Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 mám tepláky já, moje máma, ségra, Rozárka, ta má i caramilliny harémky, vůbec se ten plyš neopírá, nevydře, a antracitová je taková do stříbrna, mě přijde super, i ta světle šedá melírovaná. Jdi do toho 😀
tak ten nákup overlocku dneska odklikám, opravdu nemáte kupon na slevu:( já ho tu pak hodím do placu 🙂 jejda už se těším!
@veronik77 spíš ne, nějak jsme došli k tomu, že když mě to přestane bavit tak by nemusel být problém ho prodat...ale me to zatim hrozně baví 😎
@stassy zkusit bych to mohla, za zkoušku nic nedám😉 Pošleš mi to prosím do IP? Sukně jsou super. Na ty vážky jsem taky měla zálusk, ale někdo mě předběhl 😉
přepárala jsem si jednu sukni a udělala záševky a nepěkně se mi to boulí...zkusím vyfotit...babi mi řekla, že jsem je dělala zbytečně, když tam mam ten náplet...ale spíš jsem je udělala moc tlustý, asi to ještě zkusím přešít ale ted neni nálada
Holky mám t nastříháno asi na deset věcí, tak jdu na to 🙂
ještě vkládám triko podle zikie je to zkušební verze než si troufnu střihnout do něčeho pěknějšího, ale jsem s ní moc spokojená, krásně sedí a @zikie moc děkuju za návod na lemování ted je to fakt super!:
"Nejprve k sobě přišiju cikcakem okraj látky a okraj lemu, pak v cca třetině projedu rovnostehem. Pak přehnu ty zbývající okraje do rubu, přistehuju v ruce a prošiju bud začištovacím stehem nebo dvojjehlou( to vypadá mnohem lépe) Je to piplačka, ale vyplatí se.Záleží čím se lemuje, ale je potřeba tu lemovací látku fakt hooooooddně natáhnout. Kdzž jsem šila poprvé, měla jsem pocit že se mi rozhodně hlava do výstřihu a ruce do průramků nevejdou, ale ono se to pak tí posledním prošití zase hodně natáhne. Pokud se to při tom sestehování cikcakem natahuje málo, je to pak takové vytahané, kdzyž se to udělá dobře ještě se zvýrazní tenzakulacený tvar průramků a na pažích to vypadá moc hezky."
Fotka trička nic moc tak vám ještě přidam ty naše mrňata
holky, mám dotaz, když tu řešíte ty záševky... mám zálusk na nějakou sukni, ale s těma záševkama jsem to zatím moc nepobrala 😒
jak jako totální začátečník poznám, kam ty záševky prdnout, o kolik moc založit a jak dlouhé je cca sešít? poradíte? 😕
hoj hola, měly jsme se báječně, příště dovča jen bez PC a bez internetu 😀
Jasmí sbírala houby, měla první zmrzlinu a další nezdravé pochutiny, koupala a potápěla miminko, stavěla domečky v lese a mnoho další zábavy.
Caramilla minibombarďáky jsou i super čepička, jak jsme zjistily na Červené Lhotě, kdy jsem zapomněla klobouček na hlavu, fakt bomba 😀 😎
@veronik77 to "osudné nažehlování reflexů" - jednak opravnu na šedém šusťáku nezbytnost, Jasmí splývala se silnicí a ty odrazky tak minimum pro bezpečnost, ale i tak asi málo ☹ Ale hlavně díky tomu, že jsi mi to stihla napsat jsem půl hodiny nažehlovala a odjeli jsme později než manžel chtěl, nadával a byl naštvanej "co tam žehlíš", ale pak jsme se rozjeli a poslouchali rádio a zjistili jsme že chvilku před tím, než jsme vyjeli se na té šílené trase E55 na Olbramovice stala tragická dopravní nehoda, auto nezvládlo tamtu nebezpečnou zatáčku a zabili se 4 lidé (srazilo 2 protijedoucí nic netušící řidiče...), dotěď jsem se z toho nevzpamatovala a špatně se mi z toho spí. Tím místem dneska manžel zpět jel krokem a v autě bylo hrobové ticho... a ještě k tomu na zahájení OH ten nádherný dech tající balet o smrti a životě, hodně vypovídající, ale zatím jsem ten balet nějak nerozdýchala, je mi od té doby hrozně divně... tak blízko se nás to týká... 😔
jinak Jasmí dnes sledovala v TV gymnastiku a hned se pokoušela skákat a dělat provazy, no nakonec naznala, že bude lepší to naučit její miminko 😀 😀 😀 😀 😀

ja by som si aj sebe ušila teplákové nohavice z toho velúru.... antracit je dobrá farba.... aj pre deti aj pre nás....