Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla to nemůžeš myslet vážně, že bys takový neušila 🙂 Ale taky je mám na podzim a na mírnější zimu, na léto by to byl fakt úlet, sama si nedokážu představit, že bych v měla v teple tohle na holý tělo..blee
K těm záševkům, podle mě zadek zmenšujou - nebo aspoň nezvětšujou, právě tím, že látka k prdce hezky přilne a neboulí se to, stejně jako u sukní nebo na prsou
@animal tabuľka s novou možnosťou utrácania je aj pre SK?
@animal prosim poradit ohladom latok a tabulky 😅
1.ktora sa hodi ku kombinacii k latkam z mylly, myslim ako kvalitou?
2. tiez vyplnek z mtx je ako teplakovina?
3. absolutne nemam prehlad ohladom rib, finerib a jednolic, elast.uplet... nejaka som nechapava. vypada nieco z toho ako patent? zebro? 😕
dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeem 😵
@palosek schody jsou dobrá vychytávka na třízení 😀
@sufik1 tssssssssssssssss, a já mám pocit, že to je jedna z nejhezčích věcí, co jsem ušila 😀 Ale ono na tu šusťákovinu našít ani nažehlit ani nalepit ani nakreslit nic nejde, prostě nejde. Jen ty knoflíčky v kapsičce, kde to není namáhané, ale jinak z bundy cedník fakt dělat nebudu a nažehlit se na to podle mě nic nedá. Kamínky by padaly a šusťák by se spálil. A mě se ta bunda fakt tak líbí 😀 A kapuca je hlavně teda praktická, nepadá déšť do ksichtu...
@lucijan se záševkama jsme si to už vysvětlily, Terezita myslela harémky, že zvětšujou, takže naopak 😉
@kofinek nějaké info najdeš tady:
http://ekozahrada.blog.cz/1207/hromadna-objedna...
A jinak k mylly úpletům takovejm těm proužkatejm a puntíkatejm do kombinace určitě jednolíc s elastanem.
Nebo nevím, na co se přesně ptáš 😉 Viz foto.
patent se neobjednává, nevyrábějí ho, ale použít místo toho půjde finerib, to je v podstatě to samé, takže jestli chceš patent, tak pak finerib. Použít na náplet by mělo jít podle mě i žebro, ale to musí napsat @animal
teplákovina od tohoto výrobce je mnohem jemnější a příjemnější než dělá MTX a hezčí barvy! To poslední ten počesaný úplet je počesaná teplákovina, teda myslíme si to 😀
@ucitelka70 aj ja som uz nakukla,ak animal nebude vadit zeby poslala aj do SK rada by som sa pridala,suuurne potrebujem ciernu teplakovinu,ale ak nie nevadi usetrim 😀
@kofinek nějaké patenty - náplety dělají, ale to asi bude v jarním kole, protože je dělají jenom k něčemu a musím sehnat vzorníky. K Mylly, nevím co za typ látky z mylly chcš s tímto kombinovat. Není problém si koupit jednolíc, rib, finerib a dát do kombinace s mylly potištěným úpletem. (triko, bodyčko...)
teplákoviny jsou nastejno jako ty MTX
kraťoučké info jsem napsala na webu k vzorníkům, ale času fakt málo 🙂 a manžel už remcá, že se nevěnuju malému. Jinak Petra něco opravdu vložila na blog a dozvíš se tam základní charakteristiku látky.
@caramilla a @animal dakujem moc za rychloodpovede, uz som citala na blogu, poriaden prestudujem vecer, ked nebudem mat privesky... @caramilla presne to som myslela, tie potistene z mylly jezkovia, jablcka apod na kombinaciu... Moje nervy, budem uplne na mizine a skemrat od manzela na jedlo... 😅 Este raz dakujem.
do-pr-de-le! si dám předeprat ten bambusovej jednolíc, když už vim, že se tak brutál sráží, a muž ho pověsil na kruhovej sušák za krajíčky, takže se bambus krásně po krajích vytahal... já se poseru... vztekle sem to mrskla znova do špinavýho prádla na vyprání a budu se modlit, že se to ještě spraví... a pořád odkládám to šití z něj, achjo :(((
@ngvadi to jsem nevěděla, že umíš bejt taky tak sprostá 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 (myslím tím jako já🙂 Garantuju ti, že mě by se teda tohle stát nemohlo, aby manžel pověsil něco někdy na sušák? 😕 😀
Snad se to spraví, já myslím, že by mohlo, bambus je viskoza, ta se vždycky praním tako jako zprkenní a scukne 😉
@caramilla Co ty tady ještě 😝
Tak holky moje výtvory ze včerješka a můj debilní výraz 🙂 jinak soft v lese velký úspěch, ale na focení - už chápu Caramillu a její šusťákovinu 🙂 byla jsem v nich cca 10min a bylo mi hyc 😖 takže na hcladnější počasu luxus - moje kalhoty jsou pajclí litexácky kalhoty - ty miluju, tak jsem je obšlehla 🙂 Betoušovým kalhotům jsem musela snížit sed - nemá plínu a vypadala by děsně tlustě a řasila jsem hodně vzadu, aby ve předu neměla takovou tu bublinu - to nemám ráda 🙂 a pláťáky jsou skvělí @terezita - látka na tohle je parádní 🙂 jemná a na tepla který přijdou bude bezva 🙂 děkuju
@caramilla já z toho měla děsný strach a šila jsem včera večer a když jsem našívala kapsy, tak jsem si říkala no tobude průser, a ráno si je oblíkla a říkám MHD ať na mě mrkne jsetli mi jsou vidět gatě a on že nic, že dobrý, nich neprosvítalo, čučela jsem jak blázen 🙂 takže paráda 🙂 mě to napadlo hned a navíc když mi z mých 3/4 včera ráno vylezli postraní špeky tak se mi udělalo blivno - nesnášim to když mi to přetýká z těch kalhot 😖 no a tak se nápad dorodil v hlavě a večer na stroji, s nápletem jsou boží, náplet můžu ohnout, nebo dát normálně takže jsou i vysoký 🙂 luxus 🙂 látka je fakt boží jemňoučká 🙂
@caramilla já se musim taky už dohrabat do tý tabulky, zatim jsem na tom špatně s časem ☹ snad dneska večer až dožehlím tuhu prádla 🙂 a balení na dovolenou nesnáším, vůbec si to s malou nedovedu představit co všechno budem muset táhnout sebou, a to pojedem 3hodiny v autě, to bude masakr - ona nesnáší když je připoutaná, takže řve jak tur ☹ ale dovču si užijte má být kráné počasí 🙂 hlavně že si odpočineš 🙂
@caramilla bunda je super, mi se moc líbí, i celý ten kompletek, ale trošku mi tam chybí ten tvůj nezaměnitelný rukopis. Jo jen tak mimochodem, na Andělu jsme s kámoškou potkali maminku s holčičkou a bylo hned jasné, že má na sobě hadry od CARAMILLY!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@palosek máš můj obdiv, mě stačí role bambusu a už šílím.

@caramilla jééé děkuju, to je pocta 🙂 snad to všichni pochopí 🙂