icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
21. júl 2012

@caramilla jééé děkuju, to je pocta 🙂 snad to všichni pochopí 🙂

lucijan
21. júl 2012

@caramilla to nemůžeš myslet vážně, že bys takový neušila 🙂 Ale taky je mám na podzim a na mírnější zimu, na léto by to byl fakt úlet, sama si nedokážu představit, že bych v měla v teple tohle na holý tělo..blee

K těm záševkům, podle mě zadek zmenšujou - nebo aspoň nezvětšujou, právě tím, že látka k prdce hezky přilne a neboulí se to, stejně jako u sukní nebo na prsou

sinala
21. júl 2012

@palosek co to vidím za čas 😀 😀 😀, děkuju všem, co dělají látkové hromady 😀 😀 😀
horní schod by mohl být můj 🙂 🙂

ucitelka70
21. júl 2012

@animal tabuľka s novou možnosťou utrácania je aj pre SK?

kofinek
21. júl 2012

@animal prosim poradit ohladom latok a tabulky 😅

1.ktora sa hodi ku kombinacii k latkam z mylly, myslim ako kvalitou?
2. tiez vyplnek z mtx je ako teplakovina?
3. absolutne nemam prehlad ohladom rib, finerib a jednolic, elast.uplet... nejaka som nechapava. vypada nieco z toho ako patent? zebro? 😕
dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeem 😵

caramilla
21. júl 2012

@palosek schody jsou dobrá vychytávka na třízení 😀
@sufik1 tssssssssssssssss, a já mám pocit, že to je jedna z nejhezčích věcí, co jsem ušila 😀 Ale ono na tu šusťákovinu našít ani nažehlit ani nalepit ani nakreslit nic nejde, prostě nejde. Jen ty knoflíčky v kapsičce, kde to není namáhané, ale jinak z bundy cedník fakt dělat nebudu a nažehlit se na to podle mě nic nedá. Kamínky by padaly a šusťák by se spálil. A mě se ta bunda fakt tak líbí 😀 A kapuca je hlavně teda praktická, nepadá déšť do ksichtu...

caramilla
21. júl 2012

@lucijan se záševkama jsme si to už vysvětlily, Terezita myslela harémky, že zvětšujou, takže naopak 😉

@kofinek nějaké info najdeš tady:
http://ekozahrada.blog.cz/1207/hromadna-objedna...

A jinak k mylly úpletům takovejm těm proužkatejm a puntíkatejm do kombinace určitě jednolíc s elastanem.
Nebo nevím, na co se přesně ptáš 😉 Viz foto.

patent se neobjednává, nevyrábějí ho, ale použít místo toho půjde finerib, to je v podstatě to samé, takže jestli chceš patent, tak pak finerib. Použít na náplet by mělo jít podle mě i žebro, ale to musí napsat @animal

teplákovina od tohoto výrobce je mnohem jemnější a příjemnější než dělá MTX a hezčí barvy! To poslední ten počesaný úplet je počesaná teplákovina, teda myslíme si to 😀

papajka7
21. júl 2012

@ucitelka70 aj ja som uz nakukla,ak animal nebude vadit zeby poslala aj do SK rada by som sa pridala,suuurne potrebujem ciernu teplakovinu,ale ak nie nevadi usetrim 😀

animal
21. júl 2012

@kofinek nějaké patenty - náplety dělají, ale to asi bude v jarním kole, protože je dělají jenom k něčemu a musím sehnat vzorníky. K Mylly, nevím co za typ látky z mylly chcš s tímto kombinovat. Není problém si koupit jednolíc, rib, finerib a dát do kombinace s mylly potištěným úpletem. (triko, bodyčko...)
teplákoviny jsou nastejno jako ty MTX
kraťoučké info jsem napsala na webu k vzorníkům, ale času fakt málo 🙂 a manžel už remcá, že se nevěnuju malému. Jinak Petra něco opravdu vložila na blog a dozvíš se tam základní charakteristiku látky.

animal
21. júl 2012

@papajka7 PPL jezdí aj k vám 😀 😀 😀 😀

animal
21. júl 2012

@kofinek jinak ty patenty dělají se různě pletené patenty 1/1 či 1/2, 2/2 a to je velikost toho žebrování, finerib je v podstatě pletený stejně jako patent 1/1

kofinek
21. júl 2012

@caramilla a @animal dakujem moc za rychloodpovede, uz som citala na blogu, poriaden prestudujem vecer, ked nebudem mat privesky... @caramilla presne to som myslela, tie potistene z mylly jezkovia, jablcka apod na kombinaciu... Moje nervy, budem uplne na mizine a skemrat od manzela na jedlo... 😅 Este raz dakujem.

veronik77
21. júl 2012

@caramilla Anežce protákaly šusťáky přes šev hodně, ale v podstatě stála v kbelíku s vodou, takže to by protekla i fixační fólie, kdybych ji do ní zabalila 😀 . Jinak jsem Haničce nažehlovala na tohle engross a naprosto v pohodě 🙂

caramilla
21. júl 2012

@veronik77 fakt na to jde nažehlit reflex? To jsem právě chtěla. Tý jo, napiš mi rychle jak, já to tam hned prdnu, než odsjedem kvůli bezpečnosti. Na 2 tečky přes pečící papír 10 vteřij, jako soft???

caramilla
21. júl 2012

@kofinek 😀 😀 😀 😀

caramilla
21. júl 2012

@kofinek jinak ten jednolíc je podobná "konzistence" jako třeba bambusový sportovní úplet ze ŠD, ten je maličko vác splývavej, jak je to bambus, ale jinak dost podobné.

