icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
25. júl 2012

@veronik77 @laeela holky díky moc, já to pošlu tchýni a zeptám se jí, kterou si vybere 🙂

sissmiss
25. júl 2012

Dnes mi prisli latky na plienky 😅 😅 😅 😅 😅 Tak asi to idem teda skusit...
Tu je moja prvotina spred tyzdna, som uplny zaciatocnik amater...ale odhodlanie mi nechyba 😅
(vankus nie je komplet naplneny (nakoniec som si spravila taky cez dva metre 😅) lebo som mala malo vyplne, ale uz je objednana 🙂 )

sinala
25. júl 2012

@jemi bydlíme ve 2+1 se 3 dětmi a manžel OL dovolil, ale musela jsem na něho najít místo 😀 😀 😀 , ale je to náročné, když chcci šít, pokaždé musím vytáhnout stroje a zase je schovat, strašně to zdržuje 😀
OL mám pořád v původní krabici,a by se neničil 😀, škoda, že není kufříkový jako veritaska 😀

bury
25. júl 2012

Ahojte holky. Nešila jste náhodou některá Krtka? Potřebovala bych střih, podle oka to nedám. Díky. 😉

petkasv
25. júl 2012

@bury na netu najdeš spoustu omálovánek, tak obreslit - šila ho tu caramilla ale ta se dovolenkuje 🙂

bury
25. júl 2012

@petkasv - díky, ale já to právě takhle nedám. jsem fakt amatér, tak bych potřebovala aspoň přibližnej střih, aby byl trošku 3D 😀

animal
25. júl 2012

@petkasv ona bude šít asi pl\šáka krtka

martinkah
25. júl 2012

dievčatá, taška na šijací stroj (už ju má tuším @sufik1) a iné zbytočnosti 😉

http://www.tchibo.sk/Starostlivost-o-oblecenie-...

sinala
25. júl 2012

@martinkah ta taška je super, už jsem ji viděla, ale je tolik výdajů za látky 😀 😀 😀 a ještě teď taška 😀 😀 😀

kuna
25. júl 2012

@sinala já taky uklízím stroje a všechno po šití, ale u nás je to z mojí vůle 😀 Máme 3+1, v ložnici místo není, v dětském pokoji to mít nechci a v kuchyni či obýváku by mi to vadilo. Jinak Tchibo má od příštího týdne v prodeji tašku na stroj či OL, co tu dávala už Sufik, tak možná by se ti to v tom lépe skladovalo. Já na to mám naštěstí skříňku, tak to moc řešit nemusím.

kuna
25. júl 2012

hehe, teď vidím, že jdu s taškou s křížkem po funuse 😀

kuna
25. júl 2012

@bury proč bys to nedala? Si ho obkresli fixou na pečící papír přímo z obrazovky, jednotlivé části vystříhej a máš střih 🙂

sinala
25. júl 2012

@kuna přece jen mi ta krabice připadá pevnější 😀 😀 😀 a OL není ve skříni sám, tak aby nedošlo k jeho poškození. I když taška si myslím by byla lepší 😀

lucijan
25. júl 2012

Dneska jsem se poprvé pustila do aplikace - na triko pro muže. Obrázek je teda stoprocentní pajc, až se trochu stydím, při našívání jsem se lehce zapotila, ale jsem z toho nadšená, vliesofix rulez 😀

jemi
25. júl 2012

@sinala já mám taky stroj (obyč) v krabici, která když se nešije je ve skřini a kolikrát se na ní nakupí hromada věcí, takže zůstanu taky u krabice.

katka82
25. júl 2012

Ahojky 🙂
takže tramtadadááá tady je ta bunda 😉 + ještě včerejší tepláčky a body pro Vašíka 🙂

katka82
25. júl 2012

@palosek velká gratulka k OL 😉 😵 😵 těšíme se na vývory 😉

sinala
25. júl 2012

@katka82 moooooc hezké, soft souprava super 😀 😀 😀
o kolik menší máš patent kolem krku na bodyčku, že ti tak krásně leží a nemáš to nařasené

katka82
25. júl 2012

@lucijan teda monžovi to tríčo moc sekne 😉
@sinala jé ani nevím,ale docela o dost 😕 já ti to přeměřím 😉 jinak díky za pochvalu 🙂

veronik77
25. júl 2012

@lucijan šuší, pán je fešák 😀

katka82
25. júl 2012

@sinala tak jsem to přeměřila na střihu a vyšlo mi že rozdíl je 3 cm 😕 což je mi trochu divné 😅 ale večír budu určitě šít další takže přeměřím ještě jednou naživo 😉

janasrub
25. júl 2012

@lucijan triko super a model dost dobrý 😉

sinala
25. júl 2012

@katka82 díky, zrovna bud jeden párat a menší to mám určitě o víc než 3cm 😀 😀 😀 😀

wewe22
25. júl 2012

@palosek jej aj ja uz ho chcem MM povedal ze az v septembri bo teraz dovolenka rozne vylety ale uz sa neviem dockat

janaj0
25. júl 2012

dobrý den, chtěla bych poradit. Neviznám se v gramáži látek, nevíte jak je silná tahle látký (legíny nebo tepláčky) http://www.dumlatek.cz/teplakoviny/5045-teplako... děkuji. Na dotaz mi neodpověděli a nemůžu sew dovolat

kuna
25. júl 2012

@lucijan máš sympatického modela 😉 no a jinak aplikace, samozřejmě, taky hezká 😀

lucijan
25. júl 2012

@janasrub
@veronik77
@katka82

dík! pán obvykle na MK vrčí, teď mi tu nakukoval přes rameno a uculuje se 😀

kuna
25. júl 2012

@palosek mně se strašně líbí ta kombinace fialové lesklé teplákoviny a růžového nápletu, takové bych brala i pro sebe 🙂

veronik77
25. júl 2012

@janaj0 tepláčky 🙂

veronik77
25. júl 2012

@lucijan no jo, chlapi 😀
neuvažuje o profesionální dráze v modelingu? 😀 😀 😀