icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
11. aug 2012

@sinala no měl y to být velur podle mě, ale zatím jsem to neměla v ruce

kalman
11. aug 2012

@mooncaa ja mám od začiatku hard 5000 a ani raz sa mi neodtrhli šijem skoro každý deň už pol roka takže tiež ich odporúčam 😀 1000 som nemala takže neviem porovnať

animal
11. aug 2012

tak nevím, zda to tam pořád bude až kouknete, ale @terezita tam má dudlíkové taštičky 🙂 http://www.fler.cz/

veronik77
11. aug 2012

@animal není ☹

animal
11. aug 2012

@veronik77 no už to tam nejní, ale bylo to tam ne hned v těch horních úvodních obrázcích, ale ten další řádek a tam se to právě mění

animal
11. aug 2012

něco málo jsem zase konečně pošila, teď jsem M. střihla na softovou (kalhotovinovou) bundu k těm Nonita černo-modro autíčkovým kalhotám 🙂 tak jsem zvědavá, kdy to ušiju. Musí to mít k narozenině 🙂 Látky mají dorazit v úterek 😀 😀

mehlo
11. aug 2012

čauky děvčata! Zase po dlouhý době. Tak už mi to v práci docela jde a až budu mít konečně volno o víkendu, tak se pustím do šití. coral flees je něco mezi lamou a medvídkem. už jsem to několikrát studovala v Prioru a taky to chtěla kupovat.

pampeliska1
11. aug 2012

Holky, ještě jsem se chtěla zeptat k šití látkových plen - máte nějaký fígl na to, jak si ulehčit práci při našívání gumičky kolem nožiček a na zádech, aby byla pěkně zvlněná a dobře se to dělalo? Vím, že se musí přišívat natáhnutá 3stehým cikcakem, to na stroji mám, ale moc si to nedovedu představit, jak to budu přišívat a zároveň natahovat 😅

petkasv
11. aug 2012

@animal Eliško tvoje trička jsou fakt nádherný 🙂 nejhezčí klučičí trika jaký jsem viděla, krása 🙂

animal
11. aug 2012

@petkasv děkuji 😎

macin73
11. aug 2012

Ahoj holky, mám dotaz z předplatnému Ottobre. Jak to funguje, když ho nechci prodlužovat? Musím ho nějak vypovídat?

laeela
11. aug 2012

Na Pattistudio je 10 procent sleva na dětská čísla Ottobre.

ucitelka70
11. aug 2012

@kalman a ako často mažeš stroj?

komisakpd
11. aug 2012

tak moja druha plienka...uz to je lepsie...len ten lastin som mala natiahla okolo noziciek a pre zmenu tato plienka je celkovo vacsia...no aspon bude na dlhsie :D

ucitelka70
11. aug 2012

kočky, máte daktor strih na nohavice Pitt z FM?
http://www.farbenmix.de/galerie/details.php?ima...

jemi
11. aug 2012

@komisakpd jde ale delá to manžel 🙂

ucitelka70
11. aug 2012

na mikinu bandit by som sa tiež dala nalákať, dobre vyzerá aj takto ušité http://www.flickr.com/photos/sewingroombymynata...

jemi
11. aug 2012

@laeela a sakra já to předplatné objednala před 14 dni, mohla jsem počkat a ušetřit 🙂

fionka1711
11. aug 2012
laeela
11. aug 2012

@jemi ta sleva je tuším jen na starší čísla. 😉

ucitelka70
11. aug 2012
ucitelka70
11. aug 2012

@monikajan ahoj, pomôže ti? http://www.makeit-loveit.com/2011/02/recovering...

poťah do autosedačky

palosek
11. aug 2012

@macin73 ...já myslím, že to netřeba odhlašovat, když máš předplatné na rok...tak je na rok a pak finito 😀 😀 Doufám, pač já už další teda nechci 😀 😀

zikie
11. aug 2012

@jemi Ten "náš oblíbený" střih na Ottobre dámskou sportovní mikinu se dá perfektně využít jako střih na softovou bundu. Doporučuju!!! Jsem z ní dost nadšená.

stassy
11. aug 2012

@zikie Jaký který, jaký který??? Jsem zvědav.. 😀 😀 😀

zikie
12. aug 2012
jemi
12. aug 2012

@zikie a dělala si to stejně podle střihu? Mě by na bundě chyběl zip uprostřed 🙂

Jinak já tu mikču ještě neušila, protože nestíhám a jen lítám za tou naší neposednou potvůrkou(a večer bud uklízim, nebo pracuji do práce nebo mi to manžel nedovolí, protože chce koukat na telku a stroj dělá kravá), ale včera jsme se rozhodli, že předse jen budeme muset pořídit ohrádku, tak to bude lepší-uklidim a navařím až bude v ohrádce a když bude spinkat hurá šít 🙂. Já se jí hrozně bránila, ale teď už nemůžu pořádně ani uvařit... protože hned doleze za mnou, věší se mi na nohy nebo se pokouší stavět o zásuvky na lince.... postýlku máme vedle v ložnici, ale jak mě nevidí, tak brečí. Našla jsem v obývaku místo na 120x120, tak snad to moc vězení nebude :( Jen když budu chtít do skříně a šuplíku, tak ji budu muset trošku odsunout a když budu chtít do komory budu muset dát stranou křeslo...ale takhle zbyde prostor i kolem sedačky na hraní mimo ohrádku.

Objednala jsem předplatné Kids i Woman, tak doufám, že tam bude něco hezkého 🙂 Jinak mi máma někde splašila číslo burdy a teda nic moc 3 dětské střihy, samé dámské lux. šaty a halenky, kabáty....No ušiju podle ní tak jedno hezké zavinovací triko a možná ty dětské oteplováky, ale to je takl všechno.

zikie
12. aug 2012

@jemi Nene, právě , že jsem ji šila se zipem uprostřed. Takhle by byla dost nepraktická... Příležitostně hodím foto...