icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

stassy
29. júl 2012

@zikie Ono já jsem to lemovala úplně jinak, já mám systém proužku z úpletu, který přiložím okrajem k okraji trička a uprostřed prošiju pružným stehem. On se ten proužek potom zkroutí a vypadá to docela pěkně. 🙂 Okoukala jsem od Babazinky na Fleru. 😀

terezita
29. júl 2012

@stassy hele to jsem sila emmine na jednom tricku a testuju, jestli to pusti oka nebo ne.. nepare se ti to?

terezita
29. júl 2012

@caramilla vitaj zpet, ztracena dcero! bombardaky na hlave jsou opravdu apartni! 😀 😀
a koukam, ze caramilla si konecne ponechala jednu ze svych sukni! dobry vyber! 😉
teda no a jeste ze jsi rano nazehlovala.. to jsou vzdycky tak blbe nahody, taky se nam parkrat prihodilo, ze jsme se nejak zasekli a pak jsme jen tesne minuli nehodu.. asi nejhorsi zazitek mam z nemec, kdy ani nevim proc jsem m. rikala, at zpomali, ze nemusime drandit tak rychle levym pruhem no a asi tak minutu na to autu co bylo predtim pred nama ulitl karavan.. to jsme uz nastesti byli za nim dal, takze nas netrefil..

jieff
29. júl 2012

@kamishek já si přidala asi tři cm uprostřed a pak po každý straně cenťák na švy...normálně nosim Mko ale mám radši volnější trika, ještě příště přidám trošku víc...

jieff
29. júl 2012

@zikie mě se ten střih hrozně líbí, fakt díky 🙂

petkasv
29. júl 2012

Tak nešiju - stroj by asi šil, ale rychlostí takovou že bych přišla o prsty, nějak se zbláznil, uvidíme jestli to chlap spraví, jinak bude koupě nového .-p doufám v to 🙂

@caramilla vítej zpět 🙂 🙂

caramilla
29. júl 2012

@ngvadi kapsy u softu - šiju je takhle proto, že je to jednodušší (jako holky), dvojité kapsy (tak jak se mají šít) jsem šila asi 7x (bundy i mikiny) a radši než to, tak bez kapes 😀 Takže já vždy a všude, kde to jde, šiju tuhle jednoduchou variantu pro lemry, aneb ŽAVES 😀 😀 😀

caramilla
29. júl 2012

@kamishek jj, je to ten správný benešov, u Sázavy jsem vyrostla jako malá 😀 Zrovna jsem vzpomínala, jak nám přišla čistá a jak jsme odvykly a orlík nám přišel EEEE 😀 😀 😀 Na sázavu se chystám ve čtvrtek 1 den s ekocentrem, jestli dají mhd dovolenou a nebude lejt a jestli někdo pohlídá Mínku 😝

kamishek
29. júl 2012

@jieff já právě normálně nosím tak M/L a taky mám radši trošinku volnější... mi se nezdály ty průramky na moji velikost, tak jsem zkusila střih velikostně upravit podle trika, co nosím a výsledek nic moc... to ani fotit nebudu 🙄
takže průramky jsi nijak nezvětšovala a jsou ok?

caramilla
29. júl 2012

@dugyna úžasné!!! mám velkou radost, že porod dopadl tak krásně! Hodně zdraví a Boží ochrany oběma!

petkasv
29. júl 2012

@caramilla fotky krásný a bombarďáky na hlavě jsou super 🙂 taky už jsem to někde z nouze apikovala 🙂 tý nehody je mi líto, a díky bohu, že si žehlila 😖 manžel by ti měl poděkovat 🙂 hlavně že jste v pořádku a že sis odpočinula 🙂

kamishek
29. júl 2012

@caramilla tak to závidím, hned bych se tam vrátila 🙂 po naší zkušenosti dodávám jediné - dejte si pozor na loď, ať vám ji někdo nešlohne 😝

jieff
29. júl 2012

@kamishek jo jo, to jsem nechala tak a jsou fajn

caramilla
29. júl 2012

@kamishek přivážu se k lodi 😀

zikie
29. júl 2012

@jieff To jsem ráda. 🙂 Mě se taky moc líbí. Jsou to ted moje nejoblíbenější trička.

