Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Tiež som zvedavá, čo si to pokúpila, fotky sem! 😉
A s tým šitím, ja proste šijem keď ma to popadne, proste sa zrazu pozriem na látku a viem presne, čo ušijem, niekdy nemám vobec nič v hlave, žiadny nápad a látok plnú postel. Ale hlavne potrebujem byť v tom správnom "naladení", lebo keď idem šiť bez toho, aj keď mám ten správny nápad, tak to nedopadne dobre...vtedy to radšej odložím. Ty to máš horšie v tom, že musíš šiť pre zákaznice.
@caramilla díky za pochvalu, ale focení mi ještě úplně nejde, nefotím tak dlouho jako ty 😀 😀 😀
fotky musím ještě upravit, ale stím si pak asi hromadně budu hrát u našich. Já když musím fotit při slunečném počasí, tak si fotky hodně podexponuju, aby se s tím alespoň něco dalo udělat.
Včera jsme měly jít na focení brzy, ale v noci lilo až do rána a já psala kámošce, že nikam nejdeme no a nakonec jsme vylezly, že se kdyžtak jenom projdeme - vyšly jsme v 9h. a tak rychle se vyčasilo, že jsme se nestačily divit 😎
A ta fotka u toho vodotrysku nic moc, protože on se tam za nic nechtěl nechat chytit, kámoška ho tam naháněla jak pitomá a měla strach že hodí šipku do té vody pod vodotryskem 😀 😀 😀 AŤ žijou děti. Ta fotka u kašny, tak jsme milostivě musely stát asi půl hodiny, protože miláčkové nutně potřebovali koukat na vodu 😀
Tak jsem vám to našla na mimibazaru, až na jedny kalhoty tam bylo všechno, na profimodelkách 😀
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=52432140&tab=0
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=56726266&tab=1
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=56343814&tab=8 - sukně je mnohem hezčí v reálu a asi je to taky trochu jiný typ, má ty aplikace takové výraznější do oranžovo-růžova a červena 😉
Ahoj, tak já už jsem na stroj nešáhla víc jak 3 týdny!!! 😕 nějak nemam náladu, nebaví mě to ☹ dneska teda musim, ségra chce ušít 3 podsedáky na dětský plastový židličky, materiál dodala komplet a zejtra pojedeme kolem nich, tak to večer musim ušít, ale nechce se míííí 😝
koukam, ze tu vladne sici lemra.. jsem rada, ze to nepotkalo jenom me! 😀 ja to teda taky pekne flakam.. :-P jsem se vybicovala az k vykonu, bo pojedeme na dofcu a em. nema zadna kratkorukava tricka a kratasy.. no a pak zakazky, ale ty me nebavi ze vseho uplne nejvic.. trpim!! 😀 :-d 😀
zdravím všechny, zatím furt jen nakupuju v hromadkách a když něco splodím, tak bych to zase nejradši vyhodila. ale teď jsem na 2 dny vykopla muže i prcka k babičce a mám úžasný klid - i na šití. takže jsem včera večer ušila konečně svrchňáčky pro druhého prďolu (který se brzy vyloupne na svět)- jsou sice "každý pes, jiná ves", různě našikmo a zipy taky pokaždý jinak, ale mám z nich radost (hlavně doufám, že budou funkční). A dnes dopoledne zavinovačku do autosedačky - je to takový hybrid IKEA+Wendy - ale když jsem do toho zabalila naší ovečku Cecilku, tak se mi moc líbí🙂
ahojte, potrebujem radu. S nadšením úplného začiatočníka som ušila svoju prvú plienku. Látky som si naštudovala, napadlo ma aj že niť by mala byť asi nejaká (polyesterová) ale ihly som vôbec neriešila. A teraz som sa len tak náhodou dostala k informácii, že som to ušila úplne nevhodnou ihlou 🙄 Na nete som našla info že strečové 70 sú vhodné...pozrela som svoju čo je v stroji...neviem či je strečová alebo aká, ale je to 90 😠 Teraz som kúpila strečové, ale mali len sadu kde je najmenšia 75/11. Môžem ďalej plienky šiť tým? Materiál mám PUL, bambusové froté, minky PUL, suedecloth a bambusový tuším flís. A čo sa šije s tými 90tkami? Alebo kde by som našla tieto informácie (mám len jednu veľkú krásnu knihu o šití, ale tá je skôr zameraná na látky), keďže vzdelanie v tomto smere nemám žiadne a ani mi nejako extra s tým nemá kto pomôcť...
