Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Jo, že je Eliška u rodičů vím. Taky jsem to pochopila tak, že prodává ty věci od Blanky. Jenže jsem tam neviděla žlutý suedecloth a ten jsem chtěla, tak jsem objednávala přímo. No tak to jsme teda zvědavá...A já chtěla šít kapsovky co nejdřív. 😢
@petkasv šály byly dvojité. Já bych to vzala z fineribu, je měkký a krásně se přizpůsobí. A normálně bych to objela na OL a nebo lemovala šikmým proužkem.
Měla jsem kdysi podobný zavinovací svetr. Napůl těhu napůl normální. V boku byla díra, kudy se provlíkla ta druhá půlka. Ale to na spotřebu materiálu asi nepomůže.
Holky? jdu zase prudit s hromadkou 😅 Jsem nadšená z novýho Pulu, jak jsme brali z USA - nechcete se někdo přidat? 😀 1 čtverec s potiskem by vyšel na 75kč jako minule a u potisku damašek, modrá farma, vertigo, quascer a fial.bubliny by vyšel na 65kč, ale jen za předpokladu, že bysme dali 10yardů od potisku😉 Lze samozřejmě objednat i jednobarevný PUL - 55kč za čtverec - minimálně 1 yard.
Přihazuju fotky - kdo by měl předběžně zájem, tak prosím do IP nebo na email bakesova.eva@seznam.cz- čeho a kolik čtverců - pokud by se nasbíralo celkem aspoň 10yardů, tak udělám tabulku 😉
1. vertigo
2.fial.bubliny
3.damašek
4.dětičky
5.sloni klučičí
6.sloní podzimní
7.sloni holčičí
8.sloni halloween
9.modrá farma
10.farma růžová
11.hadí kůže
12. houndstooth
13.psychedelický
14.quascer
15.sport
@fionka1711 pekná práca 🙂
Lemovka ti pretekala aj na vrchňákoch, či len na kapsovkách ?
Nedávno som videla foto slovenského výrobcu vrchných pul nohaviek a tiež to vyzerá, že sú olemované pul-om, tak na tom asi niečo bude.
@chances ja som dávala klasický hrubší vatelín z metráže, šila som ešte na šlapacom stroji a ok, ale bol to "mantinel" za veľkú posteľ, pripevnený o stenu. Šnúrky som všívala do švíku, nielen na vrch.
hm, tak výhodu to má, nemůžu trávit čas u PC a přečtu všechny knihy, co jsem chtěla za posledních 5let přečíst, navíc je to konečně ta vytoužená dovolená z rodičovské dovolené, dítě u babičky, občas přijde, já mu dám pusinku a nic nemuším řešit, nevařím a jen odpočívám 😀
Nicméně to nějak moc často fakt zažívat nechci, např. třeba někdy těhotná nebo kojící, když bych nemohla dostat injekci ☹ Měla jsem štěstí, že jsem zrovna Mínu odstavila, takže nebyl s injekcí problém... Takže hlavou se mi honí i dost černé můry...
@caramilla tak to nezávidím ústřel jsem měla po bouračce na dvou plotýnkách a u toho ještě naštíplí obratel to mi hned odoperovali jak už jsem tu psala a po třech letech se mi to zase pohlo a to byla bolest jak blázen dítě mělo 1rok a 2měsíce a já ležela pod kudlou no hrůza ale bolest přestala ale hrozí mi při každém špatném pohybu návrat mám to sice sešroubené ale při větší námaze se to může pohnout a hlavně nemám dlouho sedět tak jsem si na svůj zdravotní stav vybrala hodně dobrý koníček že 😀 😀 😀
@behulka myslim ze je to jedno, aj aj... ten pul mi pride istejsi a nevytaha sa tak ako lemovka 🙂 a dakujem
@caramilla ajaj jak bolí záda tak to je na prd 😝 tož držíme palec ať jsi brzy provozuschopná 😉 ačkoliv takovou menší dovolenou z mateřské dovolené bych taky brala 😀 a přejeme Jasmínce dodatečně všechno nej k narozeninám 😉 no my budeme slavit zítra 😎 ani nemůžu věřit že to tak rychle uteklo 😝
ahojte,
to mi nikto neporadi? :( neviete co je s monikajan? a s ich obchodikom ... detivbavlnke ? Babulky kde kupujete patentky plastove??? 🙂))
DIIIK
@caramilla jaj...to mmě moc mrzí, že máš takového bolesti ☹ . Dovedu si to představit, manžela chytly záda před měsícem a něco, taky ležel,, chodil na infuze proti bolesti, rehabilituje a asi se nevyhne operaci ☹ . Záda jsou fakt hnus. A to jsem na vás tento týden myslela (přemýšlela jsem, jaké ušiju Julince tepláky 😀 ), jak se asi máte hezky na táboře....
@sufik1 krásne tričká a vidieť, že tvoj syn ťa nechá tvoriť, je to dobrý chlapček a rád nosí výtvory, čo mu pošiješ, no je to proste super 🙂
@petkasv Přidávám se k dotazu, že je lepší stroj INNOV 10 než BN 2700 je mi jasné, ale v čem je rozdíl? Co má INNOV 10 za lepší funkce?
Já osobně potřebuji, aby stroj bez vynechávání stehů prošil několik vrstev softshellu a aby nebyl vopruz navíjení spodních cívek. Mě teda pořád docházejí spodní nitě. Měla jsem v životě 2 stroje, u Lady jsem musela vyndat spodní cívku ze stroje nasadit na jiné místo, úplně vyvléci niť ze stroje a hlavně jehly, navinout cívku, zase dát cívku na původní místo, namotat niť na správná místa a provléci jehlou. Můj druhý stroj - nemusela se vyndavat cívka, stačilo destičku nad cívkou povysunout, niť z jehly se omotala kolem kolečka (fixace), navinula se cívka a bylo hotovo, mohlo se rovnou šít.
Takže bych u nového stroje opět uvítala jednoduché navíjení spodních cívek.
Nevíte jak to mají s navíjením spodní cívky tyto stroje? U INNOV píší, že není potřeba vyvlékat niť z jehly a ještě provlétak niť kolečkem cívky a přitom na videu obě tyto operace dělají. Tak jsem z toho jelen. Ono na tom videu mi to přijde naprosto stejně složité jako u Lady.
@kuna tý jo, nestraš!!!! Ale u mě snad nebude tak zle, dneska je mi lépe než včera, už si umím sednout i na bobek, když dávám mínu na nočník 😎 Bolest ustupuje, tak snad to bude dobré. Zase jsem dnes dočetla 600 stránkovou knihu, to se mi nepoštěstilo za celý svůj život, vyjma bible 😀 😀 😀 a asi dohromady taky Letopisy Narnie, no...
Kdyby někdo chtěl ekoromán tak trochu pohádkový, napínavý a plný lidských vztahů a lidských hodnot, doporučuju Tobiáš Lolness, pro děti i dospělé, super čtení, je to napínavé od začátku do konce, krásně psané.
@lenasss jj, já vím, jak jsi to myslela 😉
Jinak při představě šicího stroje, se mi dělá vysloveně špatně! U PC sedí na jedné