icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
20. júl 2012

@dankakk nasa vtedy stala nejakych 550korun... ale kedze sme potrebovali 130m2 tak to bolo celkom dost.. no ale co uz, snad nieco vydrzi.. 😉
@animal ked ta tu vidim, uz sa plati za tie tvoje latky co si dala robit? 😉 aby som to nepresvihla.. bud. tyzden ideme na dovcu 😉

animal
20. júl 2012

@zojec ty na zakázku nedělám nakonec já ale alinn a platba doufám nebyla, taky bych se ji měla zeptat jak to pokračuje ať něco neprošvihnu

alinn
20. júl 2012

@zojec @animal 🙂 platba ještě nebyla...ale do konce tohoto týdne pošlu podklady k platbě a další info. Je "menší" zdržení kvůli dovoleným.. Ale v září už by mělo být hotovo 🙂

animal
20. júl 2012

@alinn tak to jo, já jenom, abych něco neprošvihla 😀 a nedlužila peníze

rina76
20. júl 2012

Moje háčkované veledílo 😀 😀 😀 😀
Taška na hračky (na písek), se stužkou na stažení

petkasv
20. júl 2012

@animal prosím kdy bude uzávěrka teplákoviny a wellsoftu 🙂 nějak teď nestíhám 😖 tak abych něco neprošvihla 🙂

jinak dneska jsem došila soft soupravu pro Bětku a pozor s vyšíváním, můj stole starý luznick nebo jak se to jmenuje umí vyšívat a jsou luxusní, jsem z nich urvaná, foto zítra, nestihla jsem je nafotit 🙂 ještě si potřebuju ušít 3/4 na gumu, nějak mi tloustne tělo a už mi nic moc nejde ☹

animal
20. júl 2012

@petkasv dala jsem 1.8.

terezita
20. júl 2012

@animal teplakovina? kde je tabulka? 😀 😀 😀 podzim se blizi.. 😅

animal
20. júl 2012
animal
20. júl 2012

@terezita prosím tě ještě řeším vzorníky, budu vkládat nové ty aktuální, je to složité (zjišťovala jsem skladovou dostupnost)

terezita
20. júl 2012

@animal jaaaj, ty radis! 😀 je to tam nejake barevne 😀 😀

animal
20. júl 2012

@terezita 😀 😀

animal
20. júl 2012

@terezita hele řešila už jsi tu Eriku? vlastně až podle té pošty, ale poslat se to může rovnou k tobě ne?

terezita
20. júl 2012

@animal neresila 😅 jo to jo, to je jednodussi nez to posilat jeste pres tebe.. 😀

caramilla
20. júl 2012

tak za 5 minut 12 došita šusťáková souprava s sebou na dovču a odnesen stroj do servisu:D Šusťák z batani je super, jen se teda hůř šije než soft, klouže a vůbec nepruží a já jsem zvyklá ze softu "nepřesnosti" vypružit a tady to nešlo 😠

veronik77
20. júl 2012

@caramilla parádní 🙂 holky mají taky z tohodle šusťáky s lila lemovací 😀 😀 😀 Akorát si je nes vzala Hanule na svůj první tábor 😵

kalman
20. júl 2012

@caramilla moc hezký 😀

kuna
20. júl 2012

@caramilla asi se blbě zeptám, ale proč má Jasmínka šusťákovku, já myslela, že na léto je lepší ten letní softshell, nebo ne?

petkasv
20. júl 2012

@kuna , @caramilla je krásná, ale myslela jsem si to samý jako Kuna 🙂 nebude se v tom šusťáku zapařovat?

ucitelka70
20. júl 2012

@veronik77 kočky, hodte link na šušťákovinu 😉

petkasv
20. júl 2012

@animal děkuju, to mám ještě čas 🙂

animal
20. júl 2012

@petkasv vzhledem k tomu, že ta kalhotovina softová má debilní parametry, tak by se v té softce pařila hodně, šusŤák bych volila taky

stassy
20. júl 2012

holky, prosím, když dáváte finerib nebo patent do pasu (u kalhot, sukní atd) o kolik centimetrů míň než je obvod pasu ho stříháte užší?

sinala
20. júl 2012

@animal protože je tenčí? Taky jsem si říkala, že letní soft i se špatnými parametry stačí.... 😉

veronik77
20. júl 2012

@kuna
@petkasv
@animal tohle je (do určité míry) nepromokavý šusťák, je tenký, ale samotný na tělo ne moc příjemný, podšila jsem ho jednolícem, takže ve finále to myslím vyjde se softem na stejno. Pokud by to nebyllo podšité, je to určitě skladnější a lehčí než soft, potit se v tom dítko asi bude stejně. Na bundu jsem koupila Štěpánovi ten micropeach - není nepromokavý, ale na letní bundu super 🙂

animal
20. júl 2012

@sinala ten tenký soft prostě nedýchá je tam prostě "neprodyšný igelit"

petkasv
20. júl 2012

Tak holky můj dnešní počin alá @caramilla, děkuji za střihy, s mými výšivkami, nejsou dokonalí, ale vzheledem k tomu kolikmému stroji je, jsem pyšná 🙂 šilo se nádherně, fakt 🙂 už mám střižené na svoje 🙂 omlouvám se za kvality fotek, ale fotila jsem to teď večer 😖 zítra prubneme -jdeme na houby 🙂 už se těším 🙂

terezita
20. júl 2012

@caramilla teda nevim, co k tomu rict, ale na tebe barevne nudaaa! 😀 ale jinak peeekne! 😉
a ja teda nic moc posledni dobou nesiju, jen resty, co se furt opakujou a to sem davat nebudu.. no a dneska misto toho abych dosila leginy, klobrc a tricko pro em. na svatbu tak jsem se vyblbla v loznici.. m. mi nikdy nepovolil barvy do bytu, tak jsem to tam aspon ted zaneradila jinak 😀 a ditko je nadsene, co vic si prat.. jen nechce usnout, bo se boji, ze ji v noci motyli uleti.. 😅
jinak neni to z me hlavy, inspiraci jsem videla u nekoho na pinterestu..

ngvadi
20. júl 2012

@terezita to je krááása! z čeho ti motýli jsou? a jak tam jsou přidělaní?