Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky mě se to s tím MTX výplňkem nestává nikdy šiju v 95%na 7mm
halelujááá
na pokraji sil jsem přišla asi po hodině zkoušení na to, jak se nastaví OL 3034D na plochý steh, tak se podělím, kdyby to někomu pomohlo a ušetřilo ty nervy a vztekání 😠
@michamicha doufám, že časem dám i ten slepý steh 😉
vyndat pravou jehlu, napětí 0-4-mezi 7 a 8, šířka stehu 5R, délka 2, vzdálenost mezi patkou a tím plastovým vodítkem 2,5 mm
holky, co měly u mě mtx, teď jsem byla na poště a změny jsou zase v tabulce. k hromadnému mailu se dostanu asi až večer, tak jenom kdyby byl někdo nedočkavej, tak může sledovat bavičky tam ;)
já mám nějaké špatné období přitahuji samé trgédie.Ted tu bulím jak želva.Byla u mě kamarádka volala že přijede na kafe a už když vystoupila z auta jsem věděla že není něco v pořádku byla ve 24tt když jsem jí viděla naposled a dnes bez bříška bez autosedačky nechtěla jsem se ptát ale přišla se vypovídat.narodila se jí holčička Dorotka a po týdnu života umřela je to strašně nespravedlivé oni na ní tak dlouho čekali a ted toto 😢 😢 😢 a pořád jsem se tvářila statečně až když mi řekla že u ní seděla a povídala jí že pokud ví že to na světě nezvládne ať odejde že se na ní s tatínkem nebudou zlobit a za 10 minut jí přestalo tlouct srdíčko 😢 😢
@veronik77 @lillyzelvicka @jemi @lucijan @palosek @baarca @animal @crawler asi mám blbou karmu, ale kotel nám měnili loni, tak nevím 🙂. U bambusu mi to zatím nedělá, jen u bavlny. Teď jsem ušila tepláky na šířku 7, tak uvidíme.
Zkoušela jsem pro mě nový typ aplikace, tak jsem to s těma hvězdama vepředu trochu přepálila, stačily by na jedné noze 😀 . Ale tak na pročurání dobrý. mmch tento bambus je právě super pro dítko, co se snaží (nebo spíš nesnaží 🙄 ) odplenkovat, když se počůrá, tak to dost nasaje a neteče to do bot 🙂 Nojo, prostě bambus 😉
@crawler nene, nepodhrnovala 🙂 ta kontrastní látka je našitá zespodu a pak je to prostřihnuté. Vypráním se to asi trochu otřepí, ale myslím, že to tomu dodá ten správný šmrnc. Postup je na http://www.farbenmix.de/de/negativ-applikatione..., akorát nemám ten stickvlies, tak jsem to namalovala křídou přímo na ty tepláky.
Psali mi od Stoklasy, že tyrkysové lemovací pruženky mají už jen 3 balení míísto 4, bohužel.. Zjišťuju, kdy naskladní zbytek a buď bychom to vyzvedly po naskladnění nebo pokrátíme poměrnou částí objednávky...
veronik77 @jemi
@lucijan @baarca @animal @crawler
@kuna @lillyzelvicka ...teda...ta růžová bambusová teplákovina je moc jemná a super, ale ta oka mě mrzí...jsem myslela, že jsem zapoměla vyměnit jehlu (standart 😀 😀)...ale, že to dělá i u stretch jehly... naštěstí jí mám už jen kousek...na takové tríčo pro D. Ale obyč, výplňku mám doma dost...tak uvidím...zatím jsem si nevšimla puštěných ok, šiju na obyč.stroji 😒 ,
Ahoj holky, potrebovala bych poradit. Dostala jsem v praci porodny a rozhodla se, ze to investuju a koupim si poradny sici stroj. (ted mam stary po mamce z roku raz dva) Moc se v tom ale nevyznam, jsem sici amater a temer zacatecnik. Poradite mi prosim, jaky byste vybraly vy? Chci do toho vrazit okolo 11 000 a rada bych, aby to bylo neco poradnyho (v ramci financnich moznosti), co mi proste vydrzi takzvane "do žehu". Rozhoduju se mezi:
http://www.berninacentrum-av.cz/cz/e-shop/18128...
a
http://www.tex-expert.cz/sici-stroj-brother-inn...
nebo se mi libi toto:
http://www.tex-expert.cz/sici-stroj-brother-inn...
To je tedy lehce nad muj limit 😀 Ale asi bych to nejak splacala. Myslite, ze kdyz uz to kupuju, ze by se mi vyplatilo zainvestovat a poridit ten posledni? Nebo je to blbost a mam koupit nejaky uplne jiny? Diky za vase pripadne rady...
@elvis12 pokud na stroji chceš používat často vyšívací stehy a šiješ drobné věci jako jsou aplikace, tak se investice vyplatí v tom ohledu, že stroj má automatický odstřih niti a kolenní páku, opravdu dobré vychytávky. Jen ten odstřih nitě má takový háček, že se musí u spodní nitě čistit při častém šití jako u mě tak co týden - 14 dní takový "zobáček", zanáší se prachem a pak to jaksi nestříhá 😀 Já bych ale už odstřih nitě nedala. Ale kdo nemá, nepotřebuje 😀 Kdo jednou má, nemůžu už jinak 😀 Kolenní páku hledám už i o OL, super vychytávka. Podle mě je ten nejdražší pro lidi, co šijou hodně a drobné věci 😉 Já jsem to kdysi zvažovala, a chtěla jsem in 50, ten dražší mi přišlo už moc peněz za jeden blbý stroj, ale nakonec jsem tento starší typ sehnala použitý za cenu in 50, takže jsem měla možnost poznat odsřih nitě a kolenní páku a jiný stroj už bych si teď nekoupila 😀

@lillyzelvicka to se bavíte o tom tmavě modrém z hromadky od animal? ...z toho chci mít pyžamko...to mě neděste 😔