icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eldwen
6. aug 2012

@lillyzelvicka neudelame hromadku? 🙂, nebo neda se nekde koupit? teda, jeslti ti nelezu do zeli... to pak beru otazku zpatky..

palosek
6. aug 2012

@argo1 košile jsou parádní...i plenečky.... Ty květy panter jsou ...úža...ten vzor se jim fakt povedl...můj kousek čeká, až z něj udělám triko ala terezita 😅 😅 😅

barcav
6. aug 2012

@lillyzelvicka no ty jsou nádherný 😵

lenasss
6. aug 2012

holky můžu vás poprosit kdyby jste někdo měl čas uděláte nám v tabulce aby počítala za kolik peněz má každá látky děkuji moc já toto ještě nějak neovládám 😒

lenasss
6. aug 2012

tak mi jsme dnes začali běhat po čtyřech 😀 přijde mi to strašně brzo ale je šikovnej

animal
6. aug 2012

@sufik1 ty vado ty ovce ty jsou 😀 auta taky pěkný

petkasv
6. aug 2012

@sufik ty látky jsou boží ty stromečky a ovce krása 🙂
@lillyzelvicka boží kalhoty 🙂 opravdu sedí ti moc krásně 🙂

katka82
6. aug 2012

Holky moooc se omlouvámale kdo byl prosím v tabulce pod písmenem S???jsem se zapisovala a dítě na klíně mi kliklo na myš a uložilo se to do toho sloupce S 😔 😔 😔 moc mě to mrzí ☹

kalman
6. aug 2012

ahojte , moje víkendové sukničky 🙂

lenasss
6. aug 2012

@kalman ty jsou krásné

avema
6. aug 2012

Taky se pochlubím pár posledními kousky. Na pyžamko jsem poprvé použila barvičky na textil, protože se mi nechtělo mořit s nějakou aplikací a nějakou ozdobu to prostě potřebovalo. A musím říct, že s tím malováním bylo snad ještě víc práce 🙂

avema
6. aug 2012

Povedlo se mi odeslat příspěvek moc brzo, tak ještě zbytek 🙂

eriqe
6. aug 2012

jej baby vy ste sikovne.
@avema krasne sukne a opica nema chybu.
Ja som mala teraz sicie sialenstvo a sila kazdu volnu chvilu aj ked zo mna lialo ako zo somara v kufri.

animal
6. aug 2012

@avema krásné 🙂

papajka7
6. aug 2012

@avema wau tie sukne nemaju chybu 😵 ,aj opicka sa mi paci 😉
pretela som par stranok dozadu poobzerat sicie pociny,no nemaam slov 😨 ,fakt uzasne sikulky ste sa stretli pokope 😵 ,ja troska nestiham,stale neaka ta oslava ,svadba...same presivacky 😝 ,mam rozosity soft komplet,dufam ze tento tyzden dokoncim 😅
@kalman ty si uz ako profi krajcirka,ty tak chrlis usitymi vecami,si skoro na kazdej strane 😀 ,mas u mna velky obdiv 😉

papajka7
6. aug 2012

@eriqe ahooooj,no tak sem s fotkami,na tie sa tesim 😵

sissmiss
6. aug 2012

ahojte. Otazka moja dalsia: Mozem olemovat kapsovu plienku lemovacou gumickou alebo len lastin je vhodny? Pulky som nasla lemovane ale pul zvnka a frote ci velur vnutri, plus vkladacka, vsade vidim len lastin...

eriqe
6. aug 2012

Elimu som sila supravu, len meter na bundu aj teplaky je uz malo, tak som musela nadsivat teplaky 😅
potom leginy z plavkoviny, onbag, babiku a trosku som aj plstila okrem anjela aj gorale pre Ruty k meninam, ale ani som ich neodfotila a uz ich stratila :(

animal
6. aug 2012

@eriqe hmmmm... 😀

sinala
6. aug 2012

@eriqe tak to jsi pošila super 😀
@sissmiss kapsovou plenku není třeba obšívat lemovací gumičkou. Ten lastin tam je proto, abys tu plenku nařasila kolem nožiček a vzadu ( nahrazuje klasickou gumu, ale je trvanlivější).
Ty chceš asi tu lemovací gumičku použít na kapsovku i kvůli tomu řasení, že? Tak to jsem u nikoho neviděla, ale fungovat by to mohlo ( jen zda nebude slabá), když tak ať mě někdo opraví

sissmiss
6. aug 2012

@sinala yy, tak som to myslela, ze obsijem lemovacou a nariasim okolo noziciek a na chrbatiku...akoze, lastin uz ide ku mne postou, takze pockam, len lemovacie gumicky mam doma a chcela som nieco este porobit kym pride lastin a videla som obsite vrchne pulky lemovacou...tak asi skusim jedny pulky usit a jedny kapsovky olemujem, aspon vyskusam a za mesiac dam vediet ci funguju 😀

lenasss
6. aug 2012

holky kdy teda uzavřem to MTX? nějaké návrhy? aby vše nevyprodali to by byla škoda a ještě koukněte do tabulky a dorovnejte prosím do minima kde třeba chybí jen metr abych to nemusela brát vše na sebe díky 😉

kveta007
6. aug 2012

Holky, jdu k vám pro radu. Šiju sukni z úpletu a chtěla bych dole udělat takový to olemování, že se to roztáhne do takové té vlnky (prostě přesný opak řasení), ale nevím, jak nastavit OL Brother? Když jsem dala diferenciál na 0,7, tak mám pocit, že to nic nedělá. Neporadíte některá?

veronik77
6. aug 2012

@kveta007 šít s pravou jehlou, napětí nití 4,4,4 - šířka stehu 6, délka stehu R, diferenciál na 0,7 a ještě nezapomenout vyndat jazýček. 😀

fionka1711
6. aug 2012

@sissmiss ahoj, ja som donedavna sila kapsovky len s lemovacou gumickou a su ok.

kveta007
6. aug 2012

@veronik77 Díky, jdu hned po uspání našeho čerta otestovat.

sinala
6. aug 2012

@jieff @bobet a ostatní tabulka na nitě polimex zde https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet...

můžete odkaz hodit i na jiná fóra kam chodíte 😀 někdo od @stassy chtěl 🙂 .....

sissmiss
6. aug 2012

@fionka1711 dakujem, krasnucke 😵
mam naivnu otazku, tou lemovacou gumickou sa to sije predpokladam naraz okolo tej latky? Teda...zhora aj zdola naraz?

terezita
6. aug 2012

@kveta007 tak ja napeti niti nemenim, jen soupnu diferencial na 0,7. sirka stehu 5 a nechavam obe nite 😀 ale hlavne - natahovat pred i za patkou!