icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kalman
16. júl 2012

@caramilla Moooc hezký 😀 😀 😀

animal
16. júl 2012

@caramilla je curaprox baby a pak curaprox nevím jak prostě baby je pro nejmenší

animal
16. júl 2012

@caramilla ty jsou parádní

animal
16. júl 2012

@petkasv mě vazy bolely hodně dlouho i s velkým pupkem

caramilla
16. júl 2012

@lenasss jj, nadšení z černé kalhotoviny sdílím taky, viz výše, že 😀 😀 😀 😀 😀

@petkasv já nevím, já jsem bordelářka, jasmí za ušpinění nenadávám, protože je to dítě, tak počítám, že bude mít furt fleky. Dávám jí hezké oblečení, nové, bílé a fleky prostě vyperu, většinou se všechno vypere, na jídlo má bryndák. Myslím, že je to asi v povaze a možná maličko i v tom, že má i na doma prostě hezký oblečení a nechce si ho zničit, fakt nevím. Ale myslím, že je to povaha. Třeba se to ještě změní. Včera ráno jsem jí dala vyžehlený čistý tričko a večeer jsem ho ve stejnym stavu svlékala, fakt jsem to nepobrala 😀 Jasmí si hrála na těch softkách s knoflíčkama, flitry nechávala, ale to se uvidí🙂

mima2011
16. júl 2012

@caramilla ty softky jsou fakt úžasné.

karchinka
16. júl 2012

ahoj holky, jsme zase na skok doma, tak přidávám výtvory z chaty - šaškovské gaťky a čepička z dadky 🙂 pořád procvičuju, ať pak můžu ušít něco hezkého i z lepší látky 🙂 dneska mi přišla kráčející patka a dvojjehla, tak už se těším, až je zítra na chatě vyzkouším (pokud se mi je podaří nějak nainstalovat na ten stroj :D)
jinak jste tady strašně šikovné, úplně závidím, jak vám to krásně šije, všechny výtvory luxusní... ale jste strašně ukecané, nestíhám dočítat :D

zikie
16. júl 2012

Ahoj, nechtěla byste některá objednat něco z dawandy(dawanda.de)?Že bychom se podělily o poštovné? Jsem tam zamilovaná do některých kousků, ale šestnáctiéčkové poštovné mne dosti odrazuje....

petkasv
16. júl 2012

@caramilla já tý naší cácoře taky nenadavám, ona když jsme spolu tak se snaží, jí krásně a když jí něco ukápně vezme plínu a utře to 🙂 ale když jí dám tchýni tak to je masakr, dala jsem jí tom muchomůrkovským triku a myslela jsem že je obě zabiju ☹ má tam flek asi od čoko a prostě mi to nejde dolů, dneska poslední pokus s mýdlem imse vimse a pak jdu nahoru vraždit 😠 😠 😠 😠 😠

petkasv
16. júl 2012

@zikie myslíš látek a kterých? nebo do čeho 🙂

animal
16. júl 2012

@zikie to raději spíše doporučuju prošmejdit německé shopy s látkama než dawandu

palosek
16. júl 2012

@caramilla aplikace nemají chybu...uou... 😀

veronik77
16. júl 2012

@petkasv
@caramilla ta opatrnost bude asi v povaze - zatímco nejstarší je schopná se zadělat ať má na sobě šatičky nebo pytel od brambor, synek si dává pozor 🙂

sinala
16. júl 2012

@caramilla jo, je to o povaze, já jsem musela holky převlíkat každý den a děti od sousedů chodily i 3 dny v jednom oblečení a byly čisté a to jsem nechápala 😀 😀 😀

lillyzelvicka
16. júl 2012

tak moje rychlovka 😀

stassy
16. júl 2012

@zikie Jééé, tos měla přijít s tímhle v pátek, to jsem tam objednávala já. 😀 A z kterého shopu? Třeba by se mi tam ještě něco hodilo.. 😉
@animal A máš typ na nějaký? Já totiž znám jen jeden a tak hledat chodím na DaWandu..

zikie
16. júl 2012

@petkasv JJ, do látek.🙂) @stassy Chtěla jsem objednat u spicy kids.Ale klidně by to šlo i u jiného prodejce, ono tyhle úplety mají leckde. @animal Také by se mi hodily nějaké typy na německé obchody. Já znám jen dawandu...
Chjo, dneska mám fakt smolný den, zlomila jsem si poslední funkční jehlu do stroje co jsem doma měla, takže mám po šití.Alespoň už vím, že začištovací steh při přišívání gumičky ala lucijan a kráčející patka faaaakt nejde dohromady. No nic alespoň půjdu třeba dřív spát

stassy
16. júl 2012

@zikie Jééé, tak ten jsem měla vyhlídnutý taky, ale objevila jsme pak jeden obchůdek, kde paní dává 10% slevu při objednávce víc jak 5m látek. 😀 u Spicy Kids mi psala, že dá slevu až nad 150Eur. Mě se tam moc líbí jablíčkové úplety (fialový a zelený) a pak ty retro kytky.. Chjooo, mám nad čím přemýšlet teda.. Jsem si říkala, že je oželím a koupím třeba časem a Ty dneska toto.. 😀 😀 😀

Jo a prosím @allin a @kompalinka, aby do tabulky dopsaly adresy pro doručení lemovacích gumiček, díky.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al...

stassy
16. júl 2012

jo a ještě @eldwen, pokud je odsud.. já už v tom mám bordel, jak je to spojené ze dvou různých diskuzí.. 😀

beky52
16. júl 2012

@caramilla nádherné... 🙂

animal
16. júl 2012

@zikie na googlu spousta obchodů 🙂

zikie
16. júl 2012

@stassy Tak přemýšlej přemýšlej 🙂 Nespěchám, ty jablíčkový úplety jsou nádherný, já šila z těch modrých jablíček a fakt paráda, jen škoda, že už z nich drobek vyrostl...

ngvadi
16. júl 2012

vy ste toho nakecaly, nestíhám, nedočítám, na dotazy ohledně mtx odpovím zítra. brou noc!

caramilla
16. júl 2012

@veronik77 tak to máš teda dobře obráceně ty prasátka 😀

caramilla
16. júl 2012

@sinala no, já si říkám, že kdyby byla větší prase, tak bychom unosily i těch milon hadrů na léto, ale takhle??? Když se sem tam počurala, tak jsem musela dokupovat kalhoty, ale te´d je večer sundám a oni nemají ani zelený kolena 😀 Ale jak kdy, někdy taky kečupový skvrny ze všech stran 😀

maly_prcek
16. júl 2012

@caramilla Jj, Curraprox pro děti se dělá - my máme z DMka. Curra Baby či tak nějak se jmenuje...

maly_prcek
16. júl 2012

@petkasv Mě vazy bolely taky hodně... A v druhém těhu ještě dřív. Stejně tak tvrdnutí břicha... Magnézko uvidíš jak ti bude pomáhat, já ho s Davim jedla 4xdenně, u Elinky jen když mě bolelo břicho hodně a často mi tvrdlo a rozdíl teda nebyl... Jediné magnézko, které mělo nějaký účinek, bylo, když mi ho píchli injekčně na pohotovosti.

palosek
16. júl 2012

@caramilla@sinala ...no tak my jsme za prasátka u všech tří děvčat 😀 😀 😀 Malé ted nestíhám šít 😀 😀 😀 Ještě, že máme něco poděděného 😅 😅 😅 Převlékám i několikrát denně....a ta fůra praní...jsem si je všechny blbě naučila....
Wendy...právě doměřeno....přebytky, úbytky, křivárny (střih 😅)....postupně dopíšu, dopočítám...teď jdu spát, páč bych někde udělala botu 😀 😀 😀

caramilla
16. júl 2012

@palosek tak já, pokud není vysloveně zaprasená, že by mi ušpinila už tak zabordelený byt, tak nepřevlékám. Když si udělá flekanec od jogurtu ráno, tak v tom chodí až do večera🙂 Převnékám jen hodně mokré a hodně sladké oblečení 😀 A to je fakt hodně málo často, většinou jen, když se počurá a nebo si hraje s vodou a celí se zleje... jako maminka se zleje? 😀

eldwen
17. júl 2012

@caramilla tak ty jsou mnam mnam 🙂