icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jemi
19. júl 2012

@caramilla
no ono to nebylo jako k ohni, měli jsme z toho ušit kostými pro vedení (jako královnu, dvorní dámy...), ale královna šaty měla sehnané jinde a ostatní neuměli z tak klouzavé látky šit a ušili si jednodušší věci-ono to jsou právě dvě barvy, které se k sobě hodí (zelenkavá a taková šedivostříbrná). Plánuji si z toho ušít halenu, případně šaty a část nechám, kdyby jsme znovu potřebovali nějaké ty kostýmy. Teď ještě musím vyhrabat zbytek toho kravatového hedvábí jestli tam zbylo na kravatu 🙂

jinak mám střiženo na vestičku z nového růžového a šedivého softu a jsem trochu sklamaná neladí mi barevně lemovací gumičky ani zipy( ani šedivé ani růžové co mám)

jemi
19. júl 2012

tak budu muset znovu někdy nakoupit u tebe ty lemovací gumičky aby ladili 🙂

zikie
19. júl 2012

@ucitelka70 No super. Těším se!!!! @stassy podkoleňáky jsou naprosto luxuuuusní!!!!!

animal
19. júl 2012

@stassy no taky jsem je chtěla Marečkovi ušít, ale dneska jsem v galanterce nesehnala hnědou lemovací gumičku, tak má zatím smůlu a já o práci méně 😀 😀 😀 pořadník je dlouhý a času málo a navíc jsem znechucena, jlikož se mi nepovedla mikina co šiju 😝 😠

palosek
19. júl 2012

@stassy ...tak ta látka je teda parádní... 😵 😵 😵 Samozřejmě i 3/4ťáky 😀 😀

palosek
19. júl 2012

@katkaela ..skvělé, předevčírem jsem si objednala 5 odstínů vlnovek a 4 odstíny lem. gum... 😀 😀 😀 😀

palosek
19. júl 2012

@sinala ... tak 10kg okurek se u nás právě zavařuje.... a dalších 10 kg čeká na zítřek..... 😀 😀 😀

Omluva všem z Wendy...balíčky příjdou příští týden... 😉 ...
...jo a to jsem dnes ještě dělala rybízovou marmeládu.... 😀 😀 😀 😀

sinala
19. júl 2012

@karchinka houby jsou super 🙂

sinala
19. júl 2012

@stassy ta látka nemá chybu 🙂 a přesnost ušití....paráda

stassy
19. júl 2012

@sinala O přesnosti by se dalo polemizovat.. 😀 I když jsem se snažila, tak mi to uteklo a není to až tak úplně jak jsem si představovala, ale jsem spokojená, nevypadá to zase až tak zle. 🙂

caramilla
19. júl 2012

@stassy krásné kalhoty, moc se mi líbí, jak střih, tak látka, tak modelka (jako vždy🙂 A ve vlasech ta "hadovka" je taky luxusni 😀
@karchinka Boží, se tu směju jak malá. Fakt bomba, hrozně vtipný. To mi připomíná trhlé oblečení, co nám jako malá šila mamka. Takové retrokalhoty a fakt šmrncovní. tak ať najdete hodně hub 😉

kveta007
20. júl 2012

Tak jsem právě dočetla několik posledních stran a velmi lituji, že jsem tentokrát odolala hromádce z Wendy - ti piloti jsou fakt dokonalí! Když bych udělala pidi hromádku (bez tabulky - než bych ji vytvořila, bude balík asi tady 🙂 ), přidáte se někdo? Objednala bych ty piloty na krému http://www.produktservis.com/katalog/wendy/obou..., potom výplněk liligreen a grafit http://www.produktservis.com/katalog/wendy/akcn..., http://www.produktservis.com/katalog/wendy/akcn... a potom rip s nápisy na kiwi http://www.produktservis.com/katalog/wendy/akcn.... Pokuď máte některá zájem se ke mně přidat, napište mi do IP. Přepočítám jen poměrově poštovné, žádné střižné a balné. 😉 Uzávěrka neděle 22.7. do 20,00.

lucijan
20. júl 2012

moje první softshellky

lucijan
20. júl 2012

ještě fotka 😀

lenasss
20. júl 2012

@lucijan tak ty jsou krásné kéž by ty moje první vypadali aspon takto 😅 mám je v plánu po neděli

crawler
20. júl 2012

@flapi kouknu se do kdy poukaz platí, ale tuším, že už prošel...nikdo se před tím na něj neozval... 😔 ale jestli ještě bude platit, tak Ti kod písnu do IP 😉

boudova
20. júl 2012

@ngvadi balíček je doma, děkuji!!!

lucijan
20. júl 2012

@lenasss jsem sama překvapená, jak dobře se z toho softshellu šilo, bála jsem se toho jako blázen, ale bylo to v pohodě! Držím palce 😉

zojec
20. júl 2012

vcera som vas trochu preletela, samo ze len fotky.. panecku zeny.. sak vy ste uz ake proficky vsetky 😉 tu su nejake moje dielka pre maleho 😉

animal
20. júl 2012

@lucijan jednoduché dobré efektní kalhoty chybí mi tady smajl se zdviženým palcem 🙂

piecee
20. júl 2012

@animal včera přišel balíček se softem atd. moc díky za objednání a poslání 😵

lucijan
20. júl 2012

@animal kuju🙂

flapi
20. júl 2012

@crawler je, děkuju, to jsi hodná, ale já už ho včera nedočkavě objednala 🙂

katkaela
20. júl 2012

Tak ide to aj bez vlnovky 😀 Na modelke niekedy inokedy...aj tak nechce spolupracovať.

katkaela
20. júl 2012

@lucijan Vyzerajú mooooc dobre! 🙂 Tie vrecká sú olemované lem.gumičkou?
Alebo čím to holky lemujete?

katkaela
20. júl 2012

@animal Aj ja už mám soft doma, ďakujem, ďakujem, ďakujem!!!🙂
Zároveň chcem všetkým holkám, čo tu robili, robia a budú robiť hromady, vyjadriť obrovský obdiv, ja by som si teda netrúfla🙂

animal
20. júl 2012

@katkaela no moje hromady bývají složitější, jelikož jsou objemné a navíc k tomu beru ještě třeba ty nažehlovačky tak je to trochu horší na přemýšlení, abych na nic nezapomněla

Jinak pro vás na září chystám překvapení, ale pokud se to stihne 🙂

animal
20. júl 2012

@katkaela takže k Wzorcekovi už soft teda dorazil???

katkaela
20. júl 2012

@animal no ty robíš také mega-hromady, preto tam bolo to 3xďakujem a ten obdiv pre teba tiež aspoň 3x 🙂 Niečo sa tu už mihlo o nejakej ďalšej tvojej hromade, alebo to bude ešte niečo iné???
Mne si posielala balík priamo ku mne do Rajhradu, takže o Wzorcekovi neviem...ja som CZ sekcia, aj keď píšem slovensky 😉

animal
20. júl 2012

@katkaela aha 🙂
no teď jsem rozběhla teplákoviny, jednolícní úplety, wellsoft lama....