icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ovecka111
16. júl 2012

@animal diky moc 🙂

animal
16. júl 2012

holky myslíte, že ještě seženu rybíz (červený)??? chtěla jsem trochu zavařit ne na marmošku

caramilla
16. júl 2012

@mima2011 patent ze z tama MTX 😎 😀
Ty bys taky měla nafotit, jak teda pářeš.

@alinn ty řežeš ty klikaře jakoby nahoře na "rantlu", to jsem zkoušela a to se mi nerozpadlo nikdy, vždycky ještě jsem musela párat ty dva švy dole. Toto je podle mě fakt super. Není z toho skoro bordel. Nitě zůstanou jen na té "rubové straně" a jednoduše se vezmou do ruky a vyhodí. Fakt super způsob.

@animal Nevíš fígl i na COL? Nebo někdo jiný??? Je tam určitě v něčem fígl, aby se zatáhlo za klikač a celé se to střídavé odpáře během vteřiny. Občas se mi to stane omylem. Snažila jsem se přijít na ten fígl, co se má od čeho odplést, aby se dostala ta správná propletenost nití, ale nepřišla jsem na tro, zuřím u toho. Poradí někdo blondýně? 😀 😀 😀

caramilla
16. júl 2012

@animal určitě, pozdní rybíz teprva dozrává. Ranný mám ještě na jeden koláč schovaný na keříku, ale je už teda skoro černý, jak je přezrálý, ale pozdní rybíz je ještě nezralej. takže musíš sehnat někoho s pozdním rybízem 😀

animal
16. júl 2012

@caramilla nemám COl, tak nemám potřebu na to přijít 🙂 a COLové oblečky párat kvůli tebe nebudu 🙂

alinn
16. júl 2012

@caramilla to je divný..protože princip je stejný..a vlastně máš přestřižený kličky horní i dolní..tak je divný, že když máš přestřižený jen ty dolní..tak se ti to rozpadne a při přestřižení obou ti to drží pohromadě 😀 akorát teda při tom mým způsobu je asi o fous větší čurbes ...u toho animal způsobu je čurbes jen z jedné nitě u mého ze dvou

animal
16. júl 2012

@alinn mě se to taky nedařilo řezat to nahoře na rantlu, pak jsem právě musela ještě párat ty 2 nitě z jehel

alinn
16. júl 2012

@animal 🙂 ty jo..tak tomu nerozumím 😅

alinn
16. júl 2012

@animal tak jsem tu našla ooverlockovaný kousek..a zkusila to rozpárat podle tvého návodu..
a výsledek: tak v první řadě jsem zjistila, že už mám asi tupý páráček 😀 ale jinak se mi to líbí právě proto, že zbudou tři nitě v celku (na rozdíl od "mého" způsobu)..ale jinak je to stejný a fakt nechápu jakto, že musíte párat ještě jiné nitě 😅 to mi přijde jako opravdová záhada 😎 😕 😀 😀

evcounek
16. júl 2012

Ahojky kočky, prosím poraďte co se x-ovkami našeho synka (roky a měsíců) Založila jsem i diskuzi tak mi prosím poraďte. jí to moc neřeším tak bude mít ixovky, ale manže to řeší a chce nás hnát k dr ☹

sufik1
16. júl 2012

holky já jsem tak nas...ná. 😠 😠 😠 😠 😠 Byli jsme s malým na hřišti. Takovém tom co má plot, pískoviště, klouzačky a tak. Jeden řemeslník tam opravoval houpačku. Byli jsme tam asi hoďku, malý byl na písku, pak na jedné houpajdě, jedné klouzačce... a pak šel na další klouzajdu. A některé z těch prken byly čerstvě natřené!!!! 😖 😖 😖 😖 😖 a nebylo to vidět a cedule žádná nic. 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 Takže si komplet zmazal nový zelený houbičkový komplet. Tepláčky i mikinu s nažehlovačkou. 😢 😢 😢 😢 😢 Já totálně vytočená a chlapovi to bylo srdečně jedno, i když jsem mu vynadala. Co si na něm vezmu. Takže honem domu, zjistit, čím je luxol ředitelný (samozřejmě že jen ředidlem), tak jsem to zkoušela vyprat ředidlem ,pak doprat v ruce ať tam nejsou fleky po ředidle a teď je to v pračce a snad to bude trochu lepší...

