icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lucijan
6. aug 2012

@fionka1711 já vždycky, když vidím tvoje plínky nebo svrchňáčky, mám chuť se jít zahrabat 😀 krásnéé 😵

fionka1711
6. aug 2012

@sissmiss ano, prelozis ju napoly okolo oboch vrstiev plienky (predtym si ich zosijes rovnym stehom, aby sa ti neposuvali) a natahujes, kde potrebujes mat nariasene - na tych najviac nariasenych miestach musis natahovat uplne nadoraz, aby si tu plienku nemala volnu, tak dufam ze ti to pomohlo 😀 na prisivanie odporucam cikcak aby sa ti netrhali stehy.

fionka1711
6. aug 2012

@lucijan jeej dakujem, uz len to babatko mi chyba, ale na to si este pockam ☹

kalman
6. aug 2012

@papajka7 Ďakujem 😀 Ešte mám vystrihnutú safari súpravu to bude úlet 😀 😀 😀
Sukničky bola len richlovka ani som nemerala iba strihala a šila 😀

kalman
6. aug 2012

@avema sukničky super 😀

kalman
6. aug 2012

@papajka7 ale dnes som nič neušila bo bolo straaaaaaašne vedro 😝

zojec
6. aug 2012

baby cr, odstrizky dadka ma nejake minimum na objednanie? ci predava aj po 1kg?? dik

ucitelka70
6. aug 2012

@sinala Ďakujeme, že si nás pozvala do hromadky na nite, upozorním baby Sk

@wzorcek, @zojec, @dankakk, @martinkah, @kalman, @dugyna, @kryska5, @papajka7, @season, @beky52, 😉

ucitelka70
6. aug 2012

nech žije zaváranie, ale aj tak som popri varení broskynového džemu - 12 litrov a kompotu 15 pohárov, stihla ušiť manželovi spodky podľa @sufik1 z wendy žirafy, a je mooooc spokojný, vraj lepšia látka ako playboy.... 😉

sinala
6. aug 2012

@ucitelka70 já jsem zvala pokaždé 😀 😀 😀 , ale asi jste to neregistrovali 😀

argo1
6. aug 2012

@palosek Moc díky za pochvalu, ale mám se ještě co učit - momentálně mi stačí, že budou funkční. Mě se taky líbí květy pantera, ale ještě víc květy na fialové http://www.produktservis.com/images/katalog/582..., ty jsem koupila na SD a už z nich mám sukni 😉 šití zdar!

myskyva
6. aug 2012

ahoj,chtěla bych se zeptat.....plánuju uplést vlňáčky.Merino vlnu asi budu muset objednat přez e-shop(v kamenném obchodě asi neni moc k sehnání že?)ale nemám představu kolik jí budu potřebovat.Můžete mi prosím poradit?

sinala
6. aug 2012

@myskyva na jedny stačí 100 g, pletla jsempodle tohoto návodu http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=7245

myskyva
6. aug 2012

@sinala děkuju já právě vůbec nevěděla,vlňáčky jsem zatím na živo ani jedny neviděla takže mi naprosto chybí představivost 😅

myskyva
6. aug 2012

ještě jestli se můžu zeptat,od kud vlnu objednáváte?ať hledám sebevíc,moc e-shopů jsem nenašla a když tak ne všude mají 100%merino 😒 nebo špatně hledám?

beky52
6. aug 2012

@zojec ak budeš objednávať,,,pridám sa..chcem aj ja 😉

sinala
6. aug 2012

@zojec 1 kg stojí 80 kč a musíš objednat minimálně za 200 kč, což asi nebude problém 😀 😀 😀

sinala
6. aug 2012

@myskyva já mám vlňáky pletené z Merino od vlnapu http://www.vlnap.cz/DetailZbozi.aspx?pID=1 koupené u nás v galanterce. Nejsou to asi takové držáky jako ze 100 % merina, ale nám stačily. Jen v období, kdy A. ležel na břiše, tak provlhaly. Teď když už chodí, tak to stačí, ale dávám na doma ne když jdeme ven. A musí se častěji lanolinovat
A 100 % merino jsem kupovala zde http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/... , na pletení teprve čeká. U nás jde taky koupit, kde nevím.

season
6. aug 2012

@myskyva @sinala mám dojem, že tu majú tú istú?

lenasss
7. aug 2012

tak jste nikdo žádný návrh na uzavření tabulky nedal tak jí uzavřem dnes večer nevím v kolik přesně ale počítejte po 20:00 jen jak se dostanu k počítači a hned potom pošlu podklady k platbě a poprosím vás o zaplacení ať se může objednat

katka82
7. aug 2012

Ahojky 🙂
@myskyva já kupuju vlnu tady: http://www.zlaticko.cz/index.php?page=obchod&id... 😉 mají i speciální Merino na vlňáčky 😵 a najdeš tam i návody na pletení 😵 : http://www.zlaticko.cz/index.php?page=uzitecne_... 😉
@lenasss O.K. 😉 děkujeme 🙂
@fionka1711 krásná plínka 😵 😵

sinala
7. aug 2012

@season to je ona 😉

zabza40
7. aug 2012

@sinala chci si objednat nitě a nejde mi v tabulce kouknou na vzorník ,ty barvy se dají rozkliknout?

behulka
7. aug 2012

@sissmiss s lemovacou gumkou som obšívala tréningové nohavičky - zvonku pul, dnu bambus. froté. A fungovali ok. Akurát bolo fajn pred prišívaním gumky si tie dve vrstvy zostehovať, aby sa nehýbali. Nech sa darí 🙂

sissmiss
7. aug 2012

@behulka
@fionka1711 dakujem 🙂 pokusim sa o to. A presne takto polopatisticky som to potrebovala 😅

kveta007
7. aug 2012

@terezita Nastavila jsem to podle rady @veronik77, ale zvlnilo se mi to málo, protože jsem to nenatahovala - tvůj příspěvek jsem si přečetla až po došití. Ale možná je to jen dobře - ta sukně je trochu nabíraná, tak bych taky jinak měla volány jako vlny na moři. 🙂

kveta007
7. aug 2012

@crawler Ottobre dnes odesílám k tobě, tak se těš na piloty. 🙂 díky za zapůjčení.

piecee
7. aug 2012

holky prosím poradíte?..mám možnost koupit starší Janome overlock za 3500kč ..myslíte,že to má cenu na to moje občasné šití nebo si mám raději našetřit na nový?pořád se rozhoduju manžel mi třeba říkal, že by starší použitý nekupoval kdoví kdy se rozbije 😕

sinala
7. aug 2012

@zabza40 ne nedají se rozkliknout, jsou to jen vypsané barvy, které jsou ve vzorníku, který jsem udělala z nití co se už objednávaly a na požádání půjčím.
Pokud se chceš podívat na foto vzorníku v podmínkách je uvedený odkaz http://www.sicistroje-shop.cz/hard-nit-kod-1309...