ucitelka70 ten ten v rozprasovaci na tej istej baze ako ten olejovy...15 druhov olej, voda je tam a este dve zlozky.
@ngvadi není z té jedné strany jakoby počesaný? Pak je to jen bavlna z elastanem, jestli ten tenčí, tak to bude asi obdoba toho co mám doma (v červeném), ale ten už na netu také není, takže složení ti neporadím. Já obecně nikdy nevím, co je co, ale nikdy neobjednávám nic co je víc než 5 procent umělé, tak to ani neřeším. Poznám snad jen patenty.
Teda krom fleecu, softshellu a takových těch sportovních tkanin, umělé jsem myslela bavlnu s příměsí. 😀
holky, udělala jsem probírku látek a přebytky jsem hodila do tabulky, můžu pak poslat s mtx. nebo kdo se nezapojil do mtx, můžu klidně poslat samostatně. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...
@cramilla, půjčila jsem si tam odkaz na tvoji galanterku na fleru, abych specifikovala ten sucháč v metráži, doufám, že to neva....
holky, kdybyste chtěly cívky na spodní nit mám jich 10 ks tyto http://www.sicistroje-shop.cz/plastova-civka-si...
napasujou mi do veritasky , do člunku vložit jdou, ale nenavinu na ně nit, ten otvor na tu zarážku je úzký
za 36 Kč + poštovné
@jieff poznávám střih Zorian 😀 Bunda je nádherná a přeju, ať je brzy vše OK. U nás zánět skončil ve 3 měsících čištěním kanálků a od té doby klid🙂
My dnes byli u Dr. a výsledky budou zítra, prý to určitě není salmonela 😀
Včera jsem si dala zase nocovku, abych došila věci na dnešní podesílku 😀 Kombinace cyklámenu a tyrkysových kytek je fakt bomba 😀
@michamicha já bych zrovna řekla, že na silnou alergickou reakci jsou krátkodobě a jednorázově kortikoidy dobrá volba, lepší než, aby se měsíc trápil s nateklou nožičkou a nemohl chodit.... Já bych je nezatracovala, pokud se používají tak, jak mají, tak si myslím, že je to mnohdy prospěšný lék 😀 '(ale moje náklonnost k nim je všeobecně známa, fakt nejsem objektivní, když si mám vybrat mezi rukama do krve a nebo občasným máznutím kortikoidů, srabácky volím mastičku 😎 )
@caramilla jo já je nezatracuju, sama si taky mažu ruce jen s nima, nic jinýho mi nepomáhá, ale prostě na to malý dětský tělíčko je to mazec 😔 mně asi nejvíc vždycky vadí, když mi třeba kámoška řekne, že pro dítě dostali mastičku, ze který se vyklubou kortikoidy a ona vůbec nedodržuje instrukce od doktora a maže to jak uzná za vhodný 😔 takže ve finále ani ten kortikoid nepomůže, protože se neužívá správně 🙄
jinak já čekam až mi splaskne pusa, byla jsem u zubaře, ulomil se mi kus zubu, tak mi musela odvrtat starou plombu 😝 nechala jsem si radši píchnout něco proti bolesti, protože mi to vrtala až k nervu, blééé 😝 a 3.8. jdu na vedlejší zub, tam mam velkou amalgánovou plombu a praskla mi sklovina, tak mi tam dá rovnou novou bílou, aby to neprosvítalo... zase budu o dalších 700,- lehčí 😠
dneska musim šít, včera mně postihla lenora, tak jsem zase jen čumákovala na netu 😅
@petkasv hele, pokud nejen bleješ, ale i jíš a nepřibíráš, tak to snad nemusí tak tragicky řešit, ne? Moje švagrová první polovinu těhotenství taky šla jen dolů a dolů a dolů a pak teprva nahoru. Pak se chlubila, že přibrala "jen 5 kg" za celé těhu 😀 😀 😀 Tak snad tě nechají v klidu blít doma, doma se stejně bleje líp 😀 My máme naštěstí dva záchody, heč 😀 😀 😀
Jinak Mínce dávám laktobacily. Dneska je furt zelená jak stěna, ale jinak se nepos. Možná je zelená už jen z té blbé diety. Dneska jí udělám alespoň pořádný zeleninový nebo biokuřecí vývar, tak snad dostane trochu barvu 😀
@michamicha tý jo, taky dobrý story, tak ať je brzy ouvej pryč!
Jinak s těma "matičkama" souhlasím! To máš naprostou pravdu a než bych to dala na dítě, tak bych se ujistila, že to je nutné. Ale vůbec si neumím představit, že to doktor píše jak sudokrém. Náš doktor je asi extremní, takže vůbec si tohle neumím představit 😀 I můj kožař mě vždycky dost upozorňuje a to bych řekla, že nepředepisuje nic jiného než furt dokola kortikoidy 😀

hodte mi, prosim, nejaka dobra duse tabulku na mylly 🙂