Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@mooncaa mě zas až tak o ten soft nejde, to zvládnul i můj sto let starý Luznic a v pohodě, jde mi to to že mi to prostě ničí ty úplety, nevim jestli je to strojem ale jako skoro celý dva metry tyrkysovýho úpletu z wendy jsem vyhodila a to se mi tak líbil, neb látka je úplně prošpikovaná a v místě kde je steh je díra jak blázen, jsem z toho zoufalá ☹
já jsem četla porovnání tady je srovnání řady BN http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bn-27...
a tady NV http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-nv-10...
@petkasv mě to přišlo taky divné si ho kupovat, ale nějak to vyplynulo ze situace 😀 😀 😀
s manželem jsem uznali, že normální šicí stroj mi doma taky ležel dost dlouho, sem tam nějaké opravy a občas nějaký obleček pro holky... 😀 a teď na třetí mateřské zase šije, tak když OL bude někdy ležet delší dobu, tak nevadí 😀 😀 😀
Ahojky švadlenky,
potřebuji poradit. Jelikož jsme se s manžou rozhodli zkusit holčičku nebo chlapečka 🙂 tak jsem se došla k závěru že bych chtěl pošít starý fusak (beran po manželovi) do kočáru. na Lukyna sice stačil, ale ten dederon (nebo co to je za látku) se mi nelíbí a ani ten vzorek. chtěla jsem se zeptat čím je to nejlepší. Jestli obyč. šusťákem nebo tím kvalitněším ( Šusťákovina micropeach) nebo úplně něčím jiným.
jo ještě jeden dotaz čím mažete zip na mikče, bundě nebo kalhotech? Dostali jsme poděděnou mikču a zip špatně jezdí. Byla mi dána rada prý tuhé mýdlo a párkrát projet jezdec nahoru a dolu.
@evcounek Namazat svíčkou (nezapálenou 🙂 ), jako voskem...

@ngvadi já jo 🙂 určitě 🙂 jsem lína chodit někam jinam 🙂