icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
19. aug 2012

Holky, je to ta správná membri?
http://www.rodina.cz/nazor16535106.htm

veronik77
19. aug 2012

@mooncaa bych řekla, že jo - i podle mailové adresy

stassy
19. aug 2012

@mooncaa Tak přezdívka, rozvodové řízení a pohlaví dítěte by sedělo, ale nebyla ta její holčička mladší?
Mno a jestli fakt "uteče", tak to se budou peníze vymáhat asi hodně blbě.. :-/

veronik77
19. aug 2012

@stassy naběhnul mi mail sasa_k - takže alexandra krejčí, takže je to ona...

fionka1711
19. aug 2012

@behulka ahoj pokial viem tak je to OK na zatial usitych gatkach - co bude robit po dvoch rokoch neviem ale na pol roka pouzivanych je to zatial dobre 🙂 lastin fakt neznasam...

zdeann
19. aug 2012

Holky, jenom mi tak blesklo hlavou...co šijete plínky z Dadka froté - drží na tom Snapka? Uvědomila jsem si, že bych si mohla též pár jednoduchých plínek ušít z froté, než našiju patentkové bambusové.

sinala
20. aug 2012

@stassy ta holčička je tak velká

lenasss
20. aug 2012

@zdeann ahoj já šiju plenky z dadky a jsou zatím v pohodě jen trošku zhrubly ale to zas tak nevadí snapka drží dobře

barcav
20. aug 2012

@zdeann ještě jsem se k šití nedostala, ale nějak mě ani nenapadlo tu snapku na tom vyzkoušet 😀

lenasss
20. aug 2012

@barcav to mě taky ne já jsem ušila a tak nějak jsem počítala že to bude držet 😀 😀 😀 ale nezkoušela jsem předtím tak kdyby to nedrželo našiju suchý zip a je 😀 😀 😀 😀

jieff
20. aug 2012

@sinala prosím pošleš mi odkaz na tab polimex, zatoulala se mi!
moc ted nestíhám, malá mě začíná víc zapřahovat...ale po očku vás sleduju a obdivuju
a ta membri me fakt rozčiluje, nedluží mi, nic jsem neobjednávala. Ale když vidím jak se vynořujou další a další tak je to fakt na pěst...(rozumněj na žalobu)

lenasss
20. aug 2012

tak jsem zase něco vytvořila čepice měla být pro naše miminko ale je hrozně velká no ale na první pletací pokus dobrý jsem spokojená (jsem držela jehlice poprvé v ruce trvalo mi to věčnosta ale je to )ovčí vlna na vlňáčky 😀 😀 a jedno triko do školky

kuna
20. aug 2012

@lenasss hezká čepka, já loni svou první háčkovala a taky jsem to s velikostí napoprvé nevychytala 🙂. Je dobrý, že to u vás má kdo vynosti 😎

A můj počin, abych tu jen tak nezacláněla. Ségra mě totiž vypekla s tím, že na společnou dovolenou nechce tahat Antilopu (židli) a tudíž nemá cenu ji brát ani pro dceru, jakmile by totiž viděla, že má neteř volnost, stejně bych ji v ní neudržela. A tak jsem spáchala podsedák, zatím mi doma přijde super. Dá se přichytit buď v rozích židle, nebo vzadu za opěradlem, podle typu.

sufik1
20. aug 2012

dorazilo zimní dámské ottobre a líbí se mi tam snad úplně všechno. Fakt moooc povedené číslo http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_5/i... i když ty večerní šaty fakt šít nebudu a tady ještě větší foto http://ottobredesign.blogspot.cz/

zabza40
20. aug 2012

@sufik1 Právě jsem si ho prohlížela ,mimo těch več. šatů se mi také líbí úplně celé. Hmmm jdu ho objednat

petkasv
20. aug 2012

@sufik1 to jakoby bolerko a kabátek jsou nádhrený 🙂

palosek
20. aug 2012

@sufik1 ...ty kabátky jsou parádní...fakt je tam hodně inspirace 😉

palosek
20. aug 2012

@kuna ...podsedák je super...já to udělala jednoduše...dala jsem na židli autopodsedák, co mám po holkách 😀 😀 Potah snímatelný, pratelný.... na jídelní židličku jsem se už vyprdla 😝 😅 Nejdřív mi stejně malá seděla na klíně a pak teda ten podsedák. Máme houpací-krmící křesílko do 18kg...v něm mi teda nejedla ani jednou... takže tvůj podsedák se mi moc líbí 😀 😀

stassy
20. aug 2012

@sufik1 Tož jako pěkný věci tam jsou, hlavně ty kabátky a saka, ale šila já bych se s tím? Hmmm.. asi ne... 😅

eldwen
20. aug 2012

@sufik1 tak to ja zeru i ty plesove saty, neumim si predstavit, jak by vypadaly na me, ale jsou kraaaasneeee

maly_prcek
20. aug 2012

Takový flísový nebo lamí kabát musí být božský... Já mám svůj flísový kabát (chuďátko odrbané ještě od gymplu) a miluju ho - nosím ho od podzimu do jara, se svetrem i v zimě...

lenasss
20. aug 2012

@kuna jj a kdyby nebyla mu tak ještě manžel má malou hlavu 😀 😀 taky si už jednu objednal 😝 ted nevím co dřív jestli ušít malýmu věci do školky nebo plést čepice 😀 😀 😀 podsedák super se budu zachvíli inspirovat 😅

mooncaa
20. aug 2012

Tak plesové šaty já potřebuji, ale v těchto, to by můj velký zadek byl ještě větší.

lin123
20. aug 2012

Ahojte. Chcela by som sa poradit, mozno mi date uzitocne rady prave vy. 🙂 Nadabila som na vlniaciky Merinostar ale velmi su chvalene aj BI Shorties a ja sa neviem teraz rozhodnut,ktore su vskutku dobre..alebo ake su klady a minusy...ci je to jedno?

maly_prcek
20. aug 2012

Zajímavý kreativní časák http://www.ona-vi.cz/onavi-hlavni-strana.aspx... Já jsem ho teda neznala 🙂

zojec
21. aug 2012

@lin123 no ja by som brala oboje :D BI shotiesky su super na nohavickovu plienku na noc.. nie su hrube, nase oblubene. merinostar su zapinacie, vyuzijes na plienky narovno 😉

kuna
21. aug 2012

@palosek děkuju, s tou sedačkou mě to napadlo obráceně, až J. doroste, může to mít do auta, když přivážu do těch úchytů v autě, bude mít isofixovou 😀 😀 😀 😀 😀 😀

U nás se na klíně nikdy nekrmilo, dítě je nechovné, na klíně neposedí, takže doma i po rodině bydlí židličky. Doma máme Stokke a jestli si na dovče navykne na toto a pak to bude vyžadovat i doma a na Stokke se bude prášit, tak mě asi šlehne 🙂 🙂 🙂 🙂, když vezmu v úvahu pořizovací cenu podsedáku 🙂

kuna
21. aug 2012

@maly_prcek já ten časák taky neznám, viděla jsi to někde na stánku? Zkusila bych jedno číslo. Je teda fakt, že po ženských časopisech moc nekoukám, mám to všechno v jednom pytli s "Překvapení" apod. Asi bych měla změnit názor 😉

lucijan
21. aug 2012

@lenasss ta čepice je pletená jen rovně a pak sešitá do těch rohů, nebo jsi nějak na konci ubírala? Líbí se mi ta šedo-šedá kombinace 🙂