petkasv
16. júl 2012

@animal určitě seženeš, nám ještě dozrává 🙂 vůbec se mi do něj nechce, minulý týden jsem dodělala pět litrů višňový marmelády, a už toho mám dost 😖

Jinak dneska mě chlap donutil abychom dojeli do nemocnice, když se od soboty skoro nehýbu ☹ takže jsme frčeli, a naštěstí je všechno v pořádku, měla jsem strach, ale paní dr. mě vysvěstlila že hubený ten růst dělohy fakt bolí, víte co nechápu, tohle mi můj gyn. říkal u předchozích těhu taky a te´d si hubená nepřipadám a hlavně jsem si myslela, že po druhým a kousku jednoho těhu už by děloha mohla být vycvičená a ono nic ☹ takže bolesti musím přežít, nic nezvedat (což jde s rok a půl starým dítětem blbě) a třikrát denně magnezko, příští týden opět KO 😖 tak uvidíme a jsem klidnější, fakt mě to bolí a u Bětky si to prostě nepamatuju 🙂

petkasv
16. júl 2012

@sufik1 no to je hrozný 😖 to bych se přeskočila, to je fakt de.. že tam nedal ani ceduli, nebo že vám to neřekl, bože ty lidi jsou fakt děsný ☹

ucitelka70
16. júl 2012

uštipnutie komárom

tak kočky, dnes sme boli u homeopatičky, poradila nám homeo gel - Dapis gel, je to na iba po bodnutí hmyzom, osou, včelou..... a dala nám dvojaké homeošky, jedny ráno dve guličky počas komárovskej sezony, alebo ked ideme do prírody a jeden už po konkrétnom uštipnutí, vraj nebude reakcia..... čo sa ráno berie, ten má vraj odpudzovať komárov.....
tak som rada, lebo krémy od kožnej obsahujú aj antibiotiká a kortikoidy, to ak sa dá vynechať, tak vynecháme veru...... zajtra napíšem aj názvy tých homeo čo nám predpísala...

ucitelka70
16. júl 2012

téma - zubky, dnes sme boli s ročným drobcom na prvej prehliadke u zubára, poradil kúpiť curaprox zubnú kefku detskú a elmex detskú pastu..... ináč všetko v poriadku, tých 6 zúbkov má OK , ale nenechal si veľmi pozerať v ústach, iba nadvihnúť peru a stačí..... a ráno a večer učiť zúbky umývať....

petkasv
16. júl 2012

@ucitelka70 to je super, homeo gel je paráda 🙂 mnohem lepší než kortikoidy 🙂 to mám radost 🙂 to koupim taky 🙂

animal
16. júl 2012

@ucitelka70 curaprox opravdu doporučuju a až časem dojde na pastu tak elmex (dělá i dětské a juniorské)

animal
16. júl 2012

@petkasv nevím o jaké bolesti břicha u tebe přesně jde, ale mě to hodně trápilo v obou těhotenstvích - vazy, které drží dělohu. Bylo to pro mě dost bolestivé a byl to dokonce hned v počátku jeden z příznaků toho, že jsem těhu. A problémy s vazy mám bohužel doteď - občas při vstávání ze sedačky, postele....

sinala
16. júl 2012

@animal díky

lukrecia
16. júl 2012

Já mám špatnou zprávu k objednávce lemovacích gumiček. Bílá prádlová guma 1,5 cm už byla vyprodaná, tak jsem objednala černou. Doufám, že to nebude tolik vadit...

