icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
15. júl 2012

@caramilla ...no už je mi taky nějak blivno...i přes tu hruškovici...a to jsem měla jen dvě pulky...ne že bych vypila půl litra a blila z toho 😀 😀 😀
Ukázala jsem holkám tvoje balonovky a byly mi teda odsouhlaseny....že takové sukně by teda aspon do kostela nosily 😀 😀 😀 😀 Tak uvidím, jestli se mi povedou. Ale patenty musím střihnout uzší (jako obvod) Malá ji má i přes gumu v pase širokou 😠 ... Já to vesměs všechno šiju nějaké větší 😅 😅 😅 Ale normálně jsem blbka, zas jsem neobjednala bílou podšívkovinu...se picnu...

monr
15. júl 2012

@animal joj, mrzí ma, že máš s tým decovilom také starosti, škoda, že nemám cestu niekam do cz, ani nikto známy.
prípadne sa skúsim popýtať, či niekto z okolia nejde,

animal
15. júl 2012

@monr já asi nebudu fakt schopná sehnat větší krabici ten decovil je fakt dost širokej, ještě bych ti to mohla poslat k mechulce, ta si to nechává poslat do čr - Lanžhot a bydlí hnedle vedle na SK

caramilla
15. júl 2012

@animal no, tak měla bys mít krabici, ve které ti ten deco přišel, nebo jsi ho kupovala v kamenném obchodě tam u vás?
@petkasv jj, samostřih. Jsem se minule na ty svoje strašný vlasy nemohla dívat. Dneska se mi ty fotky výjimečně fakt líběj, ale je super pozadí, jak pršelo, tak to bylo svěží, perfektní světlo na focení po bouřce a i ta sukně mi asi sluší, je totiž moje! 😀

caramilla
15. júl 2012

@palosek 😀 A do kostela smíte nosit takhle krátké? 😀 Jinak patent stříhám na Mínu tak 18 - 19cm krát dvě (šíře). Jinak je to moc široké. Gumu jí dávám 21.

monr
15. júl 2012

@animal a k nej by si to ako poslala?

kuna
15. júl 2012

@caramilla @petkasv @daisyr dekuju za projevene souciteni 🙂.

@crawler taky ahoj, spolutehulko 🙂.  Tu kavu nastesti rano zvladam, jinak bych nevylezla z postele 🙂. Ale taky me nic na piti nejede, z vody je mi soufl, pritom predtim jsem ji pila nejvic ze vseho. Tak ted piju malo a to je blbe :(. Ted jsem do sebe nalila pul litru vody se sirupem a zblunka mi to tam, ale jinak dobry. Ze to bylo s prvnim jednodussi, to me ted taky napadlo. To jsem v praci v sest zaklapla notas a az do pul devate dalsiho dne nemusela na nic myslet. Ted to nejde 🙂. A s tim svetrikem je to hezke 🙂.

Jak nic nesiju, tak jsem dneska aspon smejdila po FM a koumala, jak na aplikace. A nasl jsem tam vyztuhu vliesfix, nevite nekdo, jestli to maji u nas a ajak se to jmenuje? Pouzivaji to tam treba pro zpevneni okraju vysivanych lemu, pro vysivani okraju aplikaci....po nasiti se to odtrhne a asi to na sobe nema lepidlo.

palosek
15. júl 2012

@caramilla ...bych to kapánek prodloužila ... 😅 😅 😅 Patent jsem malé střihla těch 18 cm...a i po sešití (cca 0,5cm) to měla stejně volné. I tu gumku jsem tam měla málo nataženou... tak příště snad 15cm (x2) 😀 Délku bavlny jsem dala na 35 cm i s tím, co se má podehnout (těch cca 8cm jak píšeš) a měla to dlouhé...ony asi fakt musí být kratší, aby vynikly... U toho patentu nikdy nevím, kolik střihnout, aby držel a nepadal z pasu 😠 Je to moc rozdíl...pružnost patentu 1/1 a 2/1 ? Holky už si vybraly z mé skromné zásoby látek...tak se na to šití psychicky připravuji 😀 😀 , abych nemusela myslet na můj "žaludek na vodě". 😅 😅 😅

veronik77
15. júl 2012

@caramilla to víš, po druhém vatikánském můžeme i balónovky 😀

veronik77
15. júl 2012

@palosek doufám, že se Ti to nerozjede a žaludek zůstane na té vodě 🙂

palosek
15. júl 2012

@veronik77 😀 😀 😀 😀 ...snad ne, ale kdyby...tak budu aspon o 1kg lehčí...všechno zlé ja k něčemu dobré 😅 😅 😅

komisakpd
15. júl 2012

@jemi waw a mozem vediet ake, co mu sa venuje to OZ? tazke ten tabor ste robili vy ako OZ?

veronik77
15. júl 2012

@palosek já ti nevím - já za ten minulý týden taky zhubla, ale jestli to stálo za to.... ale to bylo z nervů o Štěpánka. Tak držím palce, ať jste brzy OK 🙂

sinala
15. júl 2012

@caramilla to jste fakt dobré, každou neděli nový ohoz....

