icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
30. júl 2012

@animal hele ja je siju taky jak me to napadne a teda taky jinak, nez to sijou oni.. 😀 ale uz na ne mam nastesti grif, ze docela odsypaj. jinak me nebavily, bo jsou relativne dost pracne. ale ten vysledek! 🙂

komisakpd
30. júl 2012

@caramilla ahoj, vitaj...prosim ta nedas ten recept na cuketove buchticky :D robila som len kolac, a neviem ako ich spracovat aby to jedol aj manzel a maxim :D

komisakpd
30. júl 2012

baby poradte ako usit rukavy...strih...aby mi to sedelo presne...ten vrch som este nezosila a strih co mam na body je bez rukavov...dakujem..sijem ich prvykrat :D

komisakpd
30. júl 2012

este foto 😀 😀

a este ..plastove cvoky asi nenatlacim :D ne lem co??? hmm??

animal
30. júl 2012

@terezita já si právě myslím, že za ten výsledek stojí ta piplačka a člověk opravdu dostane grif a jde to potom lépe.

animal
30. júl 2012

@barcav jo to ozdobné prošití tomu taky hodně dodá a hlavně jsou dobré kontrastní nitě

terezita
30. júl 2012

@animal jen kdyz jsem si prave pocitala, za kolik bych je musela prodavat, tak se mi do toho nechtelo jit.. 😀 bo by byly dooost drahy 😅 takze je siju jen na emminu a synky kamaradek 🙂

mikulka45
30. júl 2012

@animal jj, to je ono

jieff
30. júl 2012

Nakládaný cukety
2kg cuket
4 červený papriky
3 feferonky (nemusí být)
4 velké cibule
1l vinného nebo jablečného octa
1/2l vody
400g cukru
1 1/2 lžíce koření (bobk.list, nové koření, pepř - to co dáváte do okurek)
1 lžička hořčič. semínka
1 lžička kurkumy
5 vrchovatých lžiček soli

Cuketu nakrájet na plátky, papriky a feferony na proužky, cibuli na kolečka. Ocet, vodu, cukr, sůl a koření vařit deset minut ve velkém hrnci společně se zeleninou. Horkou směs plnit do sklenic, uzavřené otočit na víčko a nechat zatáhnout.

Recept mám od jedné rakouské kuchařky a moc nám to chutná...taková trošku alternativa klasických kyselých okurek.

animal
30. júl 2012

@terezita no já se je právě chystám šít na zakázku a myslím si, že když napíšu, že jsou prodlužovací nohavice a vydrží dlouho, tak snad maminy pookřejí 😀

terezita
30. júl 2012

@animal no vsak uvidis..
je fakt, ze emmina je nosi uz 1,5 roku.. 🙂

beky52
30. júl 2012

@animal všetko super..že si mala chuť na babračku s tými nohavicami 😉 ale stálo to za to..sú jednoducho neskutočne užasnéééééééé 🙂 🙂

veronik77
30. júl 2012

@animal prosím prosím - to, co je v tabulce zelené, se bude brát? díky!
a hlásím, soft je od pátku rozvezen 🙂

anastazieb
30. júl 2012

@animal prosím tě, jak to asi tak vidíš časově s placením? Já zítra odjíždím a na netu moc nebudu. Mám ti to poslat dopředu?

@ngvadi a u tvé hromadky?

Díky 😉

animal
30. júl 2012

ano co je zeleně se bude brát, ale já ještě čekám na odpověď od paní, ta mi zjišťuje 100% skladnost a hlavně se jedná o jednolíc, protože tam jsem neměla info o dostupnosti vůbec - to jsme před její dovolenou nestihly dořešit. Jakmile mi napíše, tak pošlu infomail a budete si moct upravit tabulku a pak objednám

veronik77
30. júl 2012

@terezita
@animal jak jsou prosím nonity velikostně? je to o nějaké číslo jinde nebo můžu na A. ušít 92? 🙂 děkuji

animal
30. júl 2012

@anastazieb kdyžtak pošleš 500 zálohu a zbytek dořešíme potom, já čekám ještě na tu skladnost těch jednolíců

animal
30. júl 2012

@veronik77 já šila 92 normálně dle nich, akorát by byly trochu delší coby 3/4 (což je dle střihu 3/4 kalhoty) ale délku si snadno sama přizpůsobíš.

