icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jemi
4. aug 2012

No já se pustila do body s dlouhým a legín z clymarnu a teda na mě je to až moc složitý materiál-teda šilo se mi z něj nejhůř-asi moc elastický a tenký= na rovnostehu, žádna sláva. Vyprala jsem ho na 40 a při věšení jsem už našla jednu dírku (tak 0,5x0,3cm)máte s tím zkušenosti?
Poznat rub a líc i přes radu caramilly bylo umění. U šití jsem musela dávat pozor při zapošívání asi 3x mi to vcuclo látky do stroje. Místy z druhé strany takove divné stehy.... Lemování taky složité, pásek jsem začistila trojitým cikcakem a díky tomu mi šel špatně natahovat a vyšel mi trochu kratší, takže jsem musela trošku poupravit to zapínání na patentky...

Zatím nedošito, snad došiju brzo 🙂 nejpozději do 18.8. kdy jedeme na dovču...

komisakpd
4. aug 2012

dnes som dostala inovativny darcek k meninam od mojho manzela..okrem ineho...BURDU :D moju prvu:D 😀 🙂 🙂 ma moju pochvalu...

penn
4. aug 2012

@barcav Jej Barci, taketo pekne meno som uz raz videla.. vy ste talenty.. len sa chcem opytat, ci na to mas aj nejaku sablonu na pismenka aby boli take roztomile, lebo robili sme to s mamkou ale nase pismenka neboli take tucnucke.. ale asi to chcel len prax.. ☹

caramilla
4. aug 2012

@jemi mě se z něj šilo naopak dobře, líp než z merina 😉

caramilla
4. aug 2012

@petkasv no, tak na mě ty kalhoty vypadají přece úplně stejně jako na modelce, ne? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
4. aug 2012

jinak zítra jedeme na dovolenou do Jizerek k bráchovi, dneska jsem 2 hodiny sekala zahradu, pak sklízela ovoce, 2 hodiny zalévala truhlíky a odšmikávala odkvetlé květy, ušila jsem jednu reklamovanou sukni a fandila Knapkové i Sýkorové, u plážového volejbalu jsem se málem pos... 😀 Teď tu zavařuju cukety ala @jieff a do rána budu balit na dovolenou. U toho poslouchám z okna Sázavafest a je mi smutno, že opět zase jsem to letos nedala a nemohla se tam jít na chvíli mrknout, protože nestíhám ☹

jemi
4. aug 2012

@caramilla no já ještě z merina nešila a ani ho zatím nemám, jsem si říkala, že na moje šití je to zatím moc drahý materiál 🙂 já jsem nad tím přemýšlela a ono to bude i tím, že já zatím moc pružných věcí nešila (když tak to bylo elastické jen trochu....)

sinala
4. aug 2012

@jemi a máš kráčející patku? ta Ti šití pružných věcí hodně usnadní a nejen pružných 🙂

veronik77
4. aug 2012

@caramilla teda, ty jsi superžena! já dostala pár dní zpátky pár padaných jablek a už mi tu hnijou... ☹

veronik77
4. aug 2012

tak, konečně jsem došila dárky pro Haničku k narozkám - sukni a k ní tríčo s aplikací a ještě berušková šatovka (díky @terezita 😀 ) omlouvám se za kvalitu fotek, už nějak neslouží foťák....
zítra musím ještě ušít synkovi "pánskou tašku" ke svátku, aneb to je tak, když máte dvě ségry 😀 😀 😀

sinala
4. aug 2012

@veronik77 moc pěkné, foť více svých výtvorů 😀
já myslela, že Štěpán má svátek až v prosinci 😀 😀 😀 , ledaže by měl ještě druhé jméno 🙂

veronik77
4. aug 2012

@sinala ó, děkuji 🙂 Štěpána slavíme 16.8. (sv. Štěpán král Uherský) - má narozky v únoru, tak by to měl chuděra moc blízko po sobě s Vánoci i svátkem, takhle slaví s H. dohromady 😉

caramilla
4. aug 2012

@veronik77 tý jo, pipi fakt super! ta látka na aplikaci vypadá ještě líp než na té sukni! 😉

