Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@fionka1711 nádherná plínka 😉 😵
Dobre ranko. Chcem sa spytat ci mozem zvonka obsit rovnym stehom kapsovu plienku pul/ bambusove frote, aj okolo noziciek. Vsade som nasla ze nie, mohlo by to pretekat, ale ved je to tam tolko krat site- lastin, spojenie vonk a vnut vrstvy...Kapsovku pul/suedecloth obsivam zvonka celu podla navodu a je pekna. Na tej pul/frote mi to frote okolo noziciek nepekne vykuka von... Vdaka
@fionka1711 krasna plienocka, odkial mas strih? sama si si nakreslila a ci tu koluje nejaky na nete? pozeram najma na to zapinanie, ja nacvakavam cvoky v 2 radoch a to je narocnejsie na matros/pracu, preto ma zaujima aj taketo jednoradove zapinanie. Mala som aj strih s 1 radom, ale ten nam nesedel, takze hladam dalsi.
@keziah ahoj, dakujem, strihy si vzdy robim sama, tento vyzera ze bude lepsie sediet, dam potom vediet - dvojradove zapinanie je fakt makacka, oplati sa len na kapsovkach/vrchnych, na nohavickove staci aj jednoradove... vsak zober kus starej latky a skus pomenit strih co mas 🙂 zaklad je vzdy rovnaky, proste uprav, co ti nesedi - prajem vela zdaru 😀
síce pletené a nie šité, ale aha aké vlniačky 🙂 http://marmaladebabycreations.blogspot.sk/2011/...
pre sovičko-holičky 😀
@sissmiss ja by som neobšívala, mohlo by to časom prevlhávať. Ešte by sa to mohlo po pár praniach "upratať", ako látka trochu stvrdne a zbehne sa.
Pofotený postup si môžeš pozrieť tu, vidno to tam celkom fajn, pod tou žirafkovou látkou si predstav pul:
http://www.flickr.com/photos/flutteringby/sets/...
Ja som našívala lastin na švový prídavok, na stranu pul-u, ak máš pul širší, malo by to fungovať dobre.
Foto lepšie nemám, snáď niečo vidno - lastin je našitý cez obe vrstvy - aksamit aj pul na strane pul-u.
@keziah , strih na veľkú nohavičkovú plienku xL s jednoradovým zapínaním, je na konci stránky - treba stiahnuť dva kusy a zlepiť - sedel aj na 20 kilové dieťa výšky 110. Na uši sa mi osvedčilo dávať po tri cvočky, dva plienku neudržali:
https://sites.google.com/site/latkovky/na/postupy
celkom fajn sedí aj tento(klasika nohavičková):
http://handmadebyrita.blogspot.sk/2007/10/class...
@fionka1711 vyzerá pekne 🙂 dávaš dovnútra klasickú gumu ? Nevyťahá sa to ?
@behulka dakujem. strqnku pozriem Fotka super, z opaku to tak nejako mam aj ja ale ked otocim tak frote je sice mensie ale aj tak vylieza von...uz som ich usila az 7 😅 a posledne 3 boli so suedeclothom, tak zase spravim nejaku s frote a mozno som uz zrucnejsia a bude to lepsie 🙂
Este otazka, mozem usit separacky zo suedecloth? Pre male babatko na kaku navrch do kapsovej plienky
žienky, to sú čo za tábory, kde chodievate? raz jedna, druhá, tretia.... ? aké tábory?
@ucitelka70 my jezdíme s mužem dělat vedoucí na tábor pro děti, který pořádá jindřichohradecká YMCA...
@ngvadi tak ako vedúci tábora, rozumiem, ja som za študentských čias robievala vedúcu v táboroch, ale to boli také ako dakedy pionierske, potom to boli podnikové tábory, ale nakoľko už ani podnikové tábory nie sú, neviem skoro o žiadnych táboroch, čo by sa organizovali.. možno niečo cez cenrum voľného času...
@ngvadi Ešte keď som čakala Elišku, hladala som info o šití plienok a našla som fotoblog, kde o tom jedna mamina písala. http://www.schidlo.cz/2010/02/18/souboj-titanu/.
@animal právě proto, jak těžký - nemožný - bylo vynutit si slibovanej postup personálu v porodnici při prvním porodu, jsem se rozhodla podruhý porodit doma, a byl to obrovskej rozdíl, ten pocit z prvního jsem dlouho dlouho zpracovávala, podruhý to byl krásnej zážitek. Ne z přesvědčení, že domácí porod je ideální pro všechny zúčastněný, ale že jsem se nechtěla s nikým o ničem dohadovat
@animal ono to jde, když člověk chce, já chtěla bonding a nebyl 100%, ale by la jsem spokojená, musela jsem ustát pohledy por. asistentek, že nedám dítě do vyhříváneho boxu na noc ( měla jsem strach), ale ustála jsem to. Ale hodně jsem se během těhotensvtí modlila ( a spoust dalších maminek) za celý personál a lékaře u porodu ....a opravdu byl to nejlepší porod ze všech 😉
holky to mi nedělejte jsem tu viděla ten přešitý kočárek a už už slintám nad látkama na ten náš hrozně vyšisovanej a hnusnej kočár.Dostala jsem na výběr bud OL nebo kočár tak asi přešiju ten náš a bude ale je to stráášně složité vůbec nevím jak na to 😢 😢 😢

@sinala no manžel mi říká že jestli chci třetí tak že jo,ale on že odjede na montáž do Brazílie a bude mi jen posílat peníze 😅 😀 😀 nebo ať si prý najdu jiného tatínka 😝 😀 čili po třeťátku moc netouží 😒
jinak ale druhý porod byl úžasný a ráda na něj vzpomínám 😵 byla to docela rychlovka a ač jsem něco tušila tak jsem ještě organizovala sraz u nás na zahradě pro kamarádky s dětma,upekla jsem buchtu,vyprala 3 pračky a převlíkla postele a pak teda odjela porodit 😉 😀 😀 to jsem ještě čekala na manžu který byl pracovně v Mostě a domů si to pak svištěl 3 hodiny 😀 a malý byl na světě 2 hoďky po příjezdu do porodky 😀