icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
31. júl 2012

@maly_prcek no vidis.. bych pomalu mohla nafotit na mmb ty boty po emmine.. 😀
@petkasv drzime palce, at to vsechno dopadne dobre!! 😉

ucitelka70
31. júl 2012

@zikie práve som si pozrela na stránkach ottobre nové číslo a v tom kombinézu soft, jednoduchá, suprová, až ti nie je veľmi na obtiaž, preskenuješ prosím ťa? ale ako vidím, majú len väčšie číslo, ale to nevadí,zmenšila by som na 86 😉

argo1
31. júl 2012

@palosek Nastokrát díky za balík Wendy!!! Konečně jsem ho dneska vyzvedla. Jen se chci zeptat na kolik předepíráš, na 40°nebo na 60°C?

animal
31. júl 2012

@terezita a nemáš náhodou na vyzkoušení nějaké menší číslo superfitů??? cca 24, 25???

terezita
31. júl 2012

@animal zimni nebo jarni, letni? bot tu mam kvanta, superfity mame tak 3-4 na rok..

animal
31. júl 2012

@terezita no Mareček má boty taky tak na 3 měsíce. Ráda zkusím různé druhy, chci vědět zda mu rozměrově na jeho nohu budou sedět a jestli se na ně tedy mám při nákupu zaměřit.

michamicha
31. júl 2012

@animal
@terezita ty jo, když to tu tak čtu, tak si řikam jestli Vojta neni divnej, na podzim jsem mu kupovala celoroční v.24 a jsou mu pořád 😅 gumovky jsem radši vzala v.24/25 a ty jsou mu zase velký 😅

daisyr
31. júl 2012

@michamicha tak u nás jsou botky zatím cca na 1/2 roku, teda jako na sezonu - zimní vydrželi akorát a celoroky jsou zatím také ok, kupované na jaře 🙂 tak uvidíme, jak to stihne do podzimu vyrůst 🙂¨
co mně se moc u superfitů nelíbí je to, že nejsou tak pevné kolem kotníků a samo jejich cena

daisyr
31. júl 2012

@zikie jé, ty máš možnost něco z ottobre oscanovat?

kalman
31. júl 2012

Tričká pre muža ale sú mu malé 😠 takže sú na predaj

janula18
31. júl 2012

@dankakk ja som také na štýl manduci robila dva nosiče, akurát ten kryt na hlavičku sa nedá schovať donútra. Len stále znánam kto čo použil ako výstuž do bočného pásu. Alebo poprípade aj na ramená, aj ked tie sú vcelku fajn. Toto bol len prototip, zo zvyškov látok čo som mala. Druhá je už peknejšia 😀
Tak ak má niekto typa čo dať do toho bočného pásu, aby to bolo pevné budem rada

zojec
31. júl 2012

babule, blizi sa krst misa a chcela by som mu nieco spichnut.. co sa teraz nosi na krst?? tie prtate obleky sa mi velmi nepacia :( musi to byt biele?? s babou to je jednoduche , ale chlap to je oriesok ..
inak ste tu spominali topanky.. ak by ste niektora chceli, mam na predaj uplne nove shooshosky, objednavala som z USA, ale malej nesadli :( je mi ich luto.. ale ona ma strasne tenucku nozicku, uplne je v nich utopena :(

zojec
31. júl 2012

@janula18 do bocneho pasu asi naj karimatka, a na plecia molitan 🙂 ja sa chystam usit nosic uz pomaly 2 roky a furt nic :( aj latku som uz minula na nieco ine 😀 😀

zikie
31. júl 2012

@ucitelka70
@daisyr Naskenovala bych ho moc ráda, ale bohužel skener nemáme.... ☹ ☹ ☹
Tady je foto:

ucitelka70
31. júl 2012

@zikie wauuuu paráda..... tak sa mi zdá, že kludne môžem dať spolu nohavice a kabátik... akú máš veľkosť? a koľko je cm od pleca po rozkrok? my potrebujeme zhruba 80-86, aby som vedela približne cm

ucitelka70
31. júl 2012

@kalman no klobúk dole.... to triko s tigrom je bezva.... ako si robila tie potlače?