veronik77
30. júl 2012

@animal tak super, napřed bude mít dlouhé tříčtvrťáky a časem se dostanem i k normálním tříčtvrťákům 😀

petkasv
30. júl 2012

@macin73 koukám, že už lámeč 36tt, toho jsem si před tím nevšimla 🙂 tak to už zvládnete holky 🙂 věřím tomu, že už to bude dobrý, malá teď přibere krásně na váze a bude to dobrý 🙂
Necháme to asi jako překvápko 🙂 pokud to na nějakým z tísíců UTZ nerozluštím sama 🙂 problémy jsou hrozný, hlavně aby ty naši šmudlové tam vydrželi co nejdýl 🙂 já bych řekla že u mě je to lepší, ovšem uvidíme co mi řekne Dr., snad se mu budu dole líbit 😝

zojec
30. júl 2012

@komisakpd najskor zosi hore ramena, potom nasi rukavy a nakoniec zosi rukavy a boky spolu 🙂 tak je to najlahsie 😉

flapi
30. júl 2012

@jieff jej, já jsem se teď na koně nějak nedostala tak odpovídám až teď. Slevu už jsem bohužel darovala někomu jinému ☹

caramilla
30. júl 2012

@janasrub no, jestli to látku podává buď "rychle" nebo "pomalu" - např. když si vezmeš plátno, tak na 2 to budeš mít stažené a na 0,7 vlnky

caramilla
30. júl 2012

@jieff díky, ale to hele asi nebude recept na ty moje přerostlé giganty, co? 😀

caramilla
30. júl 2012

@komisakpd ja jsem delala loni tento a ten byl dobry http://ekozahrada.blog.cz/1008/cuketovo-karobov... letos jsem delala z apetitu a nic moc. Pak je jeste bez kakaa, ale to bych musela googlit, ten si vzdycky vygooglim 😀

animal
30. júl 2012

@caramilla tak jsem se pomalu pustila do toho batůžku, boju jak naložit s očima, tak snad se to povede, ale dneska určo nedošiju, mám ho nastříhaný, jdu koupit zip a popruhy do galantošky a snad to brzy zvládnu. Hlavně ty pitomé oči, ale jinak se zdá, že ten zbytek nějak spackám.

caramilla
30. júl 2012

@animal no, hele, to fakt nemusí být hned, mám ještě jeden minifotonávod v "šuplíku" od jedné paní, takže v pohodě 😉

animal
30. júl 2012

@caramilla když ono to musí být co nejdřív M. to má dostat k narozenině a ty má 8.9. a vzhledem k hromádkám to potřebuju mít co nejdříve ušité. Tak jako mu k těm soft černým Nonitiním kalhotům musím došít ještě bundičku páč to bude mít taky k narozenině. Takže batožina musí být ušitá v brzké době. Co nestihnu ušít do té doby než mi příjde hafo těch úpletů, je v trapu

zikie
30. júl 2012

Holky jaké dáváte do softek zipy? Voděodolné nebo obyč? A podšíváte nebo ne?

jieff
30. júl 2012

@caramilla na přerostlý uplně ne, neloupou se totiž a krájí se i se šlupkou. Ale tak průměr 10cm se dá, to jsem dělala loni a výborný, samo čim menší tim lahodnější😉 Ve Francii prodávaj cuketky tlustý jak dva palce a ty s průměrem 5 cm už z polí vyhazujou (jsme si šmákli😉
z těch přerostlých děláme nejradši cukeťák, něco jako bramborák na plech...třeba tu je recept : http://www.toprecepty.cz/recept/2724-cuketak/