Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky a ještě mám dotaz - jaké nitě - vůbec nemám přehled jestli jsou nějaké druhy na plenky lepší nebo horší..Děkuji.
@ucitelka70 velur asi nie...skor ten medveď 😀 @sinala
@komisakpd http://www.nejlepsiceny.cz/prikryvky-a-prehozy/...
u nás ho měli v prioru jako metráž. Myslím, že v nějakém obchodě s látkama bude
@pampeliska1 nitě normální polyesterové ne bavlněné
@sinala díky, ty bavlněné by natahovaly vlhkost, že
@pampeliska1 mohly by se trhat, při natahování plenky
@komisakpd https://www.modrykonik.cz/fotoblog/ivuska.h/alb... ty myslíš asi toto, že, tak se zeptej Ivy co to přesně je
K nitím, dnes jsem narvala do OL Hardy asi 1000 to byly, a pořád se to trhalo, normálně i při šití nasucho bez látky, abych zjistila, jestli to mám dobře navlečené. Pořád jsem to zkoušela, pořád navlékala potrhané nitě. Vztekala jsem se s tím asi hodinu. Pak jsem navlékla Hardy 5000 (sice barva moc neseděla) a šilo to samo.
Tak teda moc nedoporučuji objednávat menší návin než 5000.
@mooncaa já jsem taky měla jednou problém s 1000y vanilkovýma, ale po velké ztrátě nervů, jsem OL nějak nastavila a pak už nebyl problém. A to jsem tam měla předtím taky 1000y, ale jinou barvu a ty byly v pohodě. Je fakt, že s 5000y jsem nikdy problém neměla.
A to jsem chtěla ušetřit a objednat si ty 1000y 😀 😀 😀, myslela jsem, že je to rukama 😀
A šila jsi s 1000y v rovnostehu?
mi šijou hardy i 1000 i 5000 celkem bez problémů. Problém mám s balerinou, ale hlavně, když nakombinuju různé značky nití a jedna je slabší.....
Ahojky Holky, můžete mi poradit na jaký program perete vlnu? Mám doma několik vlněných svetříků (co mi pletla ještě moje babička) a chtěla bych to vyprat. První várku jsem prala na program vlna. 😎 říkala jsem si že jsem vybrala správně, ale když jsme svetříky vyndala tak byly samý prášek a já musela máchat ještě 2x než jsem ho ze vsetříků dosala. 😠 na jaký program perete vy?
dievčatá, ktoré máte šij. stroj Veronica 200 alebo iný s CB chapačom, ktoré plastové cievky z VTC ste do neho kupovali? mám doma dva rôzne druhy (inde kupované), ale majú trošku iné rozmery ako tie z VTC - tam váham medzi:
cívka spodní LUCZNIK plast - průměr 20,4 mm, vnější šířka 11,1 mm, otvor 6,25 mm,
cívka spodní SINGER plast - průměr 20,6 mm, vnější šířka 10,8 mm, otvor 6,2 mm
Holky ,čím byste fixovaly dvě vrstvy softu k sobě v místě kde je nežádoucí prošití? Šlo by to vliesofixem?
ahojte baby...dnes som sla po 1x nabit kovove cvoky...ide vam to normalne cez hrubu lemovacku dole okolo dupky na body??
@evcounek ja k říká @zojec musíš použít nejlépe tekutý prostředek na vlnu.
@komisakpd já problém s baby druky nemám, dávala jsem na body - lemováno patentem ( 3 vrstvy patent + 1 vrstva jednolícu) https://www.modrykonik.cz/fotoblog/sinala/album...
ale mlátím pořádně kladivem 😀 😀 😀
ale tady na MK jsou holky co nemají problém a ty, které mají 😀 😀 😀
kočky, kúpila som si digitálnu váhu v lidli silver crest, máte daktorá?
ja s tým vôbec neviem vážiť, vždy mi ukazuje chybu, že nie je vo zvislej polohe - mysleli asi vodorovnú, ale skúšala som na 30 miestach v dome, nikde neváži..... 😢
Ahojky tak po krátké dovči jsem na víkend doma pak zase vyrážíme🙂
Nestačím Vás dočítat 😒 ale Všechny výtvory parádní 😉
Na hromádky se neptám dala jsem teď hafo peněz za látky a tím odpovím i @eldwen s tou látku je to tak že mi jí prodává kámoška co má obchod ale nemile mě překvapila.Přestali jí prý vyrábět tak já teď syslím zásoby neb po kalhotech touží dost lidí.Ale kdyby jste chtěli pár metrů tak je pro Vás oželím 🙂 To mi písněte do ip 🙂
@sinala je a tabulku na nitě dáš mi sem? děkuju 😅
@lillyzelvicka https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet...
@animal kojenecký plyš je nebo není velur? 😀

@komisakpd nebo koral fleece dffb4d0c3f7881b974ef7329f8a46dd6.jpg