icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
2. aug 2012

baby, kracajuca patka janome, pasuje aj na brother? lebo je tam v cene 10€ rozdiel 😅 uz by som si ju konecne chcela zadovazit 😉

jieff
2. aug 2012

@katkaela jajda ty šaty se to moc povedly. Takový by se mi taky líbily. Obrázek si ukládám a třebas to někdy zvládnu🙂

@veronikahan tedy prvotiny jsou na metál! Fakt krásný!

@caramilla ještě že z Budějc je do Prahy daleko... to by mě taky stálo peněz...slevy v Desigual!! Mě dneska stačilo zajít po ceste od doktorky do Timeoutu, tam maji tak příjemný materiály...a slevy...odnesla jsem si dvě trička, protože s malou v šátku nešlo zkoušet a nic jinýho bych si netroufla...zachránila naší peněženku🙂

@karchinka pýžo super, taky se na ten bambus chystám

ráda bych už zkusila OL,ale nemám nitě (jak typické - až na paloška😉
tak jsem zašla do galanterky nechala tam nekřesťansky moc za pár špulek od Gutermana (jiný pružný nevedou) a pujdu to vyzkoušet
na úplety se dají použít i hardy? @sinala kdy bude další hromada polimex 🙂 ?

kuna
2. aug 2012

@jieff možná se ptám blbě, ale proč chceš pružné nitě? Na normální úplety stačí ty hardy, jak píšeš, OL s nima problém nemá, COL prý už jo. Já s nima šiju v pohodě.

daisyr
2. aug 2012

@jieff určitě se neboj použít ty hardy do OL, klasické PES nitě, ono to je pružné tím stehem

aerin
2. aug 2012

@jieff siju hardama OL i COL a zatim bez problemu 🙂

holky vytvory uzasny, obzvlast slintam nad tehu satickama spoluterminovky @katkaela , aaaach 😵
obrazek jsem si taky ulozila, ale nevim nevim, jestli jsem schopna z nej vytvorit strih😀

crawler
2. aug 2012

@jieff pružné nitě se používají k žabičkování,apod..přijde mi zbytečné = drahé s nimi šít normálně a natož na OL, kde je taková spotřeba nití...já teda mám jen hardy nebo ASPO a šiju tím všechno, jak na rovnostehu, tak na OL a všechno v pohodě 😉

palosek
2. aug 2012

@veronikahan ...krásný kabátek...nedávno mi přišly hadovky, tak se nejspíš inspiruji....
@katka82 super kombinace s tím nápletem 😉

jieff
2. aug 2012

@kuna
@daisyr
@crawler
@aerin já to napsala blbě, myslela jsem nitě na pružný látky. Prodavačka mi řekla,že ty obyč kony (nevím jakou měla značku)na to nejsou a prodala mi G.
moc děkuju za rady!

daisyr
2. aug 2012

@jieff no, na úplety právě ty obyč. stačí 🙂

crawler
2. aug 2012

@jieff já si myslím, že pokud je nit kvalitní, tak v pohodě - záleží na volbě stehu, takže pružný steh na úplet a je to 😉 Jinak jediné nitě, které mi fakt nevyhovují jsou BAlerina - ty se mi hodně trhají, tak je používám jen minimálně :-/

lucijan
2. aug 2012

@crawler díky za papír! vypadá dobře 🙂

crawler
2. aug 2012

@lucijan není zač 😉 pracuje se s ním výborně, takže věřím, že budeš spokojená 😉

sissmiss
2. aug 2012

Dala som to, moja prva plienka. Minky PUL a vnutri bambusove frote, vkladat budem nejaky bambusovy flis

komisakpd
2. aug 2012

baby chcem sa opytat varí niektora z vas pšeno? ak ano, ako na to? ako tarhoňa? ci ako kus kus?

jieff
2. aug 2012

@daisyr
@crawler no ona ta nit co jsem koupila neni pružná, je to klasická nit, ale drahá (předpokládám že kvalitní) předtim jsem to blbě napsala. Jsem moc ráda, že na OL stačí obyč nitě. Ještě jsem ted videla akci v Lidlu, měli tam i kony...ale to už je asi risk co?

zojec
2. aug 2012

@komisakpd pseno sa musi pred varenim 3x preliat vriacou vodou, aby nebolo horke.. potom uvarit ako ryzu.. pomer vody 1:2 ak ho chces ako prilohu, ak na kasu, tak vody viac 😉

jieff
2. aug 2012

@komisakpd jáhly se daji na sladko i na slano, ale vaří se dýl jak kuskus a je dobrý je před vařením spařit horkou vodou aby nebyly hořký

kryska5
2. aug 2012

@zojec @komisakpd ja pšeno nikdy neprelievam vriacou vodou, niekde som čítala že ak je horké tak nie je dobrej kvality 😅 ale teda s horkým som sa ešte nestretla, zväčša kupujem v DM. Zoji, patku chceš odkiaľ brať? Majka nedávno písala že sa neoplatí na nej šetriť 😉

komisakpd
2. aug 2012

@zojec
@jieff dakujem, chystam sa ho robit...takze zaklad sparit horucov vodou a potom varit ako ryzu...a chuti dobre??

komisakpd
2. aug 2012

@zojec daj nejaky link ako vyzera kracajuca patka..vdaka...lebo mi to vyhadzuje aj s patkou pre rovny steh

veronikahan
2. aug 2012

Holky, všem moc děkuju za pochvaly!!!! 🙂 😉 Místo myšky měla být původně kočička, ale myš to vyhrála. Na sýr jsem teda nenašla žádnou jinou žlutou látku, tak je prostě taková "vyzrálejší" oranžová. 😀
Ještě přidám naši malou s myškou v akci. 😉
Teď děláme pokojíček pro Adélku, takže šití jde trochu stranou. Ale snad se mi zase něco brzo povede.

komisakpd
2. aug 2012

@zojec dakujem :D

animal
2. aug 2012

holky tak úplety objednány a rozeslala jsem hromadné maily, potřebovala bych na zítra 20000,-kč k zaplacení zálohovky protože toho objednávám za moooc peněz 138tis. tak šup šup s placením 🙂

veronik77
2. aug 2012

@sufik1
@boudova u mě to tak rychlé nebude 🙂 já se ozvu, až to bude aktuální... dají se tam někde vypustit děti? 😀

boudova
2. aug 2012

@veronik77 tak to pořádně nevím, ale jezdí tam nějakej dětskej vláček, co jsem si všimla, já zatím ty dětské koutky nehledám, bára si ještě vystačí s kočárkem 😀

veronik77
2. aug 2012

@boudova tak uvidíme 😀

terezita
2. aug 2012

@animal prosim prosim o odkaz na tabulku.. ja zas nez to dohledam.. dik!

wzorcek
2. aug 2012

SK baby, poslala som tabulku na mail 🙂