icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
1. aug 2012

@jemi Moje ségra běhala v 9 měsících už sama, takže pohoda, ne? 😀 😀 😀 😀
@katkaela nádherné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Švagrová byla ráno na Chodově a přijela nadšená, že tam je takovej "obchod s barevným oblečením" a slevy 50% a že by se mi to mohlo líbit, že se to jmenuje "Desigual", vzala mi Jasmínu a vykopla mě do Prahy. Hádejde, kolik jsem tam utratila? 6,5 tisíce? 😎 @animal asi budu muset stornovat celou objednávky rumíka 😎 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
1. aug 2012

@katkaela jaká je to velikost toho střihu? S M?

macin73
1. aug 2012

@caramilla No vidíš, já si ho tam včera všimla, ale radši nikam nechodím, tak jsem evidentně ušetřila 😀

caramilla
1. aug 2012

@macin73 jako, fakt tam nelez!
to je úplně "porod" - sorry za to přirovnání 😀
V kabinkách ze mě už byla asi hotová, páč já si tam zkusila skoro všechno oblečení pod 2 tisíce 😀 😀 😀 😀 Ale naštěstí '(!!!!) mi ty jejich šaty neslušely, mají je divně udělaný přes prsa, asi na nějaký super modelky s velkýma pevnýma prsama, co jim "stojej" i bez podprdy, bohužel na ty vykojený povislý to fakt není. A i obecně mi ty šaty moc nešly, ale jedny naopak jo, byly balonový a strašně sexy, tak jsem jim neodolala 😝 A pro zasmání jsem si koupila takový ty úchylný harémky, s rozkrokem bůh ví kde a patchworkový, na ty jsem koukala na MMB už 3 měsíce a jsou fakt prdlý 😠

veronikahan
1. aug 2012

Tak, konečně první výtvory na světě. Ušito teda už před cca 2 měsíci, ale konečně jsem se odhodlala jít se svou troškou do mlýna. 😀 Chyby tam jsou, mám se ještě hodně co učit...

První pláťáčky, látka z mamčiny skříně, kde jí je ještě dost, takže na pokusy jako stvořená.... 🙂 Jen není poznat rub a líc. 😀

veronikahan
1. aug 2012

Další; šatečky pro Adélku. Musela jsem je zužovat, protože furt jaksi nedržely... Ale budou se dát nosit případně i jako tunika, až se prcek trochu natáhne do výšky. Látka - rozstříhaná sukně stará asi jako já. 😀 Ale moc se mi ta látka líbila a sukni už nikdo nenosil...

veronikahan
1. aug 2012

A poslední; myší kabátek - mikinka. Z té je malá naprosto nadšená a když je venku chladno a říkám jí, ať si jde pro mikinu, tak hned volá: mýýýš mýýýš. 😀

caramilla
1. aug 2012

@veronikahan myší kabátek fakt nemá chybu! Vtipné a profi zpracované, fakt super! 😉

veronikahan
1. aug 2012

@caramilla Díky moc, od Tebe si pochvaly hodně vážím! 😉 Fotka na modelce je na jiném počítači, takže až jindy....

caramilla
1. aug 2012

@veronikahan 😉 Jo, takhle pak lituju, že jsem málo na tyhle prdlé obrázky co se tíče Jasmínky, ona miluje taky zvířátka a aplikace, ale šiju jí takový spíš "dospělácký" ohozy ☹ Dneska jsem na Chodově koukala na liliony triček s obrázkama pro holčičky, tak když odečku 999 tisíc, kde byla Kittyna, tak se mi prostě žádný nelíbil.... Nakonec jsem jí koupila jednobarevnou šedou halenku, chudinka! 😠

palosek
1. aug 2012

@animal ...úúú...Timmi, náš Timmi, malinký beránek, co poznává svět... 😀 😀 😀 Tak toho D ráda sledovala 😀 😀 😀 Baťůžek super....nečetla jsem celou diskuzi...to je tvůj nápad a střih nebo jsi ho odněkud zkopírovala??? 🙂

caramilla
1. aug 2012

@wzorcek tak zrovna birell fakt nemám ráda, všichni si ho chválí, ale než tohle, tak radši vodu🙂 Mě právě stačí malá sklenička nebo decka vína a víc nepotřebuju, když se teda vysloveně nepotřebuju opít, ale to se moc často nestává 😎 Takže radši "kapičku" 😀

