icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
24. júl 2012

@palosek jsou dokonalé se mi strašně líbí jen ty moje jsou strašné to bude tím že jsem na takové lesklé tepláky už stará 😝 a ta moje velikost je taky o dost větší proto vipadaj tak blbě 😝 😝 😀 😀 😀 😀

palosek
24. júl 2012

@lenasss ... to se neví..počkej až ušiju ty svoje 😀 😀 😀

palosek
24. júl 2012

Holky, kvízová otázka....Víte, co je tohle??? 😀 😀 😀 😀 😀 😵 😵 😵 😵 😵

sinala
24. júl 2012

mám volný kupon 300 Kč do strimy, platí do října

sinala
24. júl 2012

@palosek to samé co mám momentálně v kuchyni 🙂

animal
24. júl 2012

@palosek první nitě potom stroj???

petkula
25. júl 2012

@daisyr
@animal škoda, a jak často tam objednáváte?

lenasss
25. júl 2012

@palosek já už chci taky ☹ ☹ jenže ted brečím o nový kočár tak si tady na to můžu nechat zajít chuť. 😅
včera mi večer manžel řekl jak si rozvrhl ty peníze za byt a možná mu bude ještě chybět 😀 😀 😀 😀 😀
odjíždím k zubaři s malým tak nám držte palce on tam vždycky strašně vyvádí a to mu ještě nic nedělala jen kontroluje 😝

flapi
25. júl 2012

@palosek přesně taková krabice ke mě doputovala v pondělí 🙂

petkasv
25. júl 2012

@palosek no neke, takže už 🙂 no to moc gratuluju, krása 🙂 tak se těšíme na nové výrobky z něho 🙂 a balonovky a tepláky krásna 🙂

palosek
25. júl 2012

@animal ....vyšlo to... 😉 😀 😀 😀 😀 ...předčasný dárek k narozkám...ani jsem nedoufala... 😀 😀 😀

veronik77
25. júl 2012

@palosek díky 🙂 Než se to zase rozkope někde jinde, že? 😀 😀 😀
a že by nový mazlík?

evcounek
25. júl 2012

@petkasv Ahojky a kolik toho máš? já bych Královskou modrou, a bílou Pokud možno každé metr 😀

kuna
25. júl 2012

@palosek @sinala @flapi gratuluju k novému nejlepšímu příteli 😀 😀 😀

Holky, nevíte někdo, kde by se daly sehnat látky v tomto duchu? Jde mi to tuto kombinaci modré a žluté s podobným vzorem. Tchýně se do ní zamilovala a já nevím, kde ji sehnat. Díky!

piecee
25. júl 2012

@rina76 jo super díky takle jsem to udělala a má to docela tvar tak snad už to vyjde🙂

jemi
25. júl 2012

@palosek taky bych takovou krabici brala 🙂 Myslím, že manžel by jako dárek k narozeninám-vánocum povolil, ale dřiv než budeme bydlet ve větším to nemá cenu (už teď mám problém kam umístit jeden stroj+látky..)

animal
25. júl 2012

@palosek teď už se nemůžeš vymlouvat, že se v hromádkách musíš krotit 😀 😀 😀 😀

animal
25. júl 2012

@jemi to jsou mýty a omyly lidstva, my máme 2+kk a dělám mega hromady a mám tady permanentně nasáčkované 2 stroje 😀 😀 😀

animal
25. júl 2012

@veronik77 u nás proběhl včera generální úklid a rádcové nenašli, Evě jsem to psala

veronik77
25. júl 2012

@animal ☹ u nás taky nic.... asi to někde vypadlo, jak to Martin přehazoval... ☹ moc mě to mrzí

jemi
25. júl 2012

@animal no ono kdyby manžel nedělal učetního a kromě v práci by neúčtoval doma na živnost dalších xxx firem, tak by to šlo, ale hromadu uložních prostor zabírají šanony.... a v době daní nebo čtvrtletných dph (jako je ted, má zabranou 1/3 obýváku-stul, židle, parapet u okna...jindy to měl i na zemi, ale malá už leze tak se bojí aby mu to v nestřeženém okamžiku neprohrabala)

Já mám stroj a krabici s doplnky teď na zemi a přes den když malá spí si uklidím místo na velkém stole a šiju, až se vrátí manžel domů stroj putuje znova na zem. Ale stejně musím hledat nové řešení, protože minule se k němu Ela doplazila a kroutila kolečkem.

Ale jinak teda nechápu jak tam děláš hromady, se mnou občas objedná kamarádka a když jsem to doma stříhala, tak to byl fakt opruz.

veronik77
25. júl 2012
animal
25. júl 2012

@jemi můj manžel má kvanta studijního materiálu ke své práci a nevědli jsme kam s tím, tak to má zatím ve staré naši šatní skříni, má velký psací stůl, já jsem se strojema začínala na jídelním stole no a pak jsem zabavila stolek ze zahradního nábytku, je rozkládací, tak ho mám rozložený jen kousek, aby byl malý, páč by se mi tady jinak nevešel

palosek
25. júl 2012

@veronik77 ..tě něčím bacím...takové odkazy tady dávat 😖 😀 😀 😀 😀 ...ale já už nic nepotřebuji... 😅 😅 😅
@jemi ...je třeba postavit dům (či vybrat byt) s šicí dílnou 😀 😀 😀 😀
@animal ...nejdřív musím vyšít ty hromady, co mám doma 😀 😀 😀 😀 Vždycky vidím látku...a už vím, co z ní ušít 😵 😵 😵 i jaký střih a pak nad tím přemýšlím...ale pak mi trvá, než se dostanu k realizaci.....a mnohdy pak zapomenu, jak jsem to vlastně předtím myslela 😀 😀 😀 😀 😀 Prostě nápad je třeba realizovat hned....
Dnes hlídám sestřiny děti...takže plný barák lidí...tak "Bráška" je stále v bedně"...jěště by mi na něm něco ulomili 😀 😀

veronik77
25. júl 2012

@palosek jsem si včera objednala na sukni... 😀 😀 😀

animal
25. júl 2012

@palosek ty vado Palošku přiletěli piloti a já nemám doplacíno 🤐 😕 😕 😔