icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jemi
8. aug 2012

@terezita je to si taky vemu nějaký střih už dloho pokukuji po tý pánský mikině a to same v dětské variantě (jen musím šetřit, ted jsem koupila předplatné ottobre 🙂 )

beky52
8. aug 2012

@ucitelka70 ahoj..ja také farby nemám...ale ajtak sa mi zdá ,že v Stoklase boli lacnejšie 😉

animal
9. aug 2012

kdo tady bude muset ušít batůžek Krtečka pro dítko ???? 😀 😀 😀 😀 raději bych ho za tuto cenu koupila

animal
9. aug 2012
lenasss
9. aug 2012

prosím vás kdo by byl tak hodný a upletl nám vlňáčky 😝 já než to zvládnu budem odplenkovaní 😀 😀 a nevíte jestli je někde nějaký blbuvzdorný návod na kamašky http://www.fler.cz/zbozi/sleva-detske-kamase-ba... jsem úplný začátečník a zatím v tom dost plavu ale naučím se naučím 😀 😀 😀

palosek
9. aug 2012

@sufik1 @lenasss ...souhlasím s tím, aby se adresy v tabulkách nezveřejňovaly....je to sice pravda pohodlnější, ale fakt člověk neví, kdy by to kdo mohl zneužít....i č.ú. To bychom měli psát spíš do informačních mailů... Pro jistotu. 😉

animal
9. aug 2012

@palosek č.ú. taky nezveřejňuju a posílám pouze mailem

zikie
9. aug 2012

@lenasss Super návody jsou tady,ty cyklovlňáčky by se daly využít i jako kamašky.http://hajkovic.jex.cz/menu/vlnacky-2/popisy-na-pleteni

lenasss
9. aug 2012

@zikie jj díky za odkaz budu muset nastudovat ještě pořádně nevím jak přidávat oka třeba něco najdu na YOUTUBE 😅 😅

zuzka213
9. aug 2012

ahojte, skusene a sikovne mamicky, kupila som nieco taketo: http://www.e-mama.sk/index.php?id=detail&kat=za... lenze to nema otvory pre bezpecnostne pasy, a kedze som to myslela vyuzit aj v autosedacke, napadlo ma ci by som si mohla tie otvory dorobit sama (resp. dat dorobit)..potrebovala by som poradit, v akej vyske by som mala tie otvory dorobit...ovinovacik je dlhy 56 cm...viete mi niektora poradit???

mooncaa
9. aug 2012

@zuzka213 Doporučuji změřit přímo na autosedačce a i s dítětem. A pokud máš pětibodové připoutání tak to asi bude problém. Ale u tříboďáku by možná stačilo udělat jen díru mezi nohama, ty horní pásy budou už nad sedačkou - jestli jsem to dobře pochopila. Zase jak dítko poroste, tak bude potřeba posunovat zavinovačku výš (krk bude výš), tak jestli udělat těch děr více. Nebo pro mimčo vrch zavinovačky ohrnovat.

animal
9. aug 2012

@zuzka213 podle mě je to nevhodné do autosedačky, jak píše moonca stejně bude problém udělat tolik otvorů, bude se to hodně špatně šít jak je to sešité u těch nohou, protože ty tam dítě vsouváš. Za mě to hodně divná zavinovačka, když chceš šetrně s miminkem manipulovat, tak to nelze jej správně vsunout do tohoto sešitého vaku a už vůbec si nedovedu představit, jak by jsi to pak složitě v té autosedačce zapínala.

petkasv
9. aug 2012

Ahoj holky,
hlásím se po delší době, nešiju, tričko mám rozešitý, ale makala jsem trochu do práce a dělala webovky, a mám znich radost, uvidíme co mi řekně říďa (mamka) až se vrátí z Turecka 🙂
Z jiného soudku - tchán je po operaci srdce - trojitý bypass a je v pořádku 🙂 už rehabilituje a dneska už i chodil, ležel na sále přes 8hodin, chudák ☹ snad ho brzy pošlou do lázní, uvidíme, no a děda nastoupil dneska do nemocnice, takže uvidíme, kolotoč se točí a je to fakt náročný ☹ včera se mi po týdnu ulevilo natolik že jsem dostala šílenou migrénu a prozvracela celý odpoledne, príma to bylo když jsem tu byla s dítětem úplně sama :(

