Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jemi no hlavně už jí to nevymluvíš, syn taky stál v 6 měsících, na 8 obcházel nábytek a v 10 měsících sám chodil.
Nevzpomínám na to úplně s nadšením, ale zas ho každý obdivoval. Na dovolené v Chorvatsku běhal po dlážděném náměstí, nebyl mu ještě rok. Tak přeji pevné nervy.
Taky všude vylezl a měl pořád boule, máme všude ve spodním patře dlažbu. 😉
@dankakk si písala že chceš obmedziť nočné dojčenie kvôli zúbkom, tu je podobný dotaz a odpoveď naň http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
@lenasss
@laeela málé je 6m a týden, jinák ona už tak 3dny neděláala nic jiného než se vzpírála o menší věci-krabice, hračky, moje nohy... ale nečekala jsem to tak brzo
jinak ona leze ale jen chvili cca 2 dni rychle jinak asi 14 dni lezla stylem krok, senout si na zadek, krok....
jo a taky ji všichni chválí, jen já jejich nadšení nesdílím, předse jen na čtyřech je to bezpečnější(jinak já chodila v 9m a manžel prý na začátku 8m-myslela jsem, že tchýně kecá, nebo že ho schválně stavěla)
@jemi Pokuď má v pořádku páteř a zpevněné zádové a břišní svaly, tak bych to moc neřešila... My máme opačný problém - syn má 11 měsíců a jen se plazí, maximálně se na místě pohoupe na kolínkách, ale na čtyři ho do posunu nikdo nedostane. Od 4 měsíců musíme cvičit Vojtovku, aby se mu zpevnili zádové a břišní svaly, nesmíme ho ani posazovat, takže je to cvičení docela boj - jemu se to samozřejmě nelíbí a čím je starší, tak víc pláče. Snažím se to brát s nadhledem, že je vlastně zdraví, jen mu to dýl trvá, ale právě když potkám maminku jako ty, které dítě v půl roce sedí a staví se, tak je mi to minimálně líto. No a když mám depku, tak raději nejdu ani za kamarádkami, které mají malé děti - protože pořád nenuceně odpovídat na dotazy, jak to, že náš malý to ještě neumí, když jejich to dávno umí, je někdy pěkný opruz, protože poslouchat své dítě denně plakat kvůli cvičení a pokroky jsou pomalé je někdy náročné. Na druhou stranu si říkám, co si stěžuju, že jiné maminky mají postižené děti a musí s nimi cvičit zeloživotně, zatímco nás to snad čeká max. příští půl rok a konec.
@kveta007 tak to se omlouvám, já to právě před kamarádkami neříkám-nechlubím se co umí..., protože obě co mají teď mrňata mají děti starší a to co Ela ještě neprovozují, tak jsem to chtěla říct alespoň někomu tady. Vojtovku nezávidím, cvičila ji sestřenice a u nějakého cvičení jsem byla a klučina hodně brečel :( nezkoušeli ste třeba plavání? My od 2m plaveme ve vaničkách a myslím, že tím naposilovala hodně,ale fyzioterapeut nejsem takž nevím.
Jinak Ela je vyvojove jen napřed, máme knížku Rozvíjej se dětatko a dělá všejak má. V knížce píšou, že pokud dítě jde jednotlivé vývojové kroky v pořadí jak má, je jedno v jakém věku je dosáhne. Možná můžete zkusit hry na naklekávání- v knížce popisuji náklek na nohy rodiče, houpačka v kleku, trakařek, hry na overballu a gmballu (kdyby ste chtěla můžu stránky nascenovat), ale je možné, že vám to už radili.
Držím palce ať vás cvičení dlouho netrápí a synek vše brzo dožene.
@jemi
@lenasss
Holky to máte obě děti hodně dopředu, já měla spíš dozadu - lézt a stavět se začala v 10 měsících a chodit ve 14 měsících. Ani Vám to teda nezávidím, jak začalo dítko zdrhat tak je člověk musel všude honit a hledat.
Jenže jako se nemá dítě popohánet dopředu, tak ani vývoj zbrzdit nejde. Taky znám ty případy, kdy dítko chodilo hodně brzy. Sestřenka narozená v září o prázdninách už běhala, já jí měla hlídat (jako dítě) a než jsem se rozkoukala, tak utekla po schodech do sklepa. A manželův brácha narozený v dubnu už o Vánocích chodil.
