icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
20. júl 2012

@lucijan moc se mi líbí 😀
a jak jsi je šila? sešíváš rovnostehem nebo na OL

animal
20. júl 2012

@sinala joooo co se týče jestli se máš zúčastnit či nééé, tak pokud toužíš po pracích kordech, tak teď, protože později nedokážu zaručit. Jinak zbytek bude i na jaře.

dankakk
20. júl 2012

@zojec krásne krásne krásne... Ale sit chalanom je dost nuda, nie? 🙂 OT: aku máte podlahu? Značka dekor. Uz minule som pozerala že je veľmi pekná;)

sinala
20. júl 2012

@animal kordy nechci, mám zájem o to ostatní 😀 😀 😀, dík

lenasss
20. júl 2012

@lucijan ale to je ta kalhotovina že?jak já se toho bojím ☹

lucijan
20. júl 2012

@sinala díky! sešívám na OL
@lenasss jo, kalhotovina, já se taky bála, fakt jsem byla při stříhání a na začátku šití orosená až na pr.... 😀

lenasss
20. júl 2012

tak jsem dodělala svůj první dort.Doufám že se bude prckovi líbit 😝 Sice není dokonalej,ale co už

lucijan
20. júl 2012

@katkaela dík! kolem kapsy je lemovací gumička ze stoklasy

crawler
20. júl 2012

@lenasss no ten je parádní!!! 😵 gratulka k narozeninkám - akorát si nejsem jistá, zda Ti pas teda ukazuje správně nebo 4 svíčky neznamenají 4 roky? at tak či tak at se prckovi líbí a hlavně at mu chutná 😉

lenasss
20. júl 2012

@crawler on má narozeniny až 23.7. ale zítra má oslavu tak ukazuje správně jen ještě tři dny chybí 🙂

zojec
20. júl 2012

@dankakk no pre babu, je to take pestrejsie 😉 ale mam tu kila chalanskych latok, musim ich pohnut trochu.. a najlepsie sa mi osvedcili taketo tricka a teplaky 😀 tak neviem ci sa aj k niecomu kreativnejsiemu dostanem 😀
fuu.. podlaha... kladli sme ju cca 5 rokov dozadu.. viem ze bola dost draha, na to ze je to laminat.. chcela som velmi drevo, ale odhovorili nas kvoli podlahovemu kureniu.. je to vzor dub, hrubka 10, ale znacku si vobec nepamatam 😖 nejaka rakuska

janasrub
20. júl 2012

@animal jaké překvápko v září, něco naznač

katka82
20. júl 2012

@lucijan jééé taky ty jsou fakt úžasný 😵 se na ně chystám dneska večír tak doufám že se povedou 😅 😉
@katkaela tak ten kompletek je fakt nááádhernej 😵 😵
já včera sesmolila akorát jedny flísáčky 😅 a blbec jsem si na to vzala nějakej jó teplej fleec 😝 ale prckovi sedí tak co 😀
jinak dneska Honzíka objednali do nemocnice na obřízku 😔 tak jsem z toho trochu přešlá hlavně z toho že tam s ním kvůli mladšímu nebudu moct bejt ☹
@zojec kráááásnýýýýý 😵 😵 😵

avema
20. júl 2012

@animal Taky moc děkuji za soft a ostatní 🙂

crawler
20. júl 2012

Holky rozeslán infoemail ohledně lemovaček - prosím o odpovědi 😉 díky!

janasrub
20. júl 2012

@crawler mi žádný mejl nepřišel

crawler
20. júl 2012

@janasrub tak bohužel jsi 3. osoba, kterou šotek vymazal, protože v tabulce nejsi uvedená ☹ Hrozně mě to mrzí - před několika dny jsem to tady psala, že tabulku někdo domrvil ☹ 🙄 😢 😠 😠 😠 pamatuješ si, co jsi všechno chtěla? bych to ještě doobjednala ☹ snad by to šlo...se zblááááznííiíím

katka82
20. júl 2012

@crawler už jsem ti odepsala 😉

katka82
20. júl 2012

@lenasss krásnej dortík 😵

dankakk
20. júl 2012

@zojec presne dub chceme aj my... Teraz nam nacenili jednu nemecku znacku, neviem presne aku... Ale m2 je za 30€... Tiez je to lamino, ale perfektne imituje drevo... Ale ta cena je hrozna:(

animal
20. júl 2012

@janasrub nenééé

janasrub
20. júl 2012

@crawler promiň, já jsem v tabulce jako srubaja, a nějak mi tam chybí mejl, ale v té druhé lemovkové tabulce ho mám.

janasrub
20. júl 2012

@animal já bych to nikomu neřekla ;)

koviivana
20. júl 2012

Ahoj. Potrebovala by som poradit, kde zohnat klieste na umele patentky (cvocky)? Som z Bratislavy, vsetky galanterie obehane a nic. Alebo nepoznate niekoho, kto klieste poziciava, pripadne kto by mi ich za odmenu "nastrelil"? Velka vdaka za rady

animal
20. júl 2012

@janasrub kuš kuš babo 🙂 neboj látky to nejsou (pšššttt) 😀 😀

wzorcek
20. júl 2012

@animal hlasim ze soft dorazil na Slovensko 🙂 dakujeme

BABY SK dorazil SOFT, rada by som to zajtra odoslala, od koho este nemam adresu sup sup poslat. Dalsie info posielam mailom

janasrub
20. júl 2012

@animal o to víc mi to vrtá hlavou, jinak ta tvoje poslední tabulka mě ničí, takhle na overlock nenašetřím nikdy, teda z rodičáku určitě ne

wzorcek
20. júl 2012

@koviivana klieste aj patentky kupis na detivbavlnke.sk. Su tu aj baby z BA, tak mozno si niektora najde na teba cas 🙂 len mi teraz nikto okrem Dugyny ktora cerstvo porodila nenapadne 🙂))

koviivana
20. júl 2012

@wzorcek dakujem

animal
20. júl 2012

@wzorcek tak to je dobře 🙂