veronik77
16. júl 2012

@petkasv nevím, zda Tě to uklidní, ale při dalším těhu bolí děloha víc - jak se napínají vazy a tak ( a pak hlavně po porodu). Držíme palce, ať je všechno v pořádku!!!!!!!!!!!! 😉

petkasv
16. júl 2012

@animal , @veronik77 no mě dr. dneska říkala, že je to to jak roste děloha a napínají se vazy ☹ a v prvním těhu mi dr. říkal že už v druhým to je menší bolest, takže teda asi ne, no to jsem zvědavá jak to bude probíhat dál ☹

caramilla
16. júl 2012

@alinn možná záleží, jak je nastavené napěti nití, jinak fakt nechápu, protože jsem ten "rantl" párala mockrát a přišlo mi, jak kdybych nic neřízla, když se to dělá podle animal, tak je tam jasnej rozdíl v tom, že se ty klikaře dole hezky vyvlíknou a je to. Kdežto u toho rantlového způsobu to mají okraje nitě daleko a nevyvlíknou se 😀 😀 😀 😀 😀

@petkasv tak hlavně, že jste OK, držím palce, ať je to brzy lepší 😉

@animal tý jo, on se dělá Curaprox i pro děti, já mám pocit, že jsem ho hledala a nenašla. Jako pro miniděti typu rok a víc, dělá se?

caramilla
16. júl 2012

@petkasv mě ty vazy bolely při Jasmí taky, ale hlavně ze začátku, ale nebylo to nějak hrozné. Já si myslela, že jsou to křeče z přicházející menstruace, pamatuju si, jak jsem je poprvé cítila v Kauflandu u pokladny a naštvala jsem se, že zase dostanu krámy a nejsem těhotná, tak jsem si v zoufalství došla pro portské, že se alespoň opiju, no a chudák Jasmínka.... měla krušný začátek ... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

caramilla
16. júl 2012

tak můj dnešní monument 😀 Už jsem to dlouho měla v hlavě a strašně moc mě to bavilo, ale teda aplikace jsem dělala asi dvě nebo tři hodiny!
A teda střih jsem totálně pos. Vůbec to nechápu, ušila jsem mraky softek a mraky harémek, mraky softových harémek, všechno sedlo perfektně a když šiju pro Jasmínku, tak to mám úplně příšerné. Nohavice jsou moc úzké, přes zadek moc široké. Prostě síla, jdu te´d zkoušet s páráčkem @animal vychytávku . I když budu zužovat, tak to asi stejně šmiknu 😀

petkasv
16. júl 2012

@caramilla no mě ze začátku právě taky, tak do toho 16tt, ale teď ty bolesti přišly dýl, nevim ☹ vůbec mě nebaví 🙂 hlavně chlap má strach aby mi něco nebylo a tak, já doufám, že to třeba brzo skončí 🙂 že už si pak děloha zvykne 🙂

petkasv
16. júl 2012

@caramilla Peti ty jsou luxusní 🙂

caramilla
16. júl 2012

@petkasv no, udělala jsi dobře, že jsi šla k Dr., alespoň jsi klidnější, tedy hlavně tvůj muž 😉
harémky jsou tak luxusní, že bych řekla, že je škoda je nosit? 😀 😀 😀 😀 😀 Ale Mína je děsně přeslušnělá a opatrná, i když dneska ušpinila úplně nový tričko od zary bílý od čokolády od hlavy k patě 😀

petkasv
16. júl 2012

@caramilla jj jsem klidnější a muž taky 🙂
si fakt inspirace, ty jsou boží 🙂 já bych teda měla sdtrach že by Bětka ty kamínky odervala, ona je hrozná, ale mám to na jednom triku a drží fakt pevně 🙂 jak si to dokázala, že je tak opatrná? Bětka je děsný čuně 🙂

lenasss
16. júl 2012

@caramilla s tou sestrou to je na dlouhé povídání ona je exot 😀 😀 😀
jinak jsem úplně unešená z černé kalhotoviny a úplně nejkrásnější je ten novej zelenej soft fakt krása