@sufik1 S těma adresama mám stejný názor. Já radši ani nikam na net nepíšu, když někam jedeme. Sice nám byt hlídají sousedi (důchodci) - chodí krmit zvířátko, ale nejsou tu pořád, že.
Taky bych se prosím přikláněla k nepsání adres do hromadek a hlavně k vymazání těch již proběhnutých. Nemám z toho moc dobrý pocit, že je takhle volně k dispozici. Lidé jsou různí a uhlídat internet prostě nejde. Taky už většinou ani radši nikde nepíšu, že se někam chystám (i třeba na půl dne), člověk je prostě zranitelnější.
Holky dotaz... nebudete některá objednávat z Farbenmix?toužím postřihu na nonita kalhoty🙂pořád se nemůžu dokopat to objednat tak mě napadlo jestli ještě někdo něco chce že bychom to spojily
@jemi Neomlouvej se - přece nemůžeš za to, že máš urychlený dítě, stejně jako já, že mám pořád ještě "plazivca". 😉 Spíš sama na malým teď vidím, že po stránce jemné motoriky byl dost napřed oproti té hrubé a teď se to, bohužel, dost srovnalo nebo obojí zabrzdilo - když si nemůže ke hraní s hračkami sednout, tak prostě stavění komínů lze provádět v leže těžko. Bourání samozřejmě jde. 🙂 Kiedroňovou doma mám, tak sem tam něco zkouším, ale pozor - vzala jsem tu knížku k fyzioterapeutce a ta z té knížky úplně nadšená nebyla. Na dost fotkách, co psali, že je v pořádku, mi ukazovala chyby v držení tělíčka... No, ale když necvičíme a nerostou nám zuby, tak je zase malý velký smíšek, tak nám to vynahrazuje aspoň takhle. Byť se jen plazí a válí sudy, tak se stejně dostane po celém bytě během chvilky, takže musím dávat velký pozor, co kde nechám položenýho.
jinak jsem holky obrečela kojení jsme plně na UM začaly jsme s přestavbou spodního patra a asi stres a únava udělali své ale co svět se nezboří že ale jak mu potvrce začalo chutnat 😀 😀 jsme měli před měsícem 7,5kg a včera jsem ho vážila a měl 8,9kg před jídlem 😕 😕 😕 😀 😀 😀 😀 😀
Když už vidím, že se tu zvrhla dnešní diskuze úplně mimo šití, nemáte některá tip na nějaké termály v Maďarsku? chceme jet s manželem a s malým v září na pár dní do termálů a nejlíp, aby to byl spojený komplex hotel s termály, aby malý nenachladnul - září je nevyzpytatelné... Když už je ta voda na pohybové ústrojí, třeba tam i malýho rozpohybujeme. 😎
jelikož mi manžel zaskládal místnost na šití a já nevím co z rukama rozhodla jsem se že se naučím plíst tak mi držte palce jdu to zkusit už jsem si k tomu i uvařila kávičku 😀 😀 😀 😀
tak já popravdě řečeno nevím, jak nejlépe vyřešit nepsat adresy do tabulek, ještě mě napadlo, že listy se dají myslím zneviditelnit, to bych mohla pro příště vyzkoušet, ale já opravdu nejsem schopna si 80lidí napsat na papírek 😀 😀 😀 😀 😀
jinak já to dělám vžýdycky, jakmile se ukončí tabulka se vším všudy, tak je dána jako privátní a mám k ní přístup jenom já. Já vás nechávám psát ty adresy do těch komentářů, to je alespoň takové trochu méně viditelné, ale příště zkusím to s tím skrytým listem
kočky SK, kto máte nazvyš 5 m lemovacej gumičky čiernej a béžovej farby? tak sa zdá, že na hromadku VTC sa to nenazbiera ☹

@jemi a není to strašně brzy? mi teprve lezem ale sílu v nohách teda má taky taky čekám kdy to začne minule mi vylezl na balkon jsem ho hledala až mě napadlo se podívat ven a malej se slunil 😀 😀