ucitelka70
31. júl 2012

@zojec my sme mali krst v 6 týždnoch, takže nebol problém, biele gate aj kabátik - niečo ako velúrové.... ale minule som videla niekde na body vyšitá kravata, tak to vyzeralo bezva.... sviatočne

bobet
31. júl 2012

@ucitelka70 Jestli můžu vstoupit do rozhovoru 🙂, tak můžu střih nascanovat, pošli mi kam zaslat 🙂, tu menší variantu, že?

bobet
31. júl 2012

@palosek Mohla bych se drze zeptat zda je kupon stále k mání? A platí i na OL? Děkuju moc 🙂

jemi
31. júl 2012

@zikie ta kombinézka je uplně supr, já mám objednané předplatne ottobre a mělo by mi přijít i to číslo 4/2012, tak tu kombinézku taky zkusím 🙂 dělala si tu pro menší děti nebo tu pro starší? a koukám, že tam máš i nepromokavej zip 🙂

zikie
31. júl 2012

@ucitelka70 Velikost je to 80, od průkrčníku po rozkrok je to 37cm.

zikie
31. júl 2012

@jemi No mě právě přišlo nové ottobre včera. Měla jsem v plánu bundičku a kaťata, ale když jsem viděla tu kombinézku, tak jsem neodolala.Dělala jsem tu pro mladší. A přišlo mi, že ten nepromokavej zip tam tak nějak líp sedí.

ucitelka70
31. júl 2012

@zikie to máš parádny zips, nejaký skrytý..... ale vyzerá to efektne, a pekná práca... 😉

zikie
31. júl 2012

@ucitelka70 To je voděodolný. Líbil se mi tam a vpravdě jsem doma ani jiný neměla 🙂

ucitelka70
31. júl 2012

@zikie koľko cm treba? akurát ideme robiť hromadku vtc, tak hned si aj objednám, ešte som nevidela vodeodolný zips, zato bola tá otázka...

petkasv
31. júl 2012

@zikie , @daysir to je z podzimního ottobre, to tu mám, když tak ti ho můžu naskenovat 🙂 To si dělala z letního softu? budeš to používat na pozdim na mimi? nebo na zimu? je to boží i ten nápad 🙂

petkasv
31. júl 2012

@argo1 Nejsem Palošek,ale předepírala jsem na 40 a myslim, že stačilo, měla jsem tam tyrkys a ten jediný pustil 😖 a je to znát 🙂 na ostatních látkách ☹

petkasv
31. júl 2012

@daisyr nebo ti ho můžu poslat, ale budu ho nějak chtít vrátit, musim něco ušít na to mimi, ale času na to mám víc než ty 🙂

jemi
31. júl 2012

@zikie
no já předplatné objednávala tak před týdnem, takže asi ještě ani není na cestě. A velikostně sedí?

palosek
31. júl 2012

@argo1 ..na oblečení mi to na doma stačí na 40stC, ale když chci na kalhotovky, tak minim.na 60 st.C. Ale už budu předepírat asi i na oblečky na 60st,, protože malá je fakt čuník...a zas jí nechci furt utírat ruce a kázat "...to nesmíš, to nedělej, dávej pozor at se neušpiníš" ...a na 40 mi některé (vlastně málokteré) 😀 fleky nepouští... 😖 😖 ...tož táák... 😀 😀 😀 😀
@kalman ...super aplikace...taky už nějakou dobu rozmýšlím nad jednobarevnými triky s aplikací...ale jen rozmýšlím 😅 😅 😅 , nějak to ted časově nedávám.... 😅 😅 😅
@petkasv ...jej, tak ten tyrkys je takový neřád??? 😠 😠 😠 To je škoda...Já od určité doby rozděluji odstíny a nepředepírám všechny látky, co objednám, najednou....pro jistotu.... 😉 Jo a parádní trika...ale terezita a ala zikie...super, moc líbit, a nejstarší dceři se líbí i ty kytkované kalhoty...nemůže tu látku vynachválit... 🙂