icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
21. júl 2012

@papajka7 ja by som brala tie tenké fineriby a jednolíc

veronik77
21. júl 2012

@caramilla jestli už není pozdě - stejně jako soft, ale žehlím přes plínu 🙂

sufik1
21. júl 2012

ad šusťák. Já mám doma asi 5 barev, šila jsem z toho před rokem zvířeti bryndáky s rukávy ala Ikea. Některé mají i tu zátěrovou vrstvu http://www.dumlatek.cz/sustakovina-slabsi-nepro... a musím říct, že to fakt proteče za chvíli. Když jí polívku, tak mu pod to dám ještě jeden savý bryndák. Ale nevím, jestli ta z batany má nějaké o dost lepší parametry

caramilla
21. júl 2012

@veronik77 díky, nažehleno, jde to líp než na soft. Loučím se s vámi, MĚJTE SE BLAZE 😀 Výjimečně není 30 a jasno, když odjíždíme a dét, když jsme na místě, třeba to bude opačně a nebo bude déšť 7 dní 😀

veronik77
21. júl 2012

@caramilla hezky si to užijte!!!! 😀 a hodně sluníčka 😉

kalman
21. júl 2012

@papajka7
@ucitelka70 Baby aj ja by som potrebovala teplákovinu 🙂 aj ja sa pridám k objednávke od animal

danielahe
21. júl 2012

Ahoj holky omlouvam se, ze jsem sem tak vtrhla, ale vsimla jsme si, ze se tu sije o sto sest 🙂 a mam prosbicku. Chtela jsem si koupit klasicky overlok, ale do oka mi padl overlock / coverlok Singer 14T9 a zajimalo by me, co si o tom zkusene svadlenky mysli 😅 . Cena zrovna mala neni a nevim jestli slatanina dvou typu stroju stoji za to 😅 http://www.sici-centrum.cz/c-overlock-singer-14.... Predem dekuji za info

veronik77
21. júl 2012

@animal teda, ta nová tabulka mi dává zabrat 🙂 a co teprve rodinný rozpočet 😀 😀 😀

kalman
21. júl 2012

@animal ja som ti omilim vymazala elastický popelín v atlpčeku A , tak sa velmi ospravednujem ☹

animal
21. júl 2012

@kalman hele ta tabulka je všeobecně nějaká divná, když přidávám řádky nebo ubírám, tak se třeba rozhodí a já ani nevím, jestli se něco smazalo nebo ne, během příštího týdne tak navkládám raději více řádků do foroty a až pozjišťuju všechny zbývající podrobnosti, tak holky upozorník, aby si to překontrolovaly a dáavly na to pozor.

animal
21. júl 2012

@danielahe singer v žádné podobě nebrat nebrat ani AEG, toyotu

danielahe
21. júl 2012

@animal dekuji, ja prave mam doma starsi jednojehlovku singer a je super, mati ma uplnou babicku a ta sije doted takze s jinou znackou zkusenost nemam 😒 a muzu se zeptat, jestli jako cena neodpovida kvalite nebo je poruchovy nebo spatny servis 😅 ,moc dotazu 😅

zojec
21. júl 2012

@papajka7 hmmm.. aj ja by som nieco zobrala 😀 😀
@animal dokedy je uzavierka a hodite mi link na tabulku ?

papajka7
21. júl 2012

@zojec
@animal
@ucitelka tak to som rada,ze nie som v tom sama co nieco veeelmi surne potrebuje 😝

dankakk
21. júl 2012

@zojec
@papajka7 bože baby, aj ja súrne niečo potrebujem;) pridávam sa tiez;) uz mám toho aj dost positeho aj odfotene, len nie a nie to dat do pc a pochvalit sa... Ale zajtra si snáď nájdem cas.

