Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal parádní kalhoty moc povedené klučičí kalhoty 😉 🙂
@lillyzelvicka gratuluji! já budu škudlit a ušiješ mi pak taky kaťata? 😉
@ucitelka70 tohleto najdeš na stránkách farbenmixu, jsou tam obrázky a na toto nemám čas 🙂 a na blog už vůbec nemám čas 😀 😀 možná se odhodlám udělat fotonávod na batůžek - zvířátkový. Ten by měl snad dostat Mareček k narozeninám v září, tak pokud se mi povede, tak snad bude i návod a poskytnu ho Car na blog. Je to podle jeho oblíbené pohádky 🙂
@lillyzelvicka ohó, blahopřeju!!
@lillyzelvicka gratuluju, ty jo za tu cenu si je nechám od tebe ušít, ale asi tak za sto let, až schodím to co mi naroslto na tom zadku ☹ teda doufám, že to schodím 🙂 takže tak příští léto 🙂
@zojec ha, dřív než jsem to tu dočetla, už jsem ti to poslala 😀
@lillyzelvicka ty si to zasloužíš!!!! Ty kalhoty jsou precizní, originální a prostě dokonalé, vážně přemýšlím, že je sobě nebo ségře objednám 😀
@animal jé, to bych byla veleráda! Už ti na blogu chystám místo! 😉 Začíná to být super, během minulých 14 dní mi přišly 3 fotonávody od čtenářek, to je perfektní! 😉
@animal viedela som na stránkach FM tie gate..... a zapáčili sa mi hned, len viem, daktorá tu písala, že si s dačím nevedeli rady.... tak zato som ani nezhánala strih, ale zrejme človek pri druhých, tretích nohaviciach príde na to,ako by bolo lepšie..... idem skúsiť len tak od oka, strih nemám, tak z existujúcich nohavíc skúsim prerobiť???
inšpirovala si ma, sú fakt super, skúsim z recyklo látky a ked príde od teba elastický menčester, tak aby som už mala vymakané..... 😔
@lillyzelvicka jé moc gratuluju k prodeji gatí, jsou vážně super, a přijde mi, že na to kolik to musí dát práce je máš levný... nebo se pletu...
ještě sem zkopíruju dotaz aby nezapadl:
moc děkuju za upřesnění asi jsem je taky dělala tlustý (široký to má být jak?) A vepředu taky do oblouku i když tam neni zadek? To je dotazů vid?
cuketí recept jeste prelozim mám ho nemecky a pak to sem soupnu🙂
@ucitelka70 tady je fotopostup http://www.farbenmix.de/de/nonita-fotoanleitung...
@animal díky, idem si ho už aj ukladať..... a idem si rovno strih upraviť, díky krásne, si zlatá....
Kdy zase bude farbenmixová hromádka? Ten nonita střih vypadá úžasně a líbilo by se mi jich tam víc.
Děkuji za názor na ten použitý overlock. Taky se mi to zdá dost, vím co stojí nový.

@caramilla mi to taky chodí mailem ale zatím nic 🙂 tu hopsám jako malá 😅 😀