Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 repelenty jsou poměrně slušný sajrajty, myslím ty klasické.
My hojně používáme levanduli, máme dům u potůčku, takže v létě je potřeba a taky máme zvířata.
Jinak ještě odpuzuje hmyz citronela, takže bych naředila do kvalitního oleje kvalitní éterák a tím bych mázla pár míst. Denně bych malé dítě klasickým repelentem nestříkala/nemazala.
@dugyna ten by sa mi aj pozdával - dala by som do rozprašovača prevarenú vodu a zopár kvapiek oleja a s tým nastriekať....???
@laeela presne tak, to máš pravdu, denne sa nedajú také prostriedky používať, či už zo zdravotnej, tak aj peňaženkovej stránky 😀
Ahojky 🙂
tak jsem to tu jen ve fofru prolítla 😉
@animal no mě jednu dobu taky natekla takle noha 😝 skoro 3 měsíce byla nateklá pak splaskla a pak mi natekla druhá 🙄 lítala jsem půl roku po doktorech a měli mě za blbce a symulanta 😠 asi 2y jsem dostala ATB který pomohly no a nakonec se zjistilo že jsem měla na kostrči dvojče a to začlo hnisat a ten hnis prostě koloval po těle a usadil se v těch nohách 😝 takže jsem pak byla na chíře na operaci(je to asi 6-7 let zpátky)
takže bych asi možná nechala nabrat CRP 😉
@ucitelka70 chudám malý 😕
@caramilla no nedavno jsem v TV slyšela dětskou DR. která povídala že největším strašákam maminek je internet-no něco na tom asi bude 😉 moc držím palečky ať je Jasmí dobře 😉 snad u doktorky něco vyzjistí 😉
jinak abysmě toho neměli málo tak nám praskla vanička ve sprcháči 🙄výměna=rozbourat celý sprcháč a asi tak cca 4 táci 🙄 🙄no a taky musel dneska manžel vyměnit bojler 😝tomu starému který se ještě jakž takž zuby nehty držel dala potopa smrtelnou ránu 😝
@terezita prosím tě kde sháníš ty klipsy na šňůrky na dudle??????bych je užila na hračky na zavěšení 😉 kdyžtak mi písni do IP dííííky 😉
@ucitelka70 bud alebo pouzit priamo ten v spreji
@jam3 nůž brousí v Proposu na Bělohorské. 50,-/ks (já má spodní i horní takže za 100,-). Udělali mi to asi do 2 hodin, ale zrovna měli klid a technika na prodejně. Určitě to budou umět i jinde, ale musí na to být speciální magnetická bruska. JInak jestli jsi šila hodně vrstev (např. plíny a vkládačky), tak se to tupí docela rychle. Mi to vydrželo cca půl až třičtvrtě roku, ale já šiju fakt skoro denně.
jinak všem těhulkám klidné dny bez nevolností. Já za těhu neblila ani jednou a nevolnosti mě asi po 2 měsících přešly (takové to zvedání žaludku). Ale fakt je, že jsem od 5 měsíce chvíli ležela a pak už jsem fakt nic namáhavého nedělala.
všem marodům a poštípaným ať se to taky co nejdřív spraví.
My aktuálně trochu běháme po veterině se psem. Oslepl ze dne na den a asi to vypadá na nádor nebo zánět, tak čekáme do čtvrtka na výsledky... Ale vypadá to dost blbě. A to před půl rokem málem přišel o nohu. Jo náš hooodně drahý pes
@petkasv Já měla obě těhu taky problém s přibíráním, první + kila jsem měla asi kolem 21tt-22tt, celkem jsem přibrala cca 7kg. Ani jsem nějak moc nezvracela (párkrát a spíš až ve vyšším těhu a pak před a hlavně při porodu), ale měla jsem furt žaludek jak na vodě (jak v autobude po hodině v zatáčkách nebo ráno po kalbě=taková dlouhodobá kocovina 😀 ). Na kapačky mě nikdy nebrali kvůli váze... Jsem prostě takový nepřibírací typ, i když jsem byla dycky v jídelně první, kdo si šel přidat.
Pomohly mi něco přibrat nutridrinky - jeden dva denně na svačinku a brzo to bylo na váze vidět... Ale ta cena 😒 A jinak jíst kvalitně, nevyhýbat se tukům (plnotučné věci, lžička kvalitního oleje třeba do kaší, na brambory atd.)
