icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

janula18
9. aug 2012

@ucitelka70 chcem sa ťa opýtať nevieš kde by sa dal kúpiť taký bavlnený pása na lemovanie, napriklad ako býva na body. V obchode majú ale to je také pevne akoby plátno, ale ja by som potrebovala také trochu pružné bavlnené

animal
9. aug 2012

@janula18 myslím že patenty u vás už vede i monika na www.detivbavlnke.sk ale nejsem si jistá a pak jedině v nějakých námi organizovanými hromadnými objednávkami

monikajan
autor
9. aug 2012

@animal ďakujem. Mal by byť za 250 E aj s ukážkou a servisom u nás v meste, tak uvažujem... do staršieho sa bolím ísť, keďže sa v tom nevyznám 😖 . Dík.

animal
9. aug 2012

@monikajan kdybych si teď měla koupit OL a chtěla ušetřit, tak jdu do toho 1034 a přihrádku na odžezky si udělám z kartonu (malinkou krabičku) já myslím, že předváděčku nakonec ani nepotřebuješ, už jsi toho našila na rovnostehu dost a opravdu to z návodu pochopíš, tak pokud máš možnost koupit ještě levněji na eshopu, tak to pořiď bez předváděčky. Fakt to zvládneš, já teda bojovala s navlíkáním nití, ale jen na poprvé a pak už to bylo OK

kveta007
9. aug 2012

@crawler Jo, jo - Wendy. Piloti jsou v několika odstínech - na krému, který máš, pak na banánu, na liligreenu a na bílé. Byla to taková pidihromádka - jen o 4 látkách a celkem 10 kg. 😉 Fakt obdivuji @daisyr a @animal, když dělají ty megahromady, protože jenom to rozměřit, odhalit kazy, vše to znovu přepočítat, tak to není žádný med.

monikajan
autor
9. aug 2012

@animal práveže cez eshop je najlacnejší za 249 E... a + doprava. Takže takto v kamennom obchode ešte lacnejšie + servis + predvádzanie - myslím, že je to super 🙂 .

animal
9. aug 2012

@monikajan tak to potom jo 😀 😀

ucitelka70
9. aug 2012

@janula18 taký bavlnený pás si robíme z úpletu, či z toho istého čo šiješ, alebo radšej kontrastného, alebo použiješ napr. finerib alebo patent - a to naťahuješ aby výstrih držal, nie veľmi, tak primerane.... ako vidím, čiapky si šila malým z úpletu, tak zrejme máš také látky...., skúsim pohľadať link, ako sa to prišíva...

janula18
9. aug 2012

@ucitelka70
@animal no patent alebo úplet mám ale ked odstrihnem pás tak ak by som chcela zahnúť boky do vnútra aby sa nepárali tak by tam bola dosť hrča.

euka210
10. aug 2012

baby, potrebujem poradit. Uz som chcela kupovat material z netu, no som zistila, ze lastin sa pouziva vsity a ja chcem aj do kapsovych. Aku gumu tam pouzivate? Klasicku z obchodu ci inu? Kde ju kupim, lebo tam ine ako lastin nemali. Dakujem za odpoved, lebo uz som sa tesila a zrazu som na mrtvom bode :(

daisyr
10. aug 2012

@euka210 lastin do kapsovky můžeš použít, proč by ne? všívá se např. do švu zevnitř. Je nej, že vydrží opravdu hodně oproti prádlové gumě 😉

palosek
10. aug 2012

@euka210 Ahoj, já používám jen lastin, od té doby, co ho znám 😀

sufik1
10. aug 2012

něco žužu pro @terezita. Terko jak jsem slíbila konečně mám tu růžovou plínu a fotím na svém potomkovi. Pryč s genderovými sterotypy!!!! I kluci můžou mít růžovou 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

už jsem ušila těch pár posledních kousků na fotím, až budou vyprané, teď jsou tam ještě čáry od fixy.