caramilla
29. júl 2012

@terezita jo jo, jsou to takové "osudové okamžiky", které neovlivníš... Nám se tohle právě stává furt, každé léto, když jedeme na dovolenou, stojíme v koloně, ale jsme vděční, že jsme nestihli odjezd, jak jsme měli, protože "jsme to mohli být my". E55 je nejnebezpečnější silnice v čechách a my máme to "štěstí", že po ní jezdíme každý den ☹
Pak je člověk vděčný za každý den, který je mu "přidán" ...

a tu sukni jsem si šila vysloveně pro sebe, jen co jsem viděla látku, i jsem to k ní asi psala, že je moje, ale zapadne to mezi těmi všemi výtvory 😀 Náhodou mám už doma 4 svoje sukně 😀

A teda objev roku je, že mi o dovolené šicí stroj vůbec, ale vůbec, ale vůbec nechyběl! Vůbec se na ně netěším a jsem moc ráda, že ten rovnosteh je v servisu a "nemůžu šít", docela bych si uměla představit, že budu šít až zase v září, ale co ty látky tady všude? 😀

caramilla
29. júl 2012

@kalman ten dort je krásnej, úplně závidím 😎

stassy
29. júl 2012

@terezita Já mám od Babazinky několik triček, všechna šitá takhle a oka nepouští. A že je nosim často. Vlastně furt. 😀

jieff
29. júl 2012

ještě vkladam svoje nepovedeny zasevky

caramilla
29. júl 2012

@lillyzelvicka Leni, tak nelituju, že projíždím fotky dozaru, ty tvoje kalhoty jsou absolutně dokonalý, ty jsi prostě kalhotový guru a génius, Asi si je od tebe nechám ušít, fakt paráda! Akorát tu postavu ještě mít víc jak tvoje krásná sestra 😎

terezita
29. júl 2012

@stassy tak to je dobra zprava!
@caramilla emmina ji ma v upletu na triku a tu co mas na sukni ma nasmikanou na nonity 😀 jen nevim, kdy je dosiju.. 😅

terezita
29. júl 2012

@sufik1 jo hele vcera jsem pekla tu cuketovou buchtu (i s kakaem a skorici) a dopadla naprosto vyborne! jen teda chutna uuuplne jinak jak ta od tvoji mamky.. 😀

caramilla
29. júl 2012

@lucijan příště si prolistuju první fotky zpět, než sem vložím fotku svého manžela 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
tričko, aplikace, fotka i model super! Úplně jak na fler😉

caramilla
29. júl 2012

Jo, ještě, abyste nebyly smutné, že jsem nic neušila, tak vkládám fotky kompletu z climayarnu, je úplně super, jsem z něj nadšená, zatím teda 😀
Na Jasmínu moc sportovní model, takže fakt jen na dovolenou 😀

jieff
29. júl 2012

@lillyzelvicka si se preklikla si chtela macknout to se mi libi u car prizpevku ne u mých nepovedených záševků🙂
asi je musím dole šít pod ostřejším úhlem..mě napadlo...

jemi
29. júl 2012

@caramilla není to tvůj styl ale mě se ten set z climayarnu moooc líbí

lillyzelvicka
29. júl 2012

@jieff počkej já to dala úmyslně 😀 kouknu do sešitu a písnu jak se mají dělat záševky 🙂

kamishek
29. júl 2012

@lillyzelvicka tak na tuhle radu se budu těšit i já 😅

caramilla
29. júl 2012

@palosek velká gratulace k OL! 😉 a balonovky krásné a holkám moc seknou!!!

lillyzelvicka
29. júl 2012

@jieff na z.d. by měl být záševek dlouhý 14cm (ale záleží na hloubce sedu) a měl by být rovně od středu z. d. ale odšívá se "prohnutě" chápeš jak to myslím ?