Taky máme štípanec, pěkně velký a na ruce, takže to tele si to každou chvíli dere, tak mu to mokvá... už jsem mu to musela několikrát dezinfikovat a dala jsem i framykoin, má to zalepené. Doufám, že nebude těch komárů víc, páč jinak bude vypadat jak po nějaké havárce, jak bude olepený 🙂 Nebo ho rovnou celého zafačuju a budem mít mumii 😀
@maly_prcek prej mumii 😀 😀 😀 teda fakt jsi přibrala jen 7 kg 😲 😲 já měla při prvním hore 25 kg 😅 😅 😅 a při druhým "jen"14 😀
Jdu orodovat za MYLLY ORANŽOVÝ ÚPLET BMB-VLNA...
http://www.myllymuksut.com/bamboo-wool-tricot-p...
Krásná látka, na omak hebká jak bambus, ale vlna je tam cítti. Vůbec neškrábe a to já třeba merino z mylly na sobě cítím. Na malé miminka nebo jako spodní vrstva pod merino (pro ty kdo nesnese merino) musí být super... Je to 180cm šířka, takže pěkně vejdou dvě dětské triča z půlmetříku...
Já ju tu mám furt nestřihlou limetkovou, po té oranžovce pokukuju už podruhé, ale to minimum tam furt není a není... 😢
Já to mám namyšlené (krom trika) spolu s merinem na mikinu jako spodní vrstvu na tělo...
@katka82 kdo je nepřibírací typ, tak fakt přibere jen mimino+vodu+placentu+něco málo na mlíko 🙂 já měla před těhu 48, v den porodu 56, z porodnice jsem se vrátila s 50...
holky, mně se taaaak nic nechce, to je děs :D a to už jsem si tu vytřela podlahu na rozložení látek k nastříhání... jestli se budu moc dlouho dohodlávat, tak tu budu muset znova vytírat :D
@ngvadi no tak to já jsem spíš superpřibírací typ 😅 😀 😀 jsem se koukla na čokošlu a hned bylo kilo nahoře 😝 😀 😀 úplně před těhu jsem měla(zlaté časy) taky tak těch 48-49 kg poprvé do porodky jsem šla se 73 😔 kg a kolik jsem měla po návratu to už nevím,ale určo to bylo hodně 😝 a pak při druhém jsem rodila asi se 64 kg a teď mam tak 51 a půl a nejde to dolů ani za nic 😠 😠 😝 😀 ¨
no asi půjdu konečně do hajan 😉 před 2 hodina ma jsem se chtěla jen kouknout na mejl a zase jsem tu zkysla 😝 😀
@maly_prcek jj to já snažim jíst fakt pestře 🙂 no uvidíme do středy ještě čas
došila jsem malý tričko a co zlomila jsem dvě dvojjehly, mě picne, prosím moc @sinala jestli by jsi byla tak hodná a koupila mi dvě aspoň, já ti pošlu peníze a můžeš to poslat před Pavlu,jestli jí to nebude vadit, děkuju 🙂
@maly_prcek máš doplněno a máš mě na svědomí. Ne že bych za poslední týden a půl něco stihla ušít. 😕 🤐
@laeela Juch juch 🙂 🙂
@petkasv já na dvojjehlu zanevřela a šiju cikcakem. Přijde mi, že se to pak kroutí a nebo to s ní neumím.
Jinak moje nové triko ze spirálek, jaké jsem házela nafocené někdy před svátkama. Moc dobře se nosí. Jen se omlouvám za kvalitu fotek...
A ještě pár našich nových plínek a ještě má střiženo na další. To abychom si honem pořídili dalšího potomka, ty látky jsou tak úžasné 😵 ten náš sice nočník sabotuje, ale stejně už bych ho ráda pomalu odplenkovala.
A nemáte z MYLLY doma nadbytek bambus. hnedých ježků (0,5m) a fialových bamb. proužků (0,5m, klidně půlka šířky)???
To se asi nenaplní, tak kdyby někoho tížily, že bych odlehčila 😉 😉 😉
mno, jelikož jsem bez overlocku jak bez duše, budu objednávat ten pitomej chapač už zejtra, tak jestli někdo něco chcete ze strimy, tak dejte neprodleně vědět ;)
@ucitelka70 jsem četla co jste dostali za mastičku 😔 to neexistuje nic co by pomohlo a nebyly v tom kortikoidy? 😔 snad to rychle zabere, abyste to nemuseli mazat nějak dlouho.

@petkasv děkuji za odkaz😉 jinak mě dneska nakoplo mytí nádobí - špinavý nádobí a jeho vůně, jak se mísila s vůní mycího přípravku...fůůůj 😝