Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv ono je to složité, miminko třeba ve 24tt narozené může mít ve starším věku minimální následky (či zdravotní obtíže) a miminko narozené 28tt na tom ve vyšším dětském věku bude hůř, to ti nikdo neřekne. A je to opravdu moc složité. Zákon lékařům přikazuje vždy zachraňovat od 24tt pokud si rodiče nepřejí jinak.
Zdravím všechny uzdravené...viroza zvracecí dorazila k nám...sotva velké holky přijely dom, tak to začalo 😠 😠 😠 V noci blila nejstarší....hned jsem si vzpoměla jak po příjezdu pusovala malou...a před chvílí blila najmladší...takže super neděle 😀 😀 😀 místo návštěvy a odpočinku...úklid zvratků 😅 😅 😅 Jsem zvědavá, kdo další to tu chytne...já se za bílého dne desinfikovala "hruškovicí" 😀 😀 😀 😀
@animal ,@laeela holky já s těžce postiženýma pracuju, ta volba je na rodičích a lékařích samozřejmě, nikdy jsem žádného z těch rodičů neodsuzovala, z devadesáti procent jsem je obdivovala, nikdo si totiž nedovedem představit co je to za práci a jak jsou ty rodiče rádi když mi dítě na čtyři hodiny denně svěří a mají čas buď pro ostatní děti, nebo pro sebe, nebo pro lítání na sociálce, což je nejhorší, protože tady v tom státě prostě tyhle lidi, děti, rodiče nemají žádnou oporu a ty následný péče většinou nefungují tak jak by měly, a to je chyba státu ☹ tohle je těžký a rozhodnout jestli dítě bude zdravé nebo postižené je to nejsložitější vůbec ☹ a nemusí se to projevit dlouho 😖 tohle je fakt složitý
mě teď po 10letech zemřela klientka, 6let jsem jí měla v péči, stav ve kterém byla ona nehodlám komentovat, její otec se teď po 10letech dostává do normálního života, a nejúžasnější je jak se mu líbí pitomý mraky 😉 tohle my tady nevyřešíme, prostě je to složitý a já bych nikdy nikomu nepřála aby se do takový situace dostal, buďme rádi za naše čerty
@palosek Pavli vaše blití je teď důležitější, nehledě na to, že jsme měli jít dneska k našim na večeři a volala mamka že statečně ve třech ztrhali dva záchody, jelikož mají srajdu ☹ takže doufám, že nic takovýho nedopluje přes pár baráků k nám 🙂
@lucijan já chci taky znát trik s gumou 🙂
Holky střihy z ottobre sedí dobře, nebo musíte víc přidávát, nebo ubírat, vím že už to tu padlo asi milionkrát ☹
@petkasv máš můj velký obdiv za práci kterou děláš.Já občas taky dělám s postiženými dětmi ale v těhotenství jsem to musela přerušit nedělalo mi to dobře pořád jsem jen brečela a to mě jinak ty moje dětičky naplnovaly štěstím jak byli štastné ony mám jednoho asistenčního psa právě tu moji fenečku,ale ted už mi volala známá kdy zase přijedem tak budu doufat že hormony už jsou v pořádku a neobrečím to zase 😝 ale na Airin je vidět že by už chtěla pořád si lehá k malýmu a nechává se mazlit prostě jí to chybí 🙂
dneska mám den ☹ zkoušela jsem si ty šaty co šiju, no katastrofa, vybrala jsem na to špatnou látku a asi i střih,jsou jako pytel brambor a ještě mi jsou velké , nevím jestli to celé rozpárat, přešít nebo někam zahodit 😒
a jedna holčina z naší diskuze listopaďátek přišla o miminko 😢 byla o týden víc těhotná a miminko mělo neslučitelnou vadu na srdíčku se životem 😢
@barcav to je hrozné 😢
@caramilla potřebuju radu, holkám na SK jsem koupila decovil, je samozřejmě kvůli lámání namotaný na roli, jenže role je mnohem delší, než všechny krabice, které mám k dispozici ani na diagonálu s to nevejde, jak jim to mám poslat???? když to rozroluju a poskládám a složím, tak to bude na ho.... co?

@petkasv Věř mi, že řeší, ale je to složitý. Prognózu nikdo předem neurčí a kolikrát u dětí, kde to vypadá, že je to ztracené a všichni jsou přesvědčeni, že to nepřežijí se situace otočí a dítě z toho vyjde téměř bez následků.
Je to otázka etiky a kdo má právo rozhodnout, zda dítě nechat žít nebo zemřít? Lékař? Rodič? Komise zdravotníků?
Totéž platí o starých a nemocných lidech...
Věř mi, že být rodič takového dítěte, vidíš to jinak. Protože vždy tam může být šance, že dítě přežije a nikdo to nedokáže stoprocentně rozhodnout.
A samozřejmě s tím, jak postupuje technika budeme takové otázky řešit tím spíš, protože ta hranice se posunuje...
Naproti tomu stojí etika lékařů, kteří tlačí ženy do genetických testů a při špatných výsledcích také do potratů, ač třeba falešná pozitivita tripl testů je hodně vysoká, takže mnoho dětí, které jsou v pořádku nedostane ani šanci se narodit.
Já třeba tripl testy odmítla a dostalo se mi dost nevybíravého školení od doktorky, že budu mít doma kripla.
Myslím, že je otázka pro každou z nás, co unese, co unese naše rodina, naše svědomí.
My třeba každý rok zachraňujeme jehňata, které třeba odmítne matka, nebo nemá mléko, bereme je domů a snažíme se je odchovat na flašce, ač úspěšnost je velmi nízká a člověk tím stráví skoro celý den - příprava mléka, krmení, vstávání v noci . Můj muž je třeba tvrďák, ale jehňata mi vozí. Navíc finančně se to vůbec nevyplatí, protože máš pak doma superdrahou ovci, kterou se ani nevyplatí sníst. 😀
To je jen z jiného soudku, nechci to srovnávat s dokumentem o nedonošených miminkách.