icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
23. aug 2012

@ngvadi já jo 🙂 určitě 🙂 jsem lína chodit někam jinam 🙂

petkasv
23. aug 2012

@mooncaa mě zas až tak o ten soft nejde, to zvládnul i můj sto let starý Luznic a v pohodě, jde mi to to že mi to prostě ničí ty úplety, nevim jestli je to strojem ale jako skoro celý dva metry tyrkysovýho úpletu z wendy jsem vyhodila a to se mi tak líbil, neb látka je úplně prošpikovaná a v místě kde je steh je díra jak blázen, jsem z toho zoufalá ☹
já jsem četla porovnání tady je srovnání řady BN http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bn-27...
a tady NV http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-nv-10...

palosek
23. aug 2012

@zdeann ...neboj, to se vyřeší...já tam objednávala spoustu a bez problémů 😉 😀

palosek
23. aug 2012

@petkasv ...možná by to trojúhelníkové triko bylo pěkné z nějaké bavlny, nebo z elastického jednolíce od animal 😀 ...což jsem si tentokráte neobjednala 😖

palosek
23. aug 2012

@chances ...teda diskuzi jsem nedočetla až do konce, ale co takhle vyzkoušet molitan, myslím takový ten 1cm široký, nebo i více....to by mohlo držet... 🙂

kuna
23. aug 2012

@sinala dekuju....vyztuzila jsem obe strany obycejnym vlizelinem, mam to uz vyzkousene, drzi i po nekolika vypranich. Ale na tu podzimni fleesovou to asi bude chtit neco tuzsiho

michamicha
23. aug 2012

ahoj, tak konečně jsem po víc jak měsící něco vytvořila 🙂 3 podsedáčky do dětských plastových židliček pro děti mojí sestry 🙂

palosek
23. aug 2012

@caramilla bobasku, tak snad budeš brzy ok 😉
@kuna ...bekovka úžasná, střih bychom určitě využili všichni 😀 😀 😀

mooncaa
23. aug 2012

@petkasv Jestli chceš šít úplet, tak si kup Overlock a nitě Ball Point. Nebo zkus jen ty nitě. Jestli Ti stroj prošije soft a neblbne mu napětí nitě a nevynechává stehy u tlustších látek, tak bych stroj neměnila.

mooncaa
23. aug 2012

@sinala To navíjení cívky snadno umí moje strará sigrovka - ale to je asi vše co umí, neprošije tlustou vrstvu, vynechává stehy, blbne napětí nitě a muchlá se horní niť naspodu látky. Mrcha jedna zlobivá.

sinala
23. aug 2012

@petkasv a kráčející patku máš?

fionka1711
23. aug 2012

FOX sisters - gatky a plienka 😀

kuna
23. aug 2012

@palosek o strih se klidne podelim, ale nemam blog....kdo ma zajem, napiste mi SZ s emailovou adresou a poslu 🙂
Jen doufam, ze se muj PC domluvi se scannerem, jinak bych musela pockat, az se mi o vikendu vrati muj drahy se svym 🙂

petkasv
23. aug 2012

@mooncaa to napětí právě asi blbne, spodní mám volnou a horní jde z tuha, nejde to doregulovat ☹ overlock je super nápad, ale ten je trochu dražší ☹

@sinala nemám, to ani naivně nedoufám, že by mohla jít na můj stroj 😖

petkasv
23. aug 2012

@kuna tak aby si to nemusela posíla extra každý, tak Peťa je určo ochotná 🙂 když ti nebude vadit, že si to tam stahne kdo chce 🙂

sinala
23. aug 2012

@petkasv leda napsat do pár eshopů, kde je prodávají a někdo Ti třeba odpoví....

sinala
23. aug 2012

@petkasv škoda, že už není porodné 😀

tygrova
23. aug 2012

@palosek molitan se časem jaksi rozloží ☹ aspoň ten tenký. Mně to mrňous furt žmoulal v ruce, až z toho začala být drť.

kuna
23. aug 2012

@petkasv mně to nevadí, zase tak si nefandím, abych si myslela, že to bude chtít sto lidí 😀. Ale jinak to může @caramilla na blog klidně dát, to mně nevadí, ale nemám k tomu udělaný fotonávod, což ona na svých stránkách u střihů mívá.

petkasv
23. aug 2012

@sinala To jo 🙂 ne já si nemám na co stěžovat, ale vyplejznout prachy za overlock, když zase nejsem taková švadlena mi přijde divný ☹ tak simyslim, že když si koupím normální stroj, co třeba bude mít overlockový steh, že to zvladnu 🙂

sinala
23. aug 2012

@petkasv mě to přišlo taky divné si ho kupovat, ale nějak to vyplynulo ze situace 😀 😀 😀
s manželem jsem uznali, že normální šicí stroj mi doma taky ležel dost dlouho, sem tam nějaké opravy a občas nějaký obleček pro holky... 😀 a teď na třetí mateřské zase šije, tak když OL bude někdy ležet delší dobu, tak nevadí 😀 😀 😀

evcounek
23. aug 2012

Ahojky švadlenky,
potřebuji poradit. Jelikož jsme se s manžou rozhodli zkusit holčičku nebo chlapečka 🙂 tak jsem se došla k závěru že bych chtěl pošít starý fusak (beran po manželovi) do kočáru. na Lukyna sice stačil, ale ten dederon (nebo co to je za látku) se mi nelíbí a ani ten vzorek. chtěla jsem se zeptat čím je to nejlepší. Jestli obyč. šusťákem nebo tím kvalitněším ( Šusťákovina micropeach) nebo úplně něčím jiným.
jo ještě jeden dotaz čím mažete zip na mikče, bundě nebo kalhotech? Dostali jsme poděděnou mikču a zip špatně jezdí. Byla mi dána rada prý tuhé mýdlo a párkrát projet jezdec nahoru a dolu.

palosek
23. aug 2012

@sinala ...sím...odkaz na poslední polimex 😀 😀 😀

tygrova
23. aug 2012

@evcounek taky jezdíme s manžovo beránkem, ale nechala jsem původní potah, protože se ukázal jako výborný a to proto, že neklouzal. Je to něco jako silnější flanel.

palosek
23. aug 2012

@sinala ...děkuji, už je v záložkách 😉

maly_prcek
23. aug 2012

@evcounek Namazat svíčkou (nezapálenou 🙂 ), jako voskem...

mooncaa
23. aug 2012

@sinala Teda ty nitě jedou. Už je tam 532 kón. Ale ještě prosím neuzavírat, ještě chci něco přidat 😉

palosek
23. aug 2012

@mooncaa ...to jo, myslím, že se to dost oplatí. Když už, tak vzít víc 😉 😀 😀 😀
@sinala ...snad se konečně zítra dostanu k výběru barev 😀

sinala
23. aug 2012

@mooncaa jedou 😀 😀 ještě 3 holky musí vidět vzorník, kterým jsem to slíbila 😀 . Před uzavírkou ještě pošlu email všem, aby si to zkontrolovali. A to si musím ještě objednat i já 🙂