@jemi jo, tak když to srovnáváš s pevnějšíma věcma, tak to určitě je těžší a hlavně se tam musí dávat pozor na jakoukoliv dírku, třeba párání je masakr. Ale třeba taková lama mi na šití přijde horší 😀

caramilla
4. aug 2012

@veronik77 jo, jablka jsem dobrovolně odmítla, protože než já bych udělala štrúdl ...
Ale cukety jsou moje, no, tak co s nima. Manžel udělal pokus o cuketovou pizzu a to byla blemcanina hrozná. Bohužel mi došel ocet, takže další várku asi budu dělat zítra jednou nohou v autě na dovolenou nebo co 😠
Jinak si ten recept ale musím pozměnit, ten nálev je na mě moc takovej "orientální", moc nemusím kurkumu a je to na mě moc sladký 😀 Ale jinak super nápad, co s cuketama 😀

argo1
4. aug 2012

@palosek @jieff @petkasv Moc děkuji za pochvaly. V reálu to vypadá dost neprofesionálně, ale to je tím, že nejsem precizní a trpělivá, takže to chci mít hlavně šup šup hotovo. Ale co, hlavně že mě to baví... 😀
Ještě jsem využila večer bez rodiny a ušila noční košili do porodnice a pár plenek, foto snad dodám zítra.

veronik77
5. aug 2012

@caramilla díky, to víš - šiju aplikaci a vybylo mi i na sukni 😀 😀 😀 Užijte si dovču a šťastnou cestu!!!!! 🙂

kuna
5. aug 2012

@macin73 tak jsem zkoukla ty tvoje fotky a fakt nádhera!

terezita
5. aug 2012

@veronik77 ja ty berusky vidim uplne na kalhoty.. X-) ta latka je uzasna!
@caramilla ty uz zas dovolenkujes? 😅 😀 no to je zivot!

zikie
5. aug 2012

Jdu ještě jednou s prosíkem... Nemáte moc prosím některá dva kousky šedého letního softu velikostně cca 15x25cm????

barcav
5. aug 2012

@penn děkuji, střih na písmenka mám z ottobre http://www.ottobredesign.com/en/print/index.html
je to volně ke stažení 😀 ve třetí řadě čtvrtá ikonka z leva 😀

lucijan
5. aug 2012

@zikie mám jeden blbě střihlej zadní díl kalhot navíc, daly by se z toho udělat dva kousky, spíš o kousek mensí, na výšku je to 49, dole u nohavice 14. Mám ti to hodit do obálky?

veronik77
5. aug 2012

@terezita ještě mi kousek zbyl, tak to nakombinuju na kaťata pro A. 😀 nevím, zda by na beruškové kalhoty nebyla Hanča už moc veliká 😕 😀 Budeš šít Em? 😀

terezita
5. aug 2012

@veronik77 ja je nevzala! na webu se mi nelibily, ucarovaly mi az na zivo.
myslis, ze v 6ti je velka na berusky? to ja doufam, ze em. ty barvicky bude nosit jeste hooodne dlouho.. 😅 ted jsem ji usila jednobarevne tricko s nazehlovajdou vcelky a rekla mi na to, ze se ji nelibi, ze ma malo barvicek.. 😀 😀 😀

veronik77
5. aug 2012

@terezita Když ono jí už bude sedm 😀 😀 😀 . Tak si je ještě objednej 😀
Uvidím, jak se jí bude líbit šatovka, kdyžtak ještě vezmu na kalhoty, ha 😀

argo1
5. aug 2012

Tak můj včerejší počin a teď už se může mimčo narodit. Noční košile jsou trochu větší, že se mi tam vejde i těhu pupek, ale zase budou pohodlný🙂 A plíny jsou kapsovky z froté dadky nebo Wendy a uvnitř bamb. aksamit. Teď vás tu budu zase jen šmírovat a obdivovat výtvory....

janasrub
5. aug 2012

@veronik77 Kde se dá koupit tá berušková látka?

veronik77
5. aug 2012

@janasrub http://www.dumlatek.cz/praci-kordy-robert-kaufm...
je to úžasně jemné a příjemné 🙂
a nevykup to tam všechno, prosím 😀 😀 😀

komisakpd
5. aug 2012

dievcata chcem sa opytat, ktora mate fio banku...ale ste s nou spokojna?

janasrub
5. aug 2012

@veronik77 dík

caramilla
5. aug 2012

holky, na týden se zase loučím, mějte se hezky a šijte blaze 😀 Pán Bůh nás ochraňuj na cestě autem.... (bojím, bojím ...)