Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@rina76 moc hezká žirafka!!!
Holky už dlouho na vás nakukuju, máte tu moc hezké výrobky! Inspirací v hlavě mám díky vám víc než dost 🙂 Snad brzo taky něco odprezentuju 🙂
U nás šila, pletla, háčkovala babička a teta, já jsem začala se šitím v sedmé třídě, kdy bylo šití v osnovách 🙂 Pokračovala jsem na střední, pak dlouho nic a pak jsem si pořídila svůj stroj i OL. Teď leží ve skříni, než se prcek umoudří trochu se spánkem, zatím toho moc nenaspí.
@alinn byly to tyhle http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=4053 , jen jsem upravila "růžky" do tvaru a přidala chocholku a zvětšila fleky, jediné co mě mrzí je, že jsem chtěla spíš takovou pískovo-žlutou, ale měli jen sytě oranžovou přízi, ale Lukymu je to jedno, mazlil by jí i kdyby byla zelená 😀 😀 😀
holky děkuji za rady ohledně háčkování...pokračovala jsem a vznikl z toho pěkný paskvyl 😅 takže jsem vypárala a udělala trochu jinak snad to už bude zvířátko..díky moc
@alinn no za tu shodu náhod můžu spíš já 🙂) páč jsem byla na blogu sufika kde se mi líbila želvička a podle komentářů
@rina76 jsem narazila na tento návod 😵
@rina76 žirafka uplně úúžasná tak pěkný to snad mít nebudu nikdy jako ty 😅 btw:tteď když koukám na ten návod znova tak jsem to teda pěkně zblbla...jsem přidávala místo ubírala eh 😅 no už ví...jak dlouho jsi dělala žirafku a jak ji máš velkou?
@piecee sem komentovala já 😉 😀 😀 😀 😀
jestli to mám správně nevím, tlamu jsem 4x párala než jsem se k tomu dopracovala, nakonec před přišitím jsem řadu odpárala, nelíbil se mi tvar. V návodu jsem několikrát tápala, tak jsem potom improvizovala. Hotová má cca 18cm (příze katka, háček 2,5)
@rina76 ta je nádherná! Toto bych já neuháčkovala, ani kdyby mi pozlatil ruky 🙂
@zikie neboj, nepovažovala, on vypadal v reálu fakt strašně 😀 😀
Cca před měsícem jsem sem dala triko s aplikacema z krepžoržetu, o kterém jsem básnila, jak je na tyto kytky super...po asi patero vyprání tam smutně visely jen tři chlupy, všechno se to vytřepilo ven 🙂 . A taky byl moc volný rantl okolo krku...takže dnešní renovace trička dopadla takto. Ještě to musím vyprat, mám tam fleky od průklepáku 😉
Holky stále nabízím Piké 🙂
@crawler prosim tě, jak je to s tím střihovým papírem? už se něco platilo? nepřišel mi žádný mail s infoškama ☹
@michamicha ještě se nic neplatilo 😉 paltit se bude všechno najednou
@sinala já mam právě jen ten papír, tak proto se ptám 🙂
holky já bych šila.... místo toho jen gruntuju po předělávání vody v koupelně... 😢 No, ale zítra snad zlikviduju ty hory prádla po odstávce praní a pak se mi blýská na lepší časy 🙂 (než začnu gruntovat chodbu, kterou taky doděláváme.... ach jo....

@rina76 tý jo..tak to je dobrý 😀 dobře načasované
no já na fcb jsem ale píše mi to, že je obsah momentálně nedostupný ..a ze všech těch žiraf co jsou na mmb (jestli to je tedy stejný návod) se mi ta tvoje líbí nejvíc 🙂