ngvadi
21. júl 2012

do-pr-de-le! si dám předeprat ten bambusovej jednolíc, když už vim, že se tak brutál sráží, a muž ho pověsil na kruhovej sušák za krajíčky, takže se bambus krásně po krajích vytahal... já se poseru... vztekle sem to mrskla znova do špinavýho prádla na vyprání a budu se modlit, že se to ještě spraví... a pořád odkládám to šití z něj, achjo :(((

caramilla
21. júl 2012

@ngvadi to jsem nevěděla, že umíš bejt taky tak sprostá 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 (myslím tím jako já🙂 Garantuju ti, že mě by se teda tohle stát nemohlo, aby manžel pověsil něco někdy na sušák? 😕 😀
Snad se to spraví, já myslím, že by mohlo, bambus je viskoza, ta se vždycky praním tako jako zprkenní a scukne 😉

petkasv
21. júl 2012

@caramilla Co ty tady ještě 😝

Tak holky moje výtvory ze včerješka a můj debilní výraz 🙂 jinak soft v lese velký úspěch, ale na focení - už chápu Caramillu a její šusťákovinu 🙂 byla jsem v nich cca 10min a bylo mi hyc 😖 takže na hcladnější počasu luxus - moje kalhoty jsou pajclí litexácky kalhoty - ty miluju, tak jsem je obšlehla 🙂 Betoušovým kalhotům jsem musela snížit sed - nemá plínu a vypadala by děsně tlustě a řasila jsem hodně vzadu, aby ve předu neměla takovou tu bublinu - to nemám ráda 🙂 a pláťáky jsou skvělí @terezita - látka na tohle je parádní 🙂 jemná a na tepla který přijdou bude bezva 🙂 děkuju

ngvadi
21. júl 2012

@petkasv tyjo, paráda, oběma vám to moc sluší... ale kde máš břicho? :P ale já vypadala v 18.tt taky jenom jako přejedená 😀

palosek
21. júl 2012

@animal ani nevím, který jsi schod 😀 😀 😀 Více děvčat mělo jen tři piloty 😉 ...jo, o kousíček více...tolik stříhat...tak by mi asi nohy amputovali...kolena dnes necítím... fakt díky za stříhání softu.... A zas mě děsně láká ta tavá tabulka 😅 😅 😅
@sinala ...ty jsi ten první schod vpravo 😀 😀 😀

petkasv
21. júl 2012

@ngvadi děkuju 🙂 břicho je maskovaný 🙂 jinak je vidět už hodně u toho druhýho to leze nějak víc, a víc, ale zase mám prsa a to krásný na to si nestěžuju 🙂

palosek
21. júl 2012

@petkasv holky, vám to ale oběma moc sluší 😵 😵 😵 Vypadáš moc dobře 😉 A kalhoty parádní...kam chodíte na tyhle úža látky???

caramilla
21. júl 2012

@petkasv oblečený soft teda vypadá mnohlem lépe než na ramínku 😀 😎
A ty kytkatý kalhoty jsou bomba! Tý jo. úplně tu brečím, že jsem tu látku už vyšila na blý sukně na fler, béééééééééééééééééééééééééééééééé
a nejsou průsvitný moc?

caramilla
21. júl 2012

@petkasv já balím, už několik hodin, během toho přidávám to @animal tabulky ... hrůza a děs, jak já nesnáším dovolené, než člověk zabalí, tak ho přejde chuť a to jedeme kousek od nás a do nové, rodinné, zařízené chaty 😝

martinkah
21. júl 2012

@animal hlásim, že u wzorcek je o jednu kôpku softu a nažehľovačiek menej - a u mňa pribudla 🙂 veľmi veľmi pekne ďakujem 🙂 (môj prvý soft 😉 )
@wzorcek veľmi pekne ďakujem za veľkú ochotu 🙂

petkasv
21. júl 2012

@caramilla já z toho měla děsný strach a šila jsem včera večer a když jsem našívala kapsy, tak jsem si říkala no tobude průser, a ráno si je oblíkla a říkám MHD ať na mě mrkne jsetli mi jsou vidět gatě a on že nic, že dobrý, nich neprosvítalo, čučela jsem jak blázen 🙂 takže paráda 🙂 mě to napadlo hned a navíc když mi z mých 3/4 včera ráno vylezli postraní špeky tak se mi udělalo blivno - nesnášim to když mi to přetýká z těch kalhot 😖 no a tak se nápad dorodil v hlavě a večer na stroji, s nápletem jsou boží, náplet můžu ohnout, nebo dát normálně takže jsou i vysoký 🙂 luxus 🙂 látka je fakt boží jemňoučká 🙂

petkasv
21. júl 2012

@caramilla já se musim taky už dohrabat do tý tabulky, zatim jsem na tom špatně s časem ☹ snad dneska večer až dožehlím tuhu prádla 🙂 a balení na dovolenou nesnáším, vůbec si to s malou nedovedu představit co všechno budem muset táhnout sebou, a to pojedem 3hodiny v autě, to bude masakr - ona nesnáší když je připoutaná, takže řve jak tur ☹ ale dovču si užijte má být kráné počasí 🙂 hlavně že si odpočineš 🙂

petkasv
21. júl 2012

@palosek děkuju 🙂 ty nevíš, no přeci sem 😝

sufik1
21. júl 2012

@caramilla bunda je super, mi se moc líbí, i celý ten kompletek, ale trošku mi tam chybí ten tvůj nezaměnitelný rukopis. Jo jen tak mimochodem, na Andělu jsme s kámoškou potkali maminku s holčičkou a bylo hned jasné, že má na sobě hadry od CARAMILLY!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@palosek máš můj obdiv, mě stačí role bambusu a už šílím.