icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
30. júl 2012

@caramilla mi to taky chodí mailem ale zatím nic 🙂 tu hopsám jako malá 😅 😀

lillyzelvicka
30. júl 2012

@animal parádní kalhoty moc povedené klučičí kalhoty 😉 🙂

ucitelka70
30. júl 2012

@animal perfektné gate, a nechystáš aj na svoj blog popísať postup ako @caramilla? pomohla by si nám....

veronik77
30. júl 2012

@lillyzelvicka gratuluji! já budu škudlit a ušiješ mi pak taky kaťata? 😉

animal
30. júl 2012

@ucitelka70 tohleto najdeš na stránkách farbenmixu, jsou tam obrázky a na toto nemám čas 🙂 a na blog už vůbec nemám čas 😀 😀 možná se odhodlám udělat fotonávod na batůžek - zvířátkový. Ten by měl snad dostat Mareček k narozeninám v září, tak pokud se mi povede, tak snad bude i návod a poskytnu ho Car na blog. Je to podle jeho oblíbené pohádky 🙂

veronik77
30. júl 2012

@macin73 taky držíme palce! Doufám, že Šmudlinka přežila svůj první bonbon bez újmy na zdraví... 🙂

veronik77
30. júl 2012

@animal rákosníček?

veronik77
30. júl 2012

@animal i když - to vlastně není zvíře....

petkasv
30. júl 2012

@animal ty jo nadhera, fakt, moc pěkně 🙂
@macin73 zrovna jsem ti chtěla psát na emi, jak je, myslim na tebe, buďte opatrné 🙂 teď už to půjde dobře, malá je šikula a určitě všechno zvládne 🙂 myslím na tebe 🙂

lucijan
30. júl 2012

@lillyzelvicka ohó, blahopřeju!!

petkasv
30. júl 2012

@lillyzelvicka gratuluju, ty jo za tu cenu si je nechám od tebe ušít, ale asi tak za sto let, až schodím to co mi naroslto na tom zadku ☹ teda doufám, že to schodím 🙂 takže tak příští léto 🙂

animal
30. júl 2012

@veronik77 ne ne Rákosník to nebude 🙂

caramilla
30. júl 2012

@zojec ha, dřív než jsem to tu dočetla, už jsem ti to poslala 😀
@lillyzelvicka ty si to zasloužíš!!!! Ty kalhoty jsou precizní, originální a prostě dokonalé, vážně přemýšlím, že je sobě nebo ségře objednám 😀
@animal jé, to bych byla veleráda! Už ti na blogu chystám místo! 😉 Začíná to být super, během minulých 14 dní mi přišly 3 fotonávody od čtenářek, to je perfektní! 😉

caramilla
30. júl 2012

@animal jo a ta nažehlovačka na tričku vypadá fakt dobře 😉

ucitelka70
30. júl 2012

@animal viedela som na stránkach FM tie gate..... a zapáčili sa mi hned, len viem, daktorá tu písala, že si s dačím nevedeli rady.... tak zato som ani nezhánala strih, ale zrejme človek pri druhých, tretích nohaviciach príde na to,ako by bolo lepšie..... idem skúsiť len tak od oka, strih nemám, tak z existujúcich nohavíc skúsim prerobiť???
inšpirovala si ma, sú fakt super, skúsim z recyklo látky a ked príde od teba elastický menčester, tak aby som už mala vymakané..... 😔

macin73
30. júl 2012

@veronik77 jj, zvládla to... oběd do sebe natlačila bez mrknutí oka a po dalším bonbonu nepátrala - takže stav ideál 😀

macin73
30. júl 2012

@petkasv Díky moc a nápodobně... prostě to musíme zvládnout 😎. Už víte, co to bude? Nebo pořád překvápko?

jieff
30. júl 2012

@lillyzelvicka jé moc gratuluju k prodeji gatí, jsou vážně super, a přijde mi, že na to kolik to musí dát práce je máš levný... nebo se pletu...
ještě sem zkopíruju dotaz aby nezapadl:
moc děkuju za upřesnění asi jsem je taky dělala tlustý (široký to má být jak?) A vepředu taky do oblouku i když tam neni zadek? To je dotazů vid?

cuketí recept jeste prelozim mám ho nemecky a pak to sem soupnu🙂

ucitelka70
30. júl 2012

@animal díky, idem si ho už aj ukladať..... a idem si rovno strih upraviť, díky krásne, si zlatá....

janasrub
30. júl 2012

@caramilla jak u toho OL zkontroluju, že mu funguje ten diferenciál, já OL nikdy neviděla ☹

janasrub
30. júl 2012

Kdy zase bude farbenmixová hromádka? Ten nonita střih vypadá úžasně a líbilo by se mi jich tam víc.
Děkuji za názor na ten použitý overlock. Taky se mi to zdá dost, vím co stojí nový.

terezita
30. júl 2012

@animal no tak ty jsou paradni! ja tu ted mam dosite dvoje a ty jim ani po kotniky nesahaj! 😵
@janasrub treba na podzim? to by meli mit zase nejake nove strhy..

janasrub
30. júl 2012

@terezita a podzim je tu za chvíli ;)

animal
30. júl 2012

@terezita téda pochaval od tebe 🙂 taky se mi ty moje výtvory líbí 😀 😀 😀 😀 myslím si, že ty softové jsou povedené, akorát jsem zatím ty spodní kusy nohavic řešila trochu jina než to má být. No a jinak doufám, že to šiju postupově dobře 😀

mikulka45
30. júl 2012

@zojec ja som si objednala zirafky, ked ich tu vsetci tak ospevovali, tiez mi dnes prisli...aj pasiky som okukovala, ale uz mam pasikavych latok doma dost 🙂 vies porovnat tieto dve latky, nie je to to iste ked je to biobavlna???

mikulka45
30. júl 2012

@animal nohavice su bombove! 😉 peniaze odo mna ti uz prisli?

zojec
30. júl 2012

@mikulka45 neviem porovnat, lebo zirafky nemam.. ale na omak su tieto pasiky podobne ako merino 😉

animal
30. júl 2012

@mikulka45 manžel říkal, že tam budou asi 300 kč ( ale to je "čekací platba") takže oni to připisují až večer, tak podrobnosti k platbě se dozvím až večer, tak možná jsi to ty, nevím

barcav
30. júl 2012

@animal ty kaťata s tím prošíváním jsou nádherný 😵