icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
31. júl 2012

@animal v Krajinské ulici

veronik77
31. júl 2012

@petkasv essi začali u většiny bot dělat hodně tvrdou podrážku, takže děti v tom nemohly ohnout nožičku a chodily jak v pohorách... my máme hodně obíbenou obuv od Protetika, jsou i levnější jak essi a dětem dobře padnou 🙂

animal
31. júl 2012

@veronik77 protetik: jo to jsem slyšela je to nějaká zkratka značky bot a dělají je i na míru

petkasv
31. júl 2012

@animal ty superfity jsou krásný 🙂 ty teda u nás taky neseženu 😖

petkasv
31. júl 2012

No jasný, tak jsem si vybrala a co myslíte v Praze nejsou, jsou jinde, tak uvidím, stavíme se tam a něco někde vyberem 🙂
Jedem pro tchána, není to žádná sranda - nejdřív půjde na baipas, pak měsíc rekonvalescence a pak na tu aortu, to bude veselý, takže rušíme dovolenou 😖

veronik77
31. júl 2012

@petkasv to jsou třeba tyhle http://www.mb-detskaobuv.cz/mb-detskaobuv-cz/14...
držíme palce, ať to zvládáte! budou ho operovat Na Homolce?

petkasv
31. júl 2012

@veronik77 děkuju 🙂, ty jsou taky hezký 🙂 🙂 jj budou, ještě toho moc nevím, uvidím, teď šel ke kardiochirurgům, ai dohodnout termín, tak snad toho víc vyčtu ze zprávy 🙂 jsem na to zvědavá 😖

petkasv
31. júl 2012

Holky je asi blbost kupovat ještě letní že?

laeela
31. júl 2012

@lillyzelvicka není problém, kdyby ses pohybovala kolem, tak vás klidně provezu. 😉

petkasv
31. júl 2012

Tak nákup bot se nekoná ☹ tchána převáží ze špitálu do špitálu a příští týden 3násobný baipas ☹ je to špatný ☹

sufik1
31. júl 2012

botky Praha:

OD Kotva revoluční little foot, mají docela dobré slevy na krámě, ale chce to hledat http://littlefoot.cz/
I.P. Pavlova v průchodu http://www.zdrava-detska-obuv.cz/
Bělohorská Břevnov http://www.boticky.net/o-nas/t-299/

jinak jsme měli superfity a spokojenost. Mívají je i v humanicu. Dost jsou i zlevněné. Zimní jsem mu kupovala loni asi o 700,- levněji.
Pak jsem moc spokojená s d.d. step. Krásně měkké, ohebné a dobrá cena http://www.ddstep.cz/

ale fare byly tvrdé a nic moc, teď máme sandálky od santé a taky nic moc. Essi jsem měla v ruce a ty bych fakt nekoupila. Hrozně tvrdé
Dopředu jsem kupovala ecco. Teď jsou slevy, tak se dají sehnat docela za normální cenu.

@petkasv já sandálky koupila bez ohledu na to, jestli jsou na léto. Byly v akci a za super peníz, tak je buď bude mít jako bačkůrky a nebo pokud to vyjde s počasím, tak na ven.

alinn
31. júl 2012

@petkasv já si koupila měřidlo nohy jak prodává fare a kupuju boty na netu. Pro jistotu ještě i obkreslím nohu a změřím pravítkem a měřidlem pak ještě přeměřuju jestli jsou ty boty ok když přijdou a zatím jsem žádný nevracela..když jsem jednou koupila větší, tak jsme je využili o něco později - většinou kupuju superfit ale první dvoje botky jsme měli fare ty pro první krůčky či jak se jmenují..ty další už se hůř ohýbaly..ale zase jak který ..tak jsme přešli na superfit .. A co mám zkušenosti s kupováním bot v kamenných prodejnách..tak tam mi to přišlo, že se to bere odhadem nikde (tedy kromě prodejny fare) mi nebyly schopný říct tu délku stélky a dítě si myslím, neřekne jestli tlačí nebo to je velký, obzvlášť když jsou ty boty ták krásný 😅

petkasv
31. júl 2012

@alinn To máš pravdu, s těma prodavačkama člověk nikdy neví ☹ asi to tak zkusím, taky jsem koukala na to měřidlo, tak uvidíme 🙂

alinn
31. júl 2012

@petkasv no než jsme koupili první botičky, tak jsme prošli fakt mnoho obchodů a nakonec jsem rezignovala a zkusila jsem to přes ten net 😉 A beru to tak, že když ta bota bude třeba blbě sedět nebo kdyby měla nějakou vadu nebo nevím co..tak ji mohu do 14dnů vrátit - sice zaplatím poštovné..ale stále mě to vyjde levněji než jet do obchodu a nic nekoupit 🙂

veronik77
31. júl 2012

@alinn my máme pokrokovou prodavačku - změří nohu měřidlem, ustřihne špejli dle délky a je to 🙂

alinn
31. júl 2012

@veronik77 tak to je náhodou ale dobrá metoda 😉 😎 ..daleko lepší než měření podrážky, se kterým jsem se setkala skoro v každé obuvy co jsem byla 😀

kryska5
31. júl 2012

ahoj, prosím o pomoc s tabuľkou .... či náhodou niekto neporadí čo sa mi to robí ☹ tabuľka od Animal bola uzamknutá teraz je asi zas odomknutá ale mne sa zobrazuje iba takto (vid dole), tj. kto čo objednal ,a teda aj ja, mi vôbec neukazuje, nestretli ste sa niektorá s týmto? Prišla som nejakou náhodu na to že keď zmením počet ukotvenia stlpcov (teraz je tam 5) na 3 tak mi to ukáže tabuľku celú, lež to nie je riešenie problému 😒 . Ak by v tom niekto vyznal dajte prosím vedieť, díky moc. Práve som zistila že aj Mylly tabuľku mi to tak ukazuje, takže predpokladám že to má nejaký súvis s uzamknutím??? lebo doteraz mi tabuľku ukazovalo normálne ☹

veronik77
31. júl 2012

@alinn viď a jezdí dokonce i na školení 🙂

katka82
31. júl 2012

Ahojky 🙂
jen jsem prohlídla výtvory a ani nedočítám 😅 včera jsme přijeli z prodlouženého výkendu v Ostravě takže ušito nemám nic 😀
@animal superfitky mají teď i v Klatovech 😉 http://www.littleshoesbartl.cz/ tak až přijedete navštívit babi se tam můžete kouknout 😉
letím dodělat oběd 😉

anastazieb
31. júl 2012

@animal poslala jsem zálohu 500 na tvůj účet v KB. Díky

@ngvadi odjíždím pryč, kdyžtak mi dej vědět na email, sice moc na netu nebudu, ale občas snad ano. Díky

ucitelka70
31. júl 2012

@zikie aj ja plánujem ušiť soft kombinézu, ale zo zimného...... ale ja nemám strih, skúsim sa popýtať, kto má naskenovaný, alebo spichnem od oka..... tešíme sa na foto.....

jemi
31. júl 2012

@zikie
@ucitelka70
těším se na foto, já se ještě nerozhodla zda ušiju bundu+kalhoty nebo kombinézu, jedine minus kombinezy vidím v tom, že nevydrží tak dlouho (bundu i kalhoty do nápletu může mít větší...)

animal
31. júl 2012

@anastazieb ok díky 🙂 paní mi stále neodpovídá na skladnost, kdyžtak ji později zaurguju

sufik1
31. júl 2012

sos nebude hromada wendy???? nutně potřebuju asi kilometr modrého patentu... a v nouzi beru i mtx, ale wendy mi přijdou lepší

palosek
31. júl 2012

@sufik1 chtěla jsem dělat...ale tak konec srpna...zaplacení poč. září...je to moc pozdě? právě, že mám krásné modré květované látky na sukně a 3/4táky, ale chybí mi patent 😀 😀 😀

crawler
31. júl 2012

@kveta007 ottobre odeslán 😉

ucitelka70
31. júl 2012

@jemi ak kombinézu po sezone vyrastie, vtedy môžeme dať náplet aj do nohavíc aj do kabátika, alebo látkou predlžiť

janula18
31. júl 2012

@dankakk tu manduku si si robila, alebo kupovala

sufik1
31. júl 2012

@palosek no já patentů mám dost, ale nejdou mi do barvy 😖 😖 😖 😖 a těch modrých mám spotřebu, bo na modré ujíždím.
Ale zaří by šlo. A nebo pokud vyplodí nějakou super látku, tak můžem dřív. Stejně nemají tmavě modrou.

dankakk
31. júl 2012

@janula18 uff, manducu by som nedala🙂 ta je kupovana;)

maly_prcek
31. júl 2012

@petkasv My jsme první botky šli koupit do krámu - výsledek byl já spocená a na***ná, dítě uřvané, jak sebou desetkrát lištilo v prodejně, páč v botech neumělo chodit, zkoušení se mu líbilo max první pár bot... Nic mu nešlo obut, má vysoký nárt. Jediný klad to mělo, že jsem omrkla, jaký typ boty mu sedí, jaká značka (třeba Essi třeba neobul ani omylem). Takže jedem značky Superfit (zimní a goretexy), celoročky a tenisky a sandály Fare, sandály Santé... Obkreslím si nohy (obě, páč D. má rozdíl skoro 0,5cm 😕 ) a koupím přes net.... Typově už to mám docela v oku, kupuju většinou stejný typ jen větší velikost... Nechám si dycky změřit stélku...
Sandálky - proč ne? Ještě bude teplo a kdyžtak necháš jako papučky nebo na vyběhnutí na chodbu atd. My máme třeba takovéhle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=54038608&tab=0 - neskopává si palec a nenabírá kameny... loni je nosil určitě ještě celé září...

KDYBY BYLA NĚKDE NĚJAKÁ AKCE NA SUPERFITY, prosím písněte... letos budem už kupovat dvoje a to bude pálka 🙄