sufik1
10. aug 2012

a proč jsou ty fotky otočené 😖 😖 😖 😖 😖

zojec
10. aug 2012

@euka210 lastin do akejkolvek plienky 🙂 je trvacnejsi 😉

katka82
10. aug 2012

@euka210 kolem nožiček kde je gumka všitá používám lastin a do tunýlku na zádíčka používám obyč prádelní gumu z galanterky 😉
@sufik1 Źížalák má kroásnej pupíček 😉 😵

behulka
10. aug 2012

@euka210 lastin je lepší, lebo vydrží viac, no musí sa prišiť. Stačí klasický širší cik-cak. Na kapsovku do švíku.
Slovenský návod je napr. tu:
https://sites.google.com/site/latkovky/na/kapso...

Kedysi som dávala aj klasika prádlovú gumu, navliekala som do tunelíka, ale po roku som vymieňala za novú. Vyťahala sa, pri praní na 60°.

petkasv
10. aug 2012

@sufik1 Sufi to nevadí, že je to otočené, je krásná 🙂

euka210
10. aug 2012

dakujem velmi pekne za odpovede 🙂

euka210
10. aug 2012

@behulka dakujem aj za navod

komisakpd
10. aug 2012

baby vcera so sila kapsovku...povedzte mni preco sa mi zacala vlnit...ked som zacala zosivat spolu PUL so SUEDE...predtym sa mi to nevlnilo...:( normalne som mala nervy,,, sak PUL ked zacnem parat zacne byt nefunkcny :((

zabza40
10. aug 2012

Zahlídla jsem zde ,že objednáváte látky z Finska ,můžete mi sem dát odkaz abych si je mohla prohlédnout a pokochat 🙂 ještě jeden dotaz prosím, jak na předplatné Ottobre, brala jsem ho na fler od Pattistudia

palosek
10. aug 2012

@komisakpd ...to je pak radost šít, co? 😠 Já si to hustě špendlím, šiju pomalinku, a někdy zmenším přítlak patky, když se mi to moc hrne. 😖 Na některých místech to nevadí, že PUL prošiješ víckrát...myslím, že mnoho z nás ho už páralo...a kapsovky fungujou 😉 Tak pomáhá, když si PUL a suede slepíš KORESem....pak se ti to nehýbá...a Kores jde vyprat.... hodně štěstí... 🙂
Jo a ještě zkus vyčistit podávání ve stroji...tak to občas dělá...aspoň na mém stroji...

zabza40
10. aug 2012

@katka82 Děkuji ,já bych to Ottobre chtěla objednat právě přímo od vydavatele.

palosek
10. aug 2012

@zabza40 ...tak jsem měla předplatné na rok...teda mám do konce roku, a úplně to stačí. Střihy se dost opakují...s malými obměnami. 😀

katka82
10. aug 2012

@zabza40 aha tak to je pak tady: http://www.ottobredesign.com/ 😉
@palosek jj já si dycky projedu stará čísla a pak si koupím co mě zaujme nebo co potřebuju 😉 to předlatné mi přijde aji škoda 😉

lenasss
10. aug 2012

@zabza40 já sikoupila pár čísel a zjistila jsem že se střihy dost opakují mám tři čísla a plně si s nimy vystačím ať už s pánskou dámskou tak dětskou je tam vše co potřebuji 😝 😀 😀

kofinek
10. aug 2012

@zuzka213 ahoj, ja som mala tieto swaddle me, kupovala som ich z ebayu, pouzite, ale ako nove a neponicila som ich. 😉 maju i otvory na pasy. mam 2ks bavlnene (suhlasim, ze v aute sa dost poti) a ak by si chcela, tak by som mohla pofotit a dohodli by sme sa. 😉 http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=33440827&tab=9

zuzka213
10. aug 2012

ok, skus pofotit....a o akeho veku je pouzitelny???..tento sa mi zda, ze sa tu dieta nevsuva, tak by mal byt praktickejsi. 🙂