icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
12. júl 2012

@daisyr ja ti dorovnam asi hrochy...ale nejradsi bych fakt skrtla helikoptery nebo zirafy...a nevim kteryyyyy 😀

ngvadi
12. júl 2012

aaaa, mylly, a já zrovna musim nakrmit hladový dítě... aspoň ušetřim, stejně potřebuju hlavně merino intrlock hnědej a limetku 😎

daisyr
12. júl 2012

@aerin tyto vzory jsme ještě neměli, takže nemohu poradit, jak dalece je ten vzor velký 😒 , ale hrošíci jsou fakt super

daisyr
12. júl 2012

Já to nakonec stejně asi uzavřu večer, až malý půjde spát, stejně teď toho asi už moc neudělám

karchinka
12. júl 2012

@lukrecia jsou ještě aktuální ty gumičky? bych si nějaké vzala... je ještě nějaká tabulka? nebo nějaké přebytky?
ale musela jsem to nějak oznámit svému muži, který asi bude přebírat balíčky, tak jsem mu slíbila bambusové trenýrky :D jak naschvál jsem na chatě a domů se moc nedostanu, tak ty balíčky jdou špatně maskovat :D teď mi domů přijde kráčející patka, předtím přišly nějaké patenty, brzo balíček z mtx a ty kanadské gumičky... už aby bylo září/říjen, to si balíčky budu přebírat sama :D
jinak to tady na chatě sleduju, jak mi signál dovolí, máte tady všichni krásné věcičky, já těď skoro dva týdny smutnila, stroj byl doma, ale už přijel... tak zase cvičím na dadce, máme krásné nové červeno-oranžové polodupačky, takové šaškovské 🙂 fotky přidám, až toho bude víc a budu tady mít nějaký káblík k foťáku 🙂

stassy
12. júl 2012

@karchinka Dovolím si odpovědět za Lukrecii, ta je až do neděle mimo..
Volné jsou ještě bílá 5m, červená 9m, neonově růžová 5m a bordó 1m. Tabulka je tady https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al... , ale je zamčená, kdybys něco chtěla, piš mě. 🙂

michamicha
12. júl 2012

@daisyr dyť u těch helikoptér je metr, jsou velký cca 8 cm 🙂

ngvadi
12. júl 2012

holky, máte někdo OL toyota?

karchinka
12. júl 2012

@stassy jééé, super, tak určitě těch 5 metrů bílé, 3 m růžové a 3 červené 🙂 svůj email ti napíšu do zprávy 🙂

aerin
12. júl 2012

@michamicha ja jsem na ten metr koupila, a prave mi to rpijde celkem dost velky, no...ale asi necham helikoptery a zrusim zirafy, ty jsou velky a jeste k tomu takovy moc pravidelny...

ivuska.h
12. júl 2012

@ngvadi Ségra má, je děsný, proč?

ngvadi
12. júl 2012

@ivuska.h že je jeden na aukru z dobrou cenu... čím je děsnej?

ivuska.h
12. júl 2012

@ngvadi Skáče po stole, hrozně hlučný, už byl několikrát v servisu... Prostě proti mému Brotheru taková "hračka".

maly_prcek
12. júl 2012

@dankakk Tý jo, tak něco takového má E. na jedničce taky... 😒

caramilla
12. júl 2012

@veronik77 jako co myslíš, že dělám dneska celý den? Vybírám, co zítra koupím 😀 😀 😀 😀 a to mi dneska přišel 4tisícový balíčeček z DL 😀

caramilla
12. júl 2012

@ivuska.h no, tak ale zase s nim užiješ spoustu legrace, ne? 😀 😀 😀 😀 Jak běháš za tím strojem a snažíš se mu nabídnout spolupráci a látku 😀 😀 😀

caramilla
12. júl 2012

@maly_prcek tak to asi všechny naše děti budou bez jednoho zubu vepředu 😀

caramilla
12. júl 2012

@ngvadi jo, tak proto měl Pán Bůh v posledních dnech ceduli "nerušit" a "obsazeno" 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
12. júl 2012

@stassy tý jo, ty jsou krásný, já kousek chcí!

