icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
29. júl 2012

@caramilla Peti vítej zpět a děkuji za pochvalu 😀

terezita
29. júl 2012

tak vam taky konecne zas neco prihodim, dve mikiny danai, nastrihano u sufiku na chate.. 😀

caramilla
29. júl 2012

@jemi jj, absolutně anticaramilla 😀 Ale jednak jsem neměla čas se s tím s. a jednak jsem chtěla něco jednoduchého a univerzálního, co zdědí i pak třeba kluk. A hlavně teda funkčnost do nosítka, aby jí to nestudilo.

caramilla
29. júl 2012

@terezita super kombinace barev!
@lillyzelvicka a ta zelená kalhotovina je fakt krásná, takové jakoby "lněné" kalhoty, ale nemačkavé, fakt se mi to líbí z toho, co jsi kdy ušila nejvíc 😉 😎

lillyzelvicka
29. júl 2012

@caramilla Peti to jsou kalhoty z "dřevěného vlákna" 😉

katkaela
29. júl 2012

@stassy to máš ako šaty alebo je to sukňa s tričkom? každopádne vypadá to moooc dobre a myslím, že by si mohla robiť tehu-modelku! 😉

caramilla
29. júl 2012

@lillyzelvicka to není ta kalhotovina, co mám coma ten rožek? Co je to dřevěné vlákno, prosím tě? pro nás blbý? 😀 😀 😀 😀

katkaela
29. júl 2012

@caramilla super fotky z dovče, aj ten climayarn sa mi moc páči 🙂 Ale hlavne sa mi páči ako to máš vždy všetko zladené. Modrá súprava, modré sandálky a modré aj to čosi, čo tam visí zo stromu...

veronik77
29. júl 2012

prosí, prosím, nemáte někdo ten střih od @zikie naskenovaný? 🙂 díky

jemi
29. júl 2012

@caramilla teď mě napadá šiješ někdy límečky u softu? když jsem teď šila tu vestičku, tak jsem narazila na problém s límečkem-respektivně se začištěním - jelikož byl střih spíš samodomo, tak jsem i postup šití límečku vymyšlela sama a možná tam byl problém (teď mám vestičku uklizenou, tak nemůžu vyfotit, ale mám fotku, kde to je trochu vidět). Pak jsem tam našila ručně ještě jednu lem gum. aby to nebylo vidět na druhé straně, ale když budu šít vestu pro sebe, chtěla bych aby to vypadalo líp

veronik77
29. júl 2012

@caramilla vítej vítej 😀
dřevěné vlákno - viskóza?

jieff
29. júl 2012

@lillyzelvicka 😀 z.d je zadní díl? a prohnutě...to nevím

kofinek
29. júl 2012

@caramilla do "kloboucku" to este chce dva mini culiky ... 😀

caramilla
29. júl 2012

@katkaela no jo, nosím s sebou na túry vyfouknutý nafukovací balonky v barvě dresu 😀 😀 😀 😀 😀
@jemi límeček jsem nikdy nešila. Podle fotky ani není vidět, jak to tam máš "řešený". Nešel přesunout ten soft přes ten zip? Podehrnout to po straně a prošít to přes to začištění zipu? Ale fakt prd vidím... 😖

caramilla
29. júl 2012

@kofinek jj, to jsem psala k fotkám, co jsem posílala příbuzným, že ty culíčky tam bohužel ještě pár let asi nebudou 😀 Já jsem prozatím ráda, že tam jsou alespoň vlásky 😀 😎
@jieff tím podle mě myslí to, že ten střih máš "v pase" vykrojenej do půlkruhu a když k tomu "kolmo" šiješ ty záševky, tak nejsou přesně "po struktuře látky" ale uhýbají se trošku stranou, protože záševky se šijou kolmo k tomu "oblouku"...

fionka1711
29. júl 2012

rýchle tréningáče pre môjho najkrajšieho poloindického synovčeka, maju pripatentkovateľnú vložku na nehody, je v nich strašne chutný 😀

terezita
29. júl 2012

@caramilla emmine taky nerostly.. a jeste ted ma furt kratke vlasy (ale u ni je to hlavne tim, jak jsou vlnite.. chude bude mit haro po mne, to se natrapi.. 😅 ), ale delam ji aspon dve palmy na hlave.. tady jsou videt.. 😀 😀

fionka1711
29. júl 2012
jemi
29. júl 2012

@caramilla já přišívala zip k oběma vrstvám límečku, pak jsem našila lem. gumičku, pak jsem se rozhodla, že tam našiju i kryt přes zip a jak jsem to dělala v blbým pořadí, tak to vypadalo blbě. Teď tady nad tím přemýšlím a to přehnout a podhrnout pod začištění zipu by nejsíš šlo, možná by to šlo udělat i tak, že nebude potřeba dělat to překrytí zipu...

caramilla
29. júl 2012

@terezita fotka je absolutně BOŽÍ!
u nás to není zdaleka ani na ty palmy 😀

maly_prcek
29. júl 2012

@terezita Ha ha, to je krutopřísně vtipné foto 😀 😀

terezita
29. júl 2012

@caramilla @maly_prcek jsem si rikala, ze vam tou fotkou udelam radost.. 😀 to je z exkurze od sufiku.. 😅

dugyna
29. júl 2012

@caramilla dakujeme 🙂

maly_prcek
29. júl 2012

@lucijan S tím "tak mám došito, můžu rodit" to fakt funguje... Já došila poslední vv plíny a další den jsme jeli (taky 38tt) 😉

@caramilla Vaše dvou-culíkatá čepička mně pobavila, náš Davídek takhle nosí na hlavně slipy a vypadá to skoro stejně 😀

lillyzelvicka
29. júl 2012

@caramillapeti záševek jde po struktuře látky , jak se kreslí střih tak záševek jde rovnoběžně se středem zadního dílu.
@jieff načrtla jsem ti jak by se měl odšívat ten záševek.Neměl by se odšít rovně ale jak je ta čárkovaná čára

stassy
29. júl 2012

@katkaela To je zvlášť tílko a sukně, ale jak je to olemované tou červenou, tak to asi pěkně splývá.. 🙂

zikie
29. júl 2012

@veronik77 já 😀 😀 😀

caramilla
29. júl 2012

@lillyzelvicka no vidiš, tak to jsem ten tvůj příspěvek prve nepochopila, myslela jsem si, že to právě po struktuře látky jít nemá, ale po oblouku 😀 Tak díky za upřesnění 😀

lillyzelvicka
29. júl 2012

@caramilla jo Peti ta látka je to co máš ten vzorek ale je to z celulozy bukové nebo dubové 😉
a k záševku kreslí se tak že střed záševku jde po struktuře ten oblouček se tak odšívá kvůli tvaru těla-zadku 😀 ten není rovný ale vyboulený

stassy
29. júl 2012

@zikie Tak jsem tričko přešila, lemy ustříhla a objela to lemovací gumičkou a teprve teď je to paráda! Díky za supr střih. 🙂