@caramilla óóó, krásný, ty harémky 😵 Kdysi jsem nad podobnýma, ale byly barevnější, slintala v My na Národní, ale pak jsem si řekla, že si přece takový v klidu ušiju? Asi tak před třema rokama...a kde jsou??? 😀
jinak se taky hlásím ke všeobecnýmu lenošení, včera jsem sice ušila nechutně hnusnou a odfláknutou plínu na panenku, co Roza dostala k narozeninám (moje dítě si nebude přece hrát s panenkou, co má pampersku!! 🙂 ), ale jinak se mi nechce na stroje ani podívat
@sissmiss úplety šiju 70 nebo 75tkama, to mi přijde jedno, hlavně ať jsou streč a ne moc tlustý, mohly by se pouštět oka. I tenčí bavlnu, popelín nebo len šiju 70tkou, PUL myslím 80tkou normální, hlavně kvůli suchým zipům, tam je potřeba silnější jehla. 90 mám na džínovinu nebo na tlustej softshell třeba - prostě čím silnější látka, tím tlustší jehla
@lucijan tak to já jsem si rovnou řekla, že je "levnější" dát klidně i 3 tisíce za ušitý patchworkový harémky, než shánět na to vhodné látky, vymýšlet střih, přešívat a sešívat... Tyhle složitější věci si teda radši koupím 😀 Ale ty šaty vůbec složitý nejsou, takový normální, ušito by bylo za 2 - 3 hodiny, ale nakonec jsem si řekla, že přesně, jak píšeš, ušít bych to dovedla, ale za kolik let? 😀
Na lenošení ty máš ale plnej nárok! V tvym stavu 😀 😎 To se s tebou fakt nemůžu srovnávat 😀 😀 😀
@bobet souprava parádní, já se ještě k takhle vypracovaným gatím s poklopcem nedonutila.
@argo1 zavinovačka je krásná, a svrchňáky taky vypadaj parádně!
já mám tenhle víkend pro sebe a Kristý, tak je doma klidek a zkoumám ten nový OL, je to tedy paráda🙂 Ještě si trošku hraju s napětím nití, ale dá se to vychytat. Zatim mi slouží nitě od babičky co jsem vyštrachala v mamky zásobách a dobrý, drží to..
K všudepanující lenoře se tedy nepřidám 🙂
@sinala klidně zkus tu hromadku otevřít příští týden, 150 nití si tedy neobjednám, ale třebas se k nám s @bobet někdo přidá 🙂 a kdyžtak to může být otevřeno dokud se nenaplní...
Chválím všem výtvory, připadá mi to, že tu je samý profesionál - i Ti, co píší moje první věc, co jsem ušila.
Jsem tu dlouho nebyla, jen jsem šmírovala a slintala nad výtvorama. Šicí lemru mám pořád, nejvíc toho ušiju vždy tak 4 dny před odjezdem a nejvíc ten poslední den, protože to vše najednou potřebuji došít a jsem pak děsně nervní protože nic nestíhám.
Koukám, že tu diskutujete jehly. Máte v tom nějaký systém? Já když měním jehlu, tak tu původní vždy vrazím do obalu, kde beru tu novou. A bo mám v normálním stroji 1 jehlu, v Col 2 a OL 2, tak mám v jehlách děsnej bordel. Stretch a Jeans většinou pozdám, ale normál, Leather a kulatou špičku ne. A použitou od nepoužité taky ne. Navíc zjišťuji zajímavé věci, že soft se mi nejlépe šil s kulatou špičkou (ball points) 70 tkou.
Na dovče jsem moc ocenila soft kalhoty z kalhotoviny, ala Caramilla. Do nosítka při chladném počasí super. Jen jsem litovala, že jsem jich neměla víc, tak už na konci byly jak prase. Ale chyběly mi barevné lemovací gumky, s černou (co jsem jedinou měla doma) jsou trošku smutné. A teda vynikající jsou z kalhotoviny návleky na nohy, aby do bot nepršelo zhora, když leje. A potvrzuji, že soft v lijáku proteče, i kupovaná bunda se super parametrama.
Nemáte tip, z čeho ušít bundu na nosítko do deště pořádného, nebo na to je jen pláštěnka? A ještě bych potřebovala asi vymakat tu díru na zádech - pršelo mi na záda přímo tou dírou na hlavu dítka. Asi na ty patentky budu muset vždy nacvaknout kus softu, abych měla krytá záda.
K nitím se možná teď přidám. Možná pak poprosím o vzorník, bych tam mohla domotat i ty barvy, co mám doma já.
ani ja som nešila nič už tri dni, som vyčerpaná zo zaváračiek, ale hlavne z tohto tepla..... ale zajtra nič nezaváram, asi ušijem nejaké tričko malému, lebo všetko ušpiní teraz s ovocím.... aj napriek podbradníkom sa podarí pokvapkať.... chce byť samostastný 😎
@mooncaa já mám jehly při rovnostehu v krabičkách a když měním, tak je vracím do správné krabičky. Při OL mám další jehly v krabičkách 😀 . Já mám totiž velkou zásobu jehel 😀 , hlavně stretchových, jednou jsem tady v hromadě rozebrala nějaké přebytky ( jsem si říkala, že se neztratí 😀 ) a teď se hodí. Ale jeansové mám jen jedny a ty jsem v OL ještě nepoužila. V OL jsem měla zatím jen strečové a už jsem 2 zlomila 😖

@macin73 jeeej, ty fotíš...gratulujem k predaju 🙂 Pošli mi prosim odkaz na fler do IP, nech sa tiež pokochám 🙂 A pozerám že už sa ti to kráti. Na jeseň sa tu roztrhne pytel s miminkami 😀