Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
dnes som dostala inovativny darcek k meninam od mojho manzela..okrem ineho...BURDU :D moju prvu:D 😀 🙂 🙂 ma moju pochvalu...
jinak zítra jedeme na dovolenou do Jizerek k bráchovi, dneska jsem 2 hodiny sekala zahradu, pak sklízela ovoce, 2 hodiny zalévala truhlíky a odšmikávala odkvetlé květy, ušila jsem jednu reklamovanou sukni a fandila Knapkové i Sýkorové, u plážového volejbalu jsem se málem pos... 😀 Teď tu zavařuju cukety ala @jieff a do rána budu balit na dovolenou. U toho poslouchám z okna Sázavafest a je mi smutno, že opět zase jsem to letos nedala a nemohla se tam jít na chvíli mrknout, protože nestíhám ☹
tak, konečně jsem došila dárky pro Haničku k narozkám - sukni a k ní tríčo s aplikací a ještě berušková šatovka (díky @terezita 😀 ) omlouvám se za kvalitu fotek, už nějak neslouží foťák....
zítra musím ještě ušít synkovi "pánskou tašku" ke svátku, aneb to je tak, když máte dvě ségry 😀 😀 😀
@veronik77 jo, jablka jsem dobrovolně odmítla, protože než já bych udělala štrúdl ...
Ale cukety jsou moje, no, tak co s nima. Manžel udělal pokus o cuketovou pizzu a to byla blemcanina hrozná. Bohužel mi došel ocet, takže další várku asi budu dělat zítra jednou nohou v autě na dovolenou nebo co 😠
Jinak si ten recept ale musím pozměnit, ten nálev je na mě moc takovej "orientální", moc nemusím kurkumu a je to na mě moc sladký 😀 Ale jinak super nápad, co s cuketama 😀
@palosek @jieff @petkasv Moc děkuji za pochvaly. V reálu to vypadá dost neprofesionálně, ale to je tím, že nejsem precizní a trpělivá, takže to chci mít hlavně šup šup hotovo. Ale co, hlavně že mě to baví... 😀
Ještě jsem využila večer bez rodiny a ušila noční košili do porodnice a pár plenek, foto snad dodám zítra.
Jdu ještě jednou s prosíkem... Nemáte moc prosím některá dva kousky šedého letního softu velikostně cca 15x25cm????
@penn děkuji, střih na písmenka mám z ottobre http://www.ottobredesign.com/en/print/index.html
je to volně ke stažení 😀 ve třetí řadě čtvrtá ikonka z leva 😀
@veronik77 ja je nevzala! na webu se mi nelibily, ucarovaly mi az na zivo.
myslis, ze v 6ti je velka na berusky? to ja doufam, ze em. ty barvicky bude nosit jeste hooodne dlouho.. 😅 ted jsem ji usila jednobarevne tricko s nazehlovajdou vcelky a rekla mi na to, ze se ji nelibi, ze ma malo barvicek.. 😀 😀 😀
@janasrub http://www.dumlatek.cz/praci-kordy-robert-kaufm...
je to úžasně jemné a příjemné 🙂
a nevykup to tam všechno, prosím 😀 😀 😀
dievcata chcem sa opytat, ktora mate fio banku...ale ste s nou spokojna?
holky, na týden se zase loučím, mějte se hezky a šijte blaze 😀 Pán Bůh nás ochraňuj na cestě autem.... (bojím, bojím ...)

No já se pustila do body s dlouhým a legín z clymarnu a teda na mě je to až moc složitý materiál-teda šilo se mi z něj nejhůř-asi moc elastický a tenký= na rovnostehu, žádna sláva. Vyprala jsem ho na 40 a při věšení jsem už našla jednu dírku (tak 0,5x0,3cm)máte s tím zkušenosti?
Poznat rub a líc i přes radu caramilly bylo umění. U šití jsem musela dávat pozor při zapošívání asi 3x mi to vcuclo látky do stroje. Místy z druhé strany takove divné stehy.... Lemování taky složité, pásek jsem začistila trojitým cikcakem a díky tomu mi šel špatně natahovat a vyšel mi trochu kratší, takže jsem musela trošku poupravit to zapínání na patentky...
Zatím nedošito, snad došiju brzo 🙂 nejpozději do 18.8. kdy jedeme na dovču...