caramilla
12. júl 2012

@alinn hm, tak manžel obecně jako chemik nad vším mávne rukou, ale hliním mám pocit, že na vaření ani on nedoporučuje. Já myslím, že někdy to je tak, že si lidi řeknou, je to z hliníku chutnější, tak neřeším zdraví. Stejně tak jedí párky a uheráky, protože sice je to humus, ale je to dobrý. Tak bych to brala podobně jako když někdo jí uzeniny, tak ty jíž zdravě, tak budeš vařit v hliníku, no 😀 Se na to ještě manžela přeptám na ten hliník:D Na hliník v antiperspirantu tenkrát říkal, že to je blbost, že mnohem škodlivější je, že se ti v těle drží tvé vlastní odpadní látky, které nemohou ven a nějaký hliník z "kuličky" je oproti tomu prd... No, my jsme doma taková antiantiperspirantová prasata 😀 😀 😀 😀

caramilla
12. júl 2012

@lucijan zepředu i zezadu, na všechny dospělý sukně vždy a za každých okolností. Vyjma balonovek 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Tu trpím samomluvou, no ... 😀

caramilla
12. júl 2012

@animal ty jo, jak se znáš s Honzou - Hvězdičem. On dělal jednu dobu v Písku, tak od tud? Jako to je ten náš kamarád, co nesnáší děti 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Resp. jsem se ho ptala, jestli by nevzal Jasmínku a tvářil se dost tajemně jako, že by o to zas až tak moc nestál 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Tý jo, tak to je gól, gól, gól ... a jinak dělá v Poříčí a přestěhoval se te´d do Benešova, budou kolaudovat, takže manžel varoval, že přijde hodně ožralej 😀

caramilla
12. júl 2012

jú, už jsem si tu sama pro sebe nakecala skoro celou stránku! 😀 😀 😀 😀 😀
Tak ad zuby už bude poslední.
Docela mě teda děsíte, na 19. jsem objednaná k Dr. Po porodu jsem tam byla zatím jednou a OK, mám taky zdravý zuby. Jasmí se mu teda pokusím vnutit kvůli tomu fleku. Aby to alespoň zkouknul:( Asi mu vezmu špunty do uší, protože to, co ona dělá jen u pediatra, když na ní promluví, zdravej jedinec fakt nedá a zubař asi není zvyklej na hysterický dítě s hlasem po mamince 😀 Pediatr se chechtá, ale zubař nevím...
Jinak jsem ty zuby kdysi konzultovala s naším zubařem a on mi jednoznačně řekl, že na 1. místě hraje roli genetická výbava. Já mám skvělou genetickou výbavu a říkal, že prostě to je jednoznačně nejlepší věc. Pak se o ty zuby samozřejmě dobře starat je podpora toho, že dlouho vydrží zdravé. Ale já si zuby čistím jen jednou denně a sladké jím a kaz žádný, teda zatím. A manžel si zuby čistí furt a sladké ani moc nejí a kazy měl, teď je to už teda lepší. Ale podle mě blbá genetická výbava a dobré čištění je bohužel méně než dobrá výbava a zanedbávání. Bohužel tohle je fakt nespravedlivý, ale se zdravím je to asi tak obecně:(

evinka
12. júl 2012

Ahoj,
dnešní šití:
muchláček pro sousedovic miminko a recy šaty s čelenkou pro Klárku.

wewe22
12. júl 2012

@ivuska.h ahoj uz som tu dnes hodila otazku len si ma asi nikto nevsimol a vidim ze ty pises o OL Brother chcela by som si kupit, len neviem aky je rozdiel medzi
http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-1034-...
http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-3034-...
ja toho moc neposijem ale zas v tej cene neni az tak obrovsky rozdiel
dik

katka82
12. júl 2012

@animal jj už jsem to zaplatila 😉 hned jak mi přišel mail 😉 jéé tak to by bylo super kdyby mi to tam nechal 😵 😵 a myslíš že bych se pro to mohla stavět v neděli večer??nebo že bych mohla bejt tak troufalá a poprosit že by mi to hodil přímo dom???měl by to při cestě 😅 😅

katka82
12. júl 2012

@evinka krááásný 😵 to muchlátko je úžasný 😉
@caramilla tak sis pěkně pokecala koukám 😀 😀 s těma zubama si taky myslím že je hlavní genetika 😉 kamarátky šedesátiletý otec jí každý večer před spaním tatranku-po čištění zubů a nemá ani jeden kaz 😕

ucitelka70
12. júl 2012

@caramilla TéMA ZUBÁR - náš zubár nakázal dcére, nech Alexa donesie na prehliadku, ak sa prereže prvých 6 zubov, a v pondelok ráno teda už aj idú, drobcovi dnes ráno konečne vyliezla hore dvojka..... na 13 mesiacov má 6 zubov 😉

palosek
12. júl 2012

@veronik77 ,@caramilla 😀 😀 😀 😀 je vidět, že si nás toho všimlo víc 😀 😀 😀 😀 Tak\ už mám v košíku 😀 😀 😀 😀 ne sice za 4tis...ale mám... 😀 😀 😀