palosek
21. júl 2012

@sufik1 😀 😀 jsou tady jiní, kteří si ho zaslouží víc 😀 😉 ...jen u těch elastických látek je fakt třeba dávat bacha....a když ti příjdou ještě ke všemu křivě střihnuté z výrobny...tak je to na ....o 😝 😅 😅

animal
21. júl 2012

@palosek ta křivost to mi povídej jsem u softu jednou dávala navíc zbytky kazového softu jako kompenzaci, že to bylo křivé

palosek
21. júl 2012

@caramilla přeji příjemnou dovolenou, krásné počasíčko a hlavně pohodu 😉

palosek
21. júl 2012

@animal ...no jo...ale jak to pak má člověk rozpočítávat. 😕 Oni si tam fakt neuvědomují, jaké nám tím dělají potíže 😅 😅 To pak musíš přeměřit asi obě strany látky...a počítat tu kratší délku...ale třeba u takové 50m role.... 😅 😅 to je záhul... 😝

animal
21. júl 2012

@danielahe servis asi dobrý, ale kvalita bídná, já nesnáším singer. To už opravdu raději zlatá stará 300let veritaska 🙂. Singer už mi nesmí domů ani jako obyč stroj. Zrovna nedávno tady někdo psal, že měl doma singer overlock a navlíkání složité a celkově se s nim prej špatně šilo a teď má myslím Brother (jako většina nás tady) a prej velký rozdíl. Co se týče AEG jsem slyšela taky nebrat a Toyotu taky ne.

palosek
21. júl 2012

@veronik77 ...horko těžko odolávám tabulce od @animal 😅 😅 Mám zálusk na ty jednobarevné elast. tričkoviny 😀 😀 ALe jestli budu dál obj.látky, tak nenašetřím na ten OL 😅 😅 😅

animal
21. júl 2012

@palosek já se snažím si na to dávat už teď pozor a jakmile je to na začátku křivě střižené, tak počítám tu kratší stranu, ale musím to střihnout napoprvé rovně já, jinak mi to zase dělá neplechu a stříhej křivý kus rovně 😀 😀

animal
21. júl 2012

@palosek tak si tabulku odlož na jaro 🙂 na jaře zase vyhlásím novou válku 🙂 ode mě už jenom v září další soft (to ty už máš nasyslíno ne??? to se tě netýká) a snad výjde i to překvápko už v září no a pak dlouho nic a v lednu pokud bude potřeba tak soft a jaro znovu tohleto. Možná zkusím sehnat ten šusťák, pokud bude zájem. Jo a mělo by být HILCO (ale to se bude muset zabookovat už v říjnu) uvidíme jak ta kolekce bude vypadat - expedice Hilca někdy na jaře myslím

palosek
21. júl 2012

@animal Eli, myslíš, že ten Rib, co máš v tabulce, se dá použít místo patentu??? ☹ A na trička...ten elastický jednolíc??

animal
21. júl 2012

@palosek no ten rib je sice dost pružný, ale je tenký je to spíše na trička, lemování okolo krku by to asi ještě sneslo, ale víc asi ne

palosek
21. júl 2012

@animal ...jj u nás je zasoftováno...na mnoho let dopředu 😀 😀 Nestíhám šít 😀 😀 Jen jsem neodolala nějakým těm kytkatým látkám na Mrázovi...tak k nim potřebuji doladit patenty a jednobarevná trika 😀 😀

palosek
21. júl 2012

@animal děkuji.... 😀

papajka7
21. júl 2012

baby pozeram tu tabulku,tak pocesany elasticky uplet,je elasticka teplakovina,,mam ju doma v cervenej farbe,nedavno nam ju objednavala season,a je uzasna,hrejiva prijemna nie je objemna,no SUPER 😉

zojec
21. júl 2012

@danielahe zober brother a mas super kvalitu za prijatelnu cenu. . ja osobne mam najnizsiu triedu 10 rocny (momentalne cena cca 100€) a slape ako hodinky, 2 roky skoro kazdy den 😉