caramilla
15. júl 2012

@veronik77 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@palosek pocitově mi přijde, že 2/2 je pevnější, ale je to asi jen pocit 😀 Laboratorní testy jsem nedělala 😎

@kuna jo, to s tím pitím si přesně pamatuju, bléééééééé. Voda obecně je těžká do žaludku, takže proto ti nejede 😀 Těhotenské čaje byly na poblití. jediné, co jsem vypila, byla máta, ale ta se v těhu moc extremě nesmí, jen sem tam. Nejlépe jsem asi snesla šťávu pomerančovou z lidlu 😀 Vůbec ty teplý čaje, fuj... Prý pomáhá cucat kostku ledu 😀
Tak držím palce, ať to brzy přejde, ale já normálně začala pít čaje atp. až po porodu 😝

caramilla
15. júl 2012

@sinala viď? Si říkám, že bych si měla založit e-shop "v neděli jednou na sobě" a prodávat nedělní modely, páč kdo to má unosit? Ale prostě jsem neodolala té látce.... 😝 😠

veronik77
15. júl 2012

@caramilla já přežila první trimestr s broskvovým ice tea od nestlé, jináč to nešlo... 😝

veronik77
15. júl 2012

@caramilla a sukně jsou fakt parádní! Zrovna jsem si říkala, že kdybych měla ušít holkám a sobě, tak už by manža asi remcal nad spotřebou látek 😀 😀 😀

caramilla
15. júl 2012

@veronik77 no, tak on remcá stejně, ne 😀 😀 😀 😀 Ale třeba by zase pak byl pyšnej otec a manžel 😀
Ten Ice tea zní děsivě!!! 😀 😀 😀 😀

veronik77
15. júl 2012

@caramilla no jo, remcá 😀 Ale já mu něco ušiju a bude zase ten hrdý manžel 😀 dobrou noc! už nevidím na klávesnici... 😅

lenasss
15. júl 2012

moje večerní veledílo 😀 😀 😀 první bodičko ještě chybí patentky a jeden sloneček aby ladil 😀 😀 😀

lenasss
15. júl 2012

holky máte někdo zkušenost s tímhle? http://www.sijemdetem.cz/produkt/patentkovy-pas... přemýšlela jsem o tom na ty bodička ty dětské patentky mi nejdou a ty plastové mi příjdou dost velké

sufik1
15. júl 2012

@lenasss jo, mám je doma už asi rok, ale ani jsem je nepoužila a nějak teda nevím jak. Ale to bodýčko je dobrá nápad.

laeela
15. júl 2012

@kuna Se mi přesně vybavilo, jak jsem musela jíst kyselé, abych fungovala, pila jsem vodu s citronem, DH mi kupoval kyselé zelí, rybičky. No a jeden den jsem si do práce koupila rybí salát a najednou mi to vlezlo do nosu, zasmrdělo, obrátil se mi žaludek a už jsem to nemohla jíst. Dorazila jsem domů, otevřu lednici a zjistila jsem že DH byl na nákupu a lednice je plná kyselých rybiček a kyselého ovoce. 😀
Chudák, musel to jíst sám a to jsem ještě nesměla být doma. 😅
A když mi nešlo pít studené, tak jsem si zalévala trošku jablečného džusu horkou vodou.

lenasss
16. júl 2012

a z jiného soudku ted jsem promazávala foťák a narazila na fotky.Tak abyste viděli co jsme dělali v těch největších ale opravdu největších vedrech bylo 47 stupnů na sluníčku tak na té střeše muselo být daleko víc a to ještě týden předtím manžel sundával krytinu.No byla to hrůza.Jo a povšimněte si té bezpečnosti práce na druhé fotce 😀 😀

animal
16. júl 2012

@monr k ní bych to musela poslat zvlášť, jenom ten decovil, tak jak je zabalený v roli. Došla bych s tím na poštu, koukla jsem že pošta ke mě stála 64kč, takže budu platit asi 64kč

boudova
16. júl 2012

včera jsem zase dostala nevyžádanou radu od tchýně: nech si ji občas vybrečet, ať si jí nerozmazlíš, ať si nezvyká 😠 😠 😠 😠 a to jím jí mám jednou dávat na "hlídání" 😝

lenasss
16. júl 2012

@boudova tak to poslouchám pořád že si ho rozmazluji,ale když on je totálně nepoložitelné dítě už od narození pořád chce být v rukách nebo aby si s ním někdo povídal a to už je prý rozmazlený 😠 možná je možná jen potřebuje cítit někoho u sebe.Mě to nevadí já to dělám ráda a tak jim to vždycky i řeknu 🙂

lenasss
16. júl 2012

@sufik1 právě že mi je máme na jednom bodyčku tak jsem přemýšlela jestli to je ono a jak by se to našívalo no asi objednám a uvidím 😉

veronik77
16. júl 2012

@boudova jojo, když oni nás prostě vyřvat nechávali... ☹ já jsem zase rozmazlila dítě, když se v 6 měsících nechtěla pochovat od dědečka, kterého ovšem 2 měsíce neviděla... mám doma holt závisláky 😀 😀 😀