icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
24. júl 2012

@rina76 tý jo..tak to je dobrý 😀 dobře načasované
no já na fcb jsem ale píše mi to, že je obsah momentálně nedostupný ..a ze všech těch žiraf co jsou na mmb (jestli to je tedy stejný návod) se mi ta tvoje líbí nejvíc 🙂

tygrova
24. júl 2012

@rina76 moc hezká žirafka!!!

Holky už dlouho na vás nakukuju, máte tu moc hezké výrobky! Inspirací v hlavě mám díky vám víc než dost 🙂 Snad brzo taky něco odprezentuju 🙂
U nás šila, pletla, háčkovala babička a teta, já jsem začala se šitím v sedmé třídě, kdy bylo šití v osnovách 🙂 Pokračovala jsem na střední, pak dlouho nic a pak jsem si pořídila svůj stroj i OL. Teď leží ve skříni, než se prcek umoudří trochu se spánkem, zatím toho moc nenaspí.

rina76
24. júl 2012

@alinn byly to tyhle http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4053 , jen jsem upravila "růžky" do tvaru a přidala chocholku a zvětšila fleky, jediné co mě mrzí je, že jsem chtěla spíš takovou pískovo-žlutou, ale měli jen sytě oranžovou přízi, ale Lukymu je to jedno, mazlil by jí i kdyby byla zelená 😀 😀 😀

piecee
24. júl 2012

holky děkuji za rady ohledně háčkování...pokračovala jsem a vznikl z toho pěkný paskvyl 😅 takže jsem vypárala a udělala trochu jinak snad to už bude zvířátko..díky moc

piecee
24. júl 2012

@alinn no za tu shodu náhod můžu spíš já 🙂) páč jsem byla na blogu sufika kde se mi líbila želvička a podle komentářů
@rina76 jsem narazila na tento návod 😵

@rina76 žirafka uplně úúžasná tak pěkný to snad mít nebudu nikdy jako ty 😅 btw:tteď když koukám na ten návod znova tak jsem to teda pěkně zblbla...jsem přidávala místo ubírala eh 😅 no už ví...jak dlouho jsi dělala žirafku a jak ji máš velkou?

alinn
24. júl 2012

@rina76 no..to je ono 🙂

rina76
24. júl 2012

@piecee sem komentovala já 😉 😀 😀 😀 😀
jestli to mám správně nevím, tlamu jsem 4x párala než jsem se k tomu dopracovala, nakonec před přišitím jsem řadu odpárala, nelíbil se mi tvar. V návodu jsem několikrát tápala, tak jsem potom improvizovala. Hotová má cca 18cm (příze katka, háček 2,5)

piecee
24. júl 2012

@rina76 jj já vím jsem to poznala podle přezdívky🙂 takže touto cestou děkuji za inspiraci..až třeba někdy za týden 😀 dodělám hrošíka dám foto

rina76
24. júl 2012

@piecee já mám v plánu hrocha pozměnit na krávu 😀 , jen furt nemůžu vykoumat jak uháčkovat rohy, tak potom foto taky dodám

piecee
24. júl 2012

@rina76 jo teda když tě mám na "drátě"🙂 jeden dotaz ..od řady 10 do řady 22 pořád dělám to samé co je v tom řádku 10?tzn do každého 8.oka přidat 2 KS?mě z toho vznikl takovej divnej znov dole nebo jak bych to řekla🙂) vůbec ne takový oválný tělíčko:(

kuna
24. júl 2012

@rina76 ta je nádherná! Toto bych já neuháčkovala, ani kdyby mi pozlatil ruky 🙂

@zikie neboj, nepovažovala, on vypadal v reálu fakt strašně 😀 😀

Cca před měsícem jsem sem dala triko s aplikacema z krepžoržetu, o kterém jsem básnila, jak je na tyto kytky super...po asi patero vyprání tam smutně visely jen tři chlupy, všechno se to vytřepilo ven 🙂 . A taky byl moc volný rantl okolo krku...takže dnešní renovace trička dopadla takto. Ještě to musím vyprat, mám tam fleky od průklepáku 😉

petkula
24. júl 2012

@daisyr a z té mylly už je uzavřená objednávka nebo se dá ještě objednat? Moc se mi jejich látky líbí.

dugyna
24. júl 2012

@palosek dakujeme 🙂 verim ze to rychlo dozenie.

animal
24. júl 2012

@petkula už je uzavřeno, jedině že budou přebytky

rina76
24. júl 2012

@piecee nene, 10ř. jsou 2ks do každého 8 oka (měla bys mít celkem 54ok), od 11ř. se háčkuje bez přidávání (ubírání), do každého oka 1ks (čili držet stále počet 54ok) až do té 22ř.

petkasv
24. júl 2012

@rina76 ta je boží 🙂 jsi dobrá 🙂

petkasv
24. júl 2012

Holky stále nabízím Piké 🙂

michamicha
24. júl 2012

@crawler prosim tě, jak je to s tím střihovým papírem? už se něco platilo? nepřišel mi žádný mail s infoškama ☹

daisyr
24. júl 2012

@petkula už to je uzavřeno a objednáno :(, ale možná pošlou něco navíc, i když ty úplety s obrázky navíc skoro nebývají, tam spíše to merino a prostě ty látky, které si sami vyrábí, ale když to tu budeš sledovat, tak sem pak hodím info o přebytcích, když budou

sinala
24. júl 2012

@michamicha ještě se nic neplatilo 😉 paltit se bude všechno najednou

michamicha
24. júl 2012

@sinala já mam právě jen ten papír, tak proto se ptám 🙂

lenasss
24. júl 2012

@petkasv a jaké barvy toho piké máš?

ngvadi
24. júl 2012

@kuna ty trika jsou odstřižků z dadky, viď? poznávám ten nerozžehlenej sklad :P

petkasv
24. júl 2012

@lenasss tyrkys. královská modř, bílé a žluté 🙂

veronik77
24. júl 2012

holky já bych šila.... místo toho jen gruntuju po předělávání vody v koupelně... 😢 No, ale zítra snad zlikviduju ty hory prádla po odstávce praní a pak se mi blýská na lepší časy 🙂 (než začnu gruntovat chodbu, kterou taky doděláváme.... ach jo....

palosek
24. júl 2012

Ahoj holky, posílám pár spamíků 😀 😀 😀 Tepláky z Wendy lesklého výplňku (táborové a teď už na doma 😝 ) a balonovky ala caramilla. Holky jsou nadšené a už je testly i "mezi lidi" 😅 😅 😅 Takže dobrý...a malá v bambus.legínkách...s krmivem pro psa 😀 ...zvlášť si povšimněte žlutých "ladících" botiček 🙂

palosek
24. júl 2012

@veronik77 ...no jo, ale budete to mít jako nové... 😀 😉

animal
24. júl 2012

@palosek balonovky dobrý 🙂 a i ty tepláky, já mám 300let už jedny rozešitý a nejsm schopná je došít, furt šiju něco jinýho 🙂

lenasss
24. júl 2012

@animal tak to jsme na tom stejně já taky jedny rozešila modré s fialovými kapsami a nejsem schopná je došít 😝 spíš jsem je strčila na spod skříně a ted jsem si na ně vzpoměla 😀 😀 😀

palosek
24. júl 2012

@animal @lenasss ...no ty tepláky, to byla před táborová rychlovka...jedna je má trochu větší...i ty černé naplety mohly být uzší a kratší, a druhá je má taktak (ale na tom má asi podíl sušička 😝 😀 😀 😀 )