Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky SK značte se mi rovnou zeleným chlívečkem v té tabulce, někdo občas zapomene napsat SK a já pak nevím
@veronik77 to by mě taky piclo, když už člověk sežene vzory, tak potřebuje jednobarevné látky 🙂 3 miliony věcí k tomu a pak to vysvětluj chlapovi 🙂 jo a ten můj si ani nevšiml, že se mi tady začaly povalovat ty tvoje auta 🙂 a co teprve až přijdou PILOTI 😀 😀 to se taky nějak zaonačí 🙂
@veronik77 ano, ano...otevřená tabulka na monitoru...a muž už koulí očima.... Ale zajímavé, že když mi přišly domů látky z Wendy...že to budu stříhat pro druhé...neřekl ani slovo 😀 😀 😀 To netušil, že ta největší kupka je moje 😀 😀 😀 Ale já to za chvíli fakt nebudu mít kam dávat 😅 😅 😅
konecne som sa dostala k stroju..zajtra foto...dobru noc...
Holky potřebuji radu k softshellové vestičce pro dcerku. Mám ji rozešitou už jenom zip a límec. Abych zvolila správnou délku zipu, tak jsem si límec našpendlila stejným stylem jak ho budu šít a nahoře se mi kroutí. Potřebovala bych poradit něco aby se nekroutil. Napadlo mě:
a) je to špatně našpendelno a po našití se to kroutit nebude
b) prošít nejdřív nahoře límec (tím zabezpečím aby se nekroutilo a pak až přišiju
/límec jsem ještě nešila tak nevím, střih je trochu dle ottobre, ale jinak hodně změněný/
Ahoj holky, už nějakou dobu vás tady "šmíruju" a obdivuju vaše šití a účastním se hromádek. Ráda bych se na vás obrátila o radu. Chci si koupit OL a nemůžu si vybrat mezi Brother M 3034 D a Janome 990 D. Poradíte? Díky moc. 🙂
@jemi a nemáš ten límec o chlup delší, než tu bundu? Zkusila bych ho přespendlit ještě jednou a důkladněji s tím, že bych začla vzadu odprostřed a každou stranu udělala zvlášť. Nebo ještě lépe nastehovat, já teda ale stehování nesnáším. Jinak nevím, ale asi bych ho napřed neprošívala, to bych se bála, že pak ten dvojitý šev bude moc tuhý a bude to dělat paseku.
@bobet mám Brother 3034D a jsem s ním moc spokojená, s Janome mám zkušenosti jen s rovnostehem (výborné, ale je to jiný stroj 🙂 )
@jemi a máš ten límec tvarovaný nebo jen rovný pruh přehnutý na půl?Jestli ho máš rovný -tak mi příjde tak ti může dělat paseku tohle.Průkrčník je tvarovaný a jak do toho dáš rovný průh tak se to bude kroutit.
A našpendli ještě jednou jak už psala @kuna od středu zadního díli a postupuj ne jednu stranu a pak druhou
Mám dotaz trochu OT (ale souvisí to přímo s tím, kolik si můžu dovolit utratit v tabulce Animal za látky 🙂 )
Jsem od 3.7. na mateřský, rodičák by mi ale končil až příští měsíc. Takže mi přijde v srpnu poprvé mateřská, ale co ten zbývající rodičák za červenec? Přijde celej, nebo jen za tři dny? Když mi končil rodičák na Vítka, přišel za poslední měsíc celá částka, i když měl Vítek druhý narozeniny už 12týho... Tak nevíte, jestli se to nějak změnilo? Dík!!!

inac baby ja mam toyotu aj rovnosteh,aj overlok a nedam na ne dopustit,lenze som kupovala,rovnosteh pred 16 rokmi a overlok pred asi 13 rokmi,tak vtedy sa asi este dbalo na kvalito,ved aj cena rovnosteh vtedy 11 tisic a overlok 22 tisic 😝 ,ale odmakali si cosik,a este makaju 😀