kuna
2. aug 2012

@veronikahan toto jsou prvotiny? Jdu se zahrabat 😀 Krasne

@caramilla 50%? Achjo, no to jsi mi ani nemela psat. Jesteze jsem tehotna a tudiz nema cenu kupovat si hadry, ale stejne tam mozna pro jistltu mrknu , na pristi leto 😀 Saty mo teda asi taky nebudou, doslo na tele ke zmenam 🙂 Vyfot ulovky, at se pokochame 🙂

karchinka
2. aug 2012

První pyžamko z bambusu je na světě 🙂 jsem se toho materiálu docela bála, je takový tenounký a vypadal, že se kroutí a natahuje, ale bylo to v poho 🙂 ale jsem na to pyžámko pyšná, jsem zvládla celkem hezky ty lemy a dokonce zkrotila dvojjehlu, můj první výtvor z něčeho jiného než z dadky 🙂 fotka je všelijaká, se omlouvám
@veronikahan teda, bych taky chtěla takové prvotiny, i druhotiny :D

sufik1
2. aug 2012

@caramilla jedš do Prahy a neozveš se???? No ženská, mohlas mít uzenou marmošku višňovou, mám ji tu pro tebe schovanou 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 A zrovna včera jsem měla čas.
tak tam asi budu muset zajet dneska.... s holkama máme sraz až ve 2
@veronikahan no ty nám netvrď, že se šitím začínáš. Budeš evidentně další talent od přírody. Myška úchvatná (a já jsem na myši a vůbec zvířátka ulítlá). Jen houšť mám máme zase koho kopírovat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sufik1
2. aug 2012

teda zajet do toho obchodu na Chodov, neee do Benešova 😎

animal
2. aug 2012

@palosek on se normálně prodává batůžek Timmy i Shaun, tak jsem se podle toho nějak snažila vyrobit. On to stejně vezme párkrát na sebe, tak než abych za to vyplajzla peníze, tak když mám doma nasyslené látky, tak jsem mu to raději ušila 🙂

veronik77
2. aug 2012

@caramilla na další entomologickou výpravu 😀
http://www.desigual.com/en_GB/kids-clothes/girl...

boudova
2. aug 2012

holky že neřeknete že jdete do centra chodov 😲 bydlím kousek od toho 😀 😀 😀 jsme mohly dát kafe nebo zmrzku u hájka 😎

wzorcek
2. aug 2012

@veronikahan juuu, ta myska je bozska, si sikulka 🙂
@karchinka pyzamko krasne, ja som tiez raz take sila, ale nejako mi to nesedelo na rozkroku, mal tam vetranie 😀 no a vlastne sme ho pouzili asi len dva krat, lebo sa mi v nom zle prebalovalo...

veronik77
2. aug 2012

@boudova Tak si tam někdy uděláme výpravu? 😀

barcav
2. aug 2012

tak se jdu pochlubit s tříčem, mám z něj velkou radost 😀 akorát se mi zrovna na potvoru moc nepovedl lem kolem krku, vzadu je to krapet zvlněný 😠 jsem se hned chtěla pustit do plenek a zjistila jsem že nemám doma ani lastin ani obyč gumu, to je zákon zchválosti 😠

katka82
2. aug 2012

Ahojky 🙂
tak házím další pýžo 😉 😀
@veronikahan jůůůů super věcičky 😵 ta mikča je fakt supráááckáááááááá 😵 😵
@karchinka krásný pyžámko 😵 😵

boudova
2. aug 2012

@veronik77 zrovna tam jdu pro vajíčka do alberta 😀 😀 😀 musím udělat bublaninu z rybízu, původně jsem chtěla marmošku, ale kašlu na to 🙂 bude buchta....

sufik1
2. aug 2012

@veronik77
@boudova to se přidám, klidně dojedu. Dneska už teda nestíhám...

barcav
2. aug 2012

@veronikahan krásné věcičky, mě se moc líbí ty kaťátka 😵

piecee
2. aug 2012

@barcav ty jo ten nápis je úžasnej🙂) máme doma taky maxka tak že bych tě pajcla s dovolením? 😵 😀

barcav
2. aug 2012

@piecee není co pajcovat, jsou to písmenka z volného střihu ottobre 😀
http://www.ottobredesign.com/fi/kaavat/index.html

katkaela
2. aug 2012

@caramilla tak M, by som povedala tá veľkosť

katkaela
2. aug 2012

@veronikahan Tá myš je dokonalá, aj so syrom 🙂