icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

stassy
17. júl 2012

A ještě jdu uhánět poslední neplatiče 😀 - prosím @sufik1, @terezita a @kompalinka, aby poslaly penízky. díky díky díky. 🙂

lucijan
17. júl 2012

na letní soft s úpletem jakou jehlu? 80tku stretch? dík

caramilla
17. júl 2012

@lenasss v ruce jsem teď mělaplenkovací vlnu ze ŠD a je opravdu moc příjemná, jemná, měkká, nekouše. Takže doporučuju, ale tu plenkovací, ta silná mi přišla, že fakt dost kouše, taková drátěnka divná, to je asi jen tak dovnitř na kritickou zónu, na tělo bych to teda dítěti nedala

caramilla
17. júl 2012

@lucijan já šiju 80tkou klasickou, ostrou

lucijan
17. júl 2012

jo a předepírat ten soft asi nemusím, co?

lenasss
17. júl 2012

@caramilla diky já sejně uvažuji ža si je objednám už ušité takový rozdíl v ceně to není a já bych se bála že to zkazím 😅 a našiju fleesáče stejně to je jen přes den jinak dávám hnusky

lenasss
17. júl 2012

@caramilla a nebo kterou tu vlnu myslíš?

katka82
17. júl 2012

@animal ahojky,soft je už doma 😵 😵 díky díky díky 😵

veronik77
17. júl 2012

@caramilla dnes jede kurýr - přibalíš mu prosím ty nitě? moc díky! 🙂

petkasv
17. júl 2012

@animal Eliško děkuju moc 🙂 teď jsem krabici rozbalila, dřív to nešlo, Bětka by mi to tu roznosila, už se těším na šití 🙂

animal
17. júl 2012

@petkasv Mareček taky občas nosil 🙂

kuna
17. júl 2012

@jemi jé, to je škoda, že jsem o tom odkazu nevěděla dřív, potah jsem šila loni. Ale měla jsem jako předlohu originál, tak jsem ho obkreslila. Já ho vycpala vatelínem, ale na tu sedací část je molitan určitě lepší. Jako potah - ono je to asi jedno, protože dítě špinavýma ručičkama opatlá i ten PUL 🙂. Za mě spíš asi látku.

A myslím, že se to tu nedávno řešilo, ale nejsem si jistá - nepouští vám teplákovina z MTX oka? Viděla jsem o víkendu neteřiny tepláky, které jsem šila v dubnu a vím, že jsem je šila strečovýma jehlama. A u švů je to prosekaný jak blázen, hnus, dost mě to našvalo. Bylo to z tyrkysového nepočesaného výplňku. Nevím, co s tím (myslím propříště, aby se to neopakovalo).

baarca
17. júl 2012

@kuna Mně takhle pouští z MTX bambusová teplákovina. Taky bych ráda věděla, co s tím. A potah na stokke mám taky s vatelínem, vůbec mě nenapadlo hledat něco jiného 😅

terezita
17. júl 2012

@stassy jee, no ja si rikala, ze jsem zas mela neco platit a nezaplatila! muzes mi poslat prosim na mejla c.u. a castku? dekuji!

veronik77
17. júl 2012

@kuna
@baarca mně ta teplákovina taky pouští - některá víc, některá míň ☹ šila jsem A. tepláčky bio výplňku a to pouštělo hned - prošila jsem to pak ještě jednou úplně novou strečovou jehlou a pouští to míň, ale pouští.... 😒

palosek
17. júl 2012

@terezita 😀 😀 😀 Wendy se taky hlásí... 😀 😀 😀
Holky koukněte na tabulku, látky jsou přeměřené, konečné ceny za metr jsou v posledním žlutém sloupci...takže i vaše celková částka je aktualizovaná... někde třeba rozebrat, nekde ubrat...prosím, koukněte na to, ať to můžu nastříhat...stjeně tak prosím o adresy, co kam poslat a jestli máte i Polimex, může to jít spolu, za jedno poštovné 😉

palosek
17. júl 2012

@veronik77 @kuna @baarca ...nečetla jsem celé ohledně bambus. teplátkoviny z mtx (jestli jsem mimo, tak sorry 😅) Hned jsem zkontrolovala jednou prané legíny...a hle taky oka... 😠 Ale jinak je to moc příjemný materiálek... 🙂

caramilla
17. júl 2012

@veronik77 jo, no jo, kurýr. Nití jsi měla 5 ks, že?

caramilla
17. júl 2012

@lenasss http://www.sijemdetem.cz/produkt/merino-plenkov...
Já si myslím, že se i vyplatí si asi koupit už hotové vlňáky, nemusíš se s tím patlat a máš jistotu, že sednou skvěle 😀

veronik77
17. júl 2012

@caramilla áno 😀

lucijan
17. júl 2012

@kuna
@palosek
@veronik77
@baarca

na jednolícu míň, na teplákovině víc, všude prosekaný oka, i když vyměním jehly a šiju tenkýma strečovýma (a to jsem vyměnila i OL, do mýho starýho ani nešly strečový jehly dát!)

šila jsem teď švagrovi tepláky z batani výplňku a prý to nic nedělá, tak asi na mtx 😝

jemi
17. júl 2012

@lucijan
@palosek
@veronik77
@baarca
@kuna
a dá se s tím něco dělat? mám doma asi 3m teplákoviny z mtx, tak bych rada aby pouštělo co nejmín, neovlivní to třeba prošití přes založení??

vevercam
17. júl 2012

@lenasss ano, šila jsem ze silného merino interlocku, bylo to asi před rokem, to ještě nic jiného vhodného nebylo, stojím si teda za tím, že toto merino nekouše, ale když jsem teď koukala na to plenkové merino na ŠD, tak se mi teda moc líbí a svrchňáčky bych určitě zkusila z toho

animal
17. júl 2012

PRAHA hlásím že kurýr naložen s plným kufrem 😀 😀 😀

kuna
17. júl 2012

@jemi
@lucijan
@palosek
@veronik77
@baarca

mozna by to s tim prositim pres zalozeni slo, nevim. Dost me to stve, z MTX mam doma jeste celkem minimalne 4 metry vyplnku ☹ Ted se na teplacky chystam, zkusim nastavit vetsi sirku stehu...ale vypada to jako prosekane u jehel, tak to asi nepomuze.

baarca
17. júl 2012

@jemi
@lucijan
@palosek
@veronik77
@kuna Já si taky myslím, že to prošití by mohlo pomoci. Šla jsem mrknout na Karuldiny tepláčky, kde mám prošitý šev na boku a tam to drží, ale má je zatím relativně krátce. Jen ale vnější šev se prošije, ale jak prošít ten z vnitřní strany nohou? 😅

lucijan
17. júl 2012

@jemi
@lucijan
@palosek
@veronik77
@baarca
@kuna

u počesanýho výplňku pomohlo šít to na normálním stroji, ty švy pak prosekaný nebyly - ale opruz teda
u jednolícu jsem zkoušela i prosít z lícu rovnostehem, taky dvojjehou a bylo to k ničemu všechno, oka furt tekly

lillyzelvicka
17. júl 2012

@jemi
@lucijan
@palosek
@veronik77
@baarca
já se přidávám do klubu taky mám ten bambus z mtx prosekaný a i když je to prošité.ve skříni ještě další spí a nemám chuť do něj střihnout 😖

behulka
17. júl 2012

@eldwen našívacie patentky - klasika kovové, alebo plastové zo sijemdetem - látku okolo som obstrihala a našíval len samotné patentky

terezita
17. júl 2012

@palosek to dela wendy dobre!! ja se v tom totiz uz neorientuju!