Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@alinn no, ja mam tajk uzasnou tchyni i mamku tchyne se jen zepta proc a co a jak delam, ted jdu cist nejstastnejsi batole v okoli a potom respektovat a byt respektovan a chce vycuc a tak, no a mamka se strasne moc snazi mi do toho nemluvit a respektovat, jak vychovavame. I kdyz tam se to nedari na 100%. 🙂 Vedle se prababicka (mm babicka) sem tam nesmele zepta, jeslti uz nemuze tohle a nebo tamto, ale jinak naprosto respektujou, ze sladke a tak ne. Nahrazujem to ovocem.
Jinak ale lukasek ma 11 mesicu necelych, tak zatim toho moc neni, co mu dam jist. Ale co se mu dostane do ruky to doslova sezere, takze nemusim resit, jak do neho veci dostat, Spis se nam pokazde sape do talire a po krajicich chleba, kdyz jime my 😉
jo holky už všechny víte, jak se správně párá overlockový šev ???? 😀 😀 😀
Teda koukám, že na těch fotkách vůbec není vidět fialkový odstín sukně, jen ta bordo podšívka září 😀 😀 😀
taky mám rozečtený batole 🙂 pralesní rodičovství 😀 😀 😀 😀 už se těším až to dočtu
@mima2011 mne sa to niekedy podarí, ale neviem ako, ktorú niť treba ťahať, s čím začať, aby sa to páralo? ak nechcem, vtedy sa pára samé.... a ak potrebujem párať, nejde ani just...
@boudova hele, moje mamka taky razí vyřvávací teorii (holt doba, no...), ale jako babička, když hlídá, tak ani jedno vnouče nesmí pípnout, hned chová a houpe. Dokonce byla zásadně proti uspávání šimona houpáním v kočáře, ale když ho měla dát spát a plakal, tak houpala jak divá, aby neplakal. Podle mě babičky pak při kontaktu s dítětem většinou měknou. Třeba to bude v poho. Já zase měla spory s druhou babičkou a švagrovou, že mi Jasmínku houpali a já ji doma nehoupala, usla vždycky bez houpání a u nich se vždycky za chvíli rozmazlila 😀 😀 😀
@lenasss ty vo... tak to s tou ségrou je neskutečný! To si děláš pr. ???? Jako, že mrkev roste v zemi = prasárna? Nebo jako co???? Možná by měla vidět dokument o výrobě čokolády, pak by si třeba sama sobě řekla "prase". Ha, co to píšu, dostala jsem včera od táty Schogetten s karamelem a ač nefairtradové čokolády ze zásady nekupuju, tak ji do sebe sypu kostičku za kostičkou. Mína ráno zase sežrala půlku krabičky hořká čokoláda 😀 😀 😀 😀 😀
ahoj dievcata, idem ku vam po radu, sice uplne OT, ale urcite budete vediet poradit.. chcem zavarat merunky, ale bez cukru. da sa to? zavarate tak niektora? bojim sa ci sa to nebude bez toho cukru kazit.
@animal já to blbě napsala..stříhám jen nitě těch kličkařů..jen to nestříhám jako ty ale v kraji..ale jinak tuším, že je to stejné..no až bude co na párání vyzkouším to podle tvého fota a uvidím..třeba tam rozdíl bude... 🙂
ale zaujalo mne to jak píše @mima2011 jak přesně to funguje? u toho mého způsobu mi vadí ten čurbes z toho 😀

@stassy taky mám balíček na předání a myslím že si B. pochutná 😀 😀 😀
jinak mám nakoupená nějaká jídýlka ale pro malýho spíš na cesty, když jíme po hospodách. Doma jen jako nouzovka, když fakt nestíhám. Ale nakoupila jsem mu dětská jídla jako paela, čočka asi na 3 způsoby, spetzle, kuskus a pod. co se tady moc neseženou, tak si říkám, že má změnu oproti českých chutím.
JInak vařím to co nám, solíme a kořeníme až na talíři. Včera mel bramboračku, jen jsem mu vyndala houby. Už byly čerstvé hříbečky, tak jsme si pošmákli na bramboračce a i na smaženici.