vevercam
9. aug 2012

@zuzka213 já myslím, že tato zavinovačka je skvělá pro malinké miminko, kdy těsné zavinutí mimísky hezky zklidňuje, ale do autosedačky bych asi volila jiný typ

crawler
9. aug 2012

@kveta007 balíček mám doma 😉 děkuji za dodržení termínu a látečka je parádní - to bude pyžámko - ňuch 😀 to je wendy? já ted hromady radši nesleduju 😀

zuzka213
9. aug 2012

dakujem za rady, zial, nemam ziadne skusenosti s vybavou pre babo, tak si cenim kazdu radu...uvidime ako bude maly znasat zavinutie, pripadne do autosedacky dokupin inu... 😅 😅

lenasss
9. aug 2012

@zuzka213 taky bych se přikláněla k názoru koupit jinou přímo dělanou pro autosedačky u této se budeš trápit než tam miminko dáš ale neměla jsem tak se jen domnívám mi měli na malého ale narodil se v únoru fusak tuším 3v1 měli jsme ho už i na prvního a osvědčil se jak do autosedačky tak do kočárku.a jestli nebude spíš lepší když máš termín v říjnu bude už zima a na jaro už bude stačit deka 🙂

lenasss
9. aug 2012

@petkasv ahoj že tě tu vidím balíček už došel děkuji moc jen to má jednu chybu 😖 manžel mi zaskládal šicí místnost a já nemám kde šít 😀 😀 😀 😀 tak tu jen chodím jak mlsný kocour a přemýšlím kam jinam to vystěhovat 😅 😀 😀 😀 😀 ne vážně děkuji moc

kuna
9. aug 2012

@zuzka213 já měla podobnou, je super na spaní doma nebo i v kočárku, ale do autosedačky bych ji nedávala. Nedovedu si představit, že bych pokaždé měla protahovat ty pásy. Ledaže bys ji měla nastálo v autě, to by pak asi šlo. Ale i tak by podle mě bylo koplikované trefit se dovnitř pokaždé nožkama. My měli do autosedačky fusak, když se auto ohřálo, rozepla jsem horní díl a bylo. Měli jsme ho tam přidělaný pořád. Nebo se dělají i zavinovačky přímo do autosedačky.

sufik1
9. aug 2012

pro ty, co mají stále málo látek 😀 😀 😀 😀 😀 😀
seznam 385 e-shopů s látkama po celém světě http://www.rollanet.org/~anderson/fabricstores.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sufik1
9. aug 2012
petkasv
9. aug 2012

@lenasss ty jo já už lekla jakou chybu 😝 tak to je super,neboj teď jsem koukala že ti brzo příjde MTX tak budeš zaměstnaná něčím jiným 🙂

petkasv
9. aug 2012

@sufik1 To sem dej až tu bude Caramilla 🙂

mooncaa
9. aug 2012

@zuzka213 Já měla do sedačky letní Emitex a koupila bych ten se stažením okolo hlavy (to já neměla):
http://www.emitex.cz/zavinovacka-do-autosedacky...
Ono je v sedačce v autě i v zimě docela horko, tak proto ten letní - dítko bylo vždy spocené a to jsem to s oblékáním nepřeháněla. A měla jsem ho v sedačce na stálo, abych se pořád nemusela patlat s pásama. Na případné přechody ven jsem na dítko hodila ještě deku.

palosek
9. aug 2012

@sufik1 ...ty umíš teda nadělat chutě 😀 😀 😀

monikajan
autor
9. aug 2012

Ahojte,

prosím o odpoveď "brotheráčky" - je nejaký významný (funkčný) rozdiel medzi OL Brother 1034 a 3034? Ďakujeééém, odpovedať môže, samozrejme, aj "janomáčka" a pod. 🙂

zuzka213
9. aug 2012

dakujem vam dievcata za rady.... 😉

animal
9. aug 2012

@monikajan no právě že by být neměl, jen mu chybí ta další patka na slepý steh, kterou jsem nikdy nevyužila, jelikož ji mám u normálního stroje a není tam přihrádka na odřezky, ale tu buď dokoupíš nebo si klidně vyrob z kartonu

ucitelka70
9. aug 2012

@janula18 no už aj tam som pozerala, lenže tie farby majú len široké, ja chcem úzke..... díky