Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
u mě třetí porod vypadal na rychlovku až jsme tomu nemohli s manželem uvěřit 😀 , ale nakonec 12 hodin a ruka zaseklá o sponu stydkou to jistily 😀
@lucijan rozumím, no co má být bude, já rodila bez PA - dlouhý dojezd a stejně nakonec vše bylo jinak než jsme plánovali, nicméně praskla plodovka a byla ok, tak nakonec jsem nemocnici ani nezvažovala. 😉 A dokonce příštího týdne je ještě hromada času. Ty předchozí těhotenství jsi taky přenášela?
já Barču (druhorozenou) přenášela, termín jsem měla v pondělí, v pátek večer nebo spíš v noci (kolem dvanácté to bylo tuším) jsem si psala s holkama z diskuze, že jsem nervozní, že se pořád nic neděje a že po víkendu na mě bude gyndr dělat bububu... a do čtyřiadvaceti hodin byla Bára na světě, byl to takový fičák, že ani dojet do porodnice jsme nestihli.. 😀
Teď jsem slaměná vdova, holky odjely s mužem na víkend ke tchánovcům a já si říkám, co se asi bude dít.. obě holky jsou totiž narozené osmnáctého (což je zítra), tak by to do třetice taky mohlo vyjít.. 😀 😀 😀
@laeela Tys rodila sama doma? Úžasný.. přiznávám, že po druhém porodu se teď cítím na totéž, jen nevím, co by tomu řekla rodina..
@stassy jj. nakonec vtipně úplně sama, protože manžel již delší dobu potřeboval odjet a já přenášela a přenášela a přenášela, až jsem to nevydržela a vyslala ho pryč. K porodu zpět už to nestihl, přijel půl hodiny po. Měla jsem k ruce ochotnou kamarádku, ale bála jsem se, aby se ona nebála 😀 , tak jsem jí akorát poprosila, aby si odvezla děti. A byl to velmi zvláštní a velmi silný zážitek. 😉
@veronik77 Plán byl Neratovice, ale z Velkých Přílep (kde jsme zrovna byli na návštěvě u tchánovců) jsme to stihli jen do Kralup, což je cesta asi na 10minut. 😀
@laeela Věřím, že to bylo silné, mám s Baruškou něco podobného - ačkoliv se narodila v sanitce (na dvě kontrakce) a ne v klidu doma. 🙂 Cítím se jakoby vnitřně naprosto v klidu, říkám si, že k porodu nikoho nepotřebuju.. i tentokrát je v plánu porodnice, ale nechce se mi tam.. 😝
@barcav to si musíš pamatovat fleky na oblečení a před hozením do pračky předeprat mýdlem 😀 😀 😀 . Já se šíleně bála fleků, protože jsem u 1. dítěte kupovala oblečení pouze v obchodě ( před 13.lety) a zdálo se mi drahé ( dnes kupuju levněji 😀 ) a chtěla jsem, aby vydrželo i na další 😀 😀 😀. A pomohlo, věci bez fleků. Oblečení co bylo na doma, jsem neřešila a fleky byly...
@veronik77 To klidně můžeš už teď někdy, jen se domluvit na dni a hodině. 😉 Rouno na naplnění už máš koupené? Já totiž máš Ignis přímo naproti baráku, takže jestli bys ji musela teprve koupit, tak bych to mohla udělat já. Stejně se tam chystám, páč těma dvěma panenkama jsem svoje zásoby vyčerpala.. 😀
holky, nejako mi nevysiel jeden obchod a mam tu celkom dost softshellu, brala som z baleriny, mam 10/3, rubova strana sedy fleece, vodny stlpec 10.000mm/prodysnost 3.000. mam farby oranzovu 158, cerveny 162, fialovu-lila 174, modru 226, sedu 316 a ciernu 332. mam to vo svite, takze rozumne postovne po slovensku. ak by ste niekto chceli pisnite, dam vam to za nakupnu cenu + postovne. mam tiez aj fleece 250g, bezovy (104), zvetluckozelny (109), fialovy (175) a sedy (316).
Brej večír 🙂
teda tady to je dneska jak na přednášce o netradičním místě porodu 😵 😵 😀 😀
@laeela to věřím že to musel bejt super zážitek 😵 ale teady jsi fakt dobrá 😉
@stassy 😀 😀 no taky dobrý porod koukám 🙂
@lucijan tak přenášení neznám 😉 spíš naopak,první přišel o 3 dny dřív a ten druhý to vzal rovnou o 14 dní 😀 byla jsem přesně 38 tt 😉 ale mě to spíš zaskočilo páč jsem měla ještě spoustu plánů a práce a hodně dlouho mi trvalo než jsem si k němu našla cestu 😔 a dodnes si to trochu vyčítám že jsem se s tím tak blbě vyrovnávala 😒

@lucijan já nastupovala s třeťátkem ráno v 9 s tím, že mi mají porod vyvolávat, s občas kontrakcí, doktorka řekla, že už je to lepší a snad se to vyvolávání podaří a že začnou až se uvolní nějaké lůžko... tak jsem si tak chodila po chodbách no a ve 12 :05 byla A. na světě... asi se bála toho vyvolávání 😀 Takže celkem rychlovka, byť druhý porod byl taky delší než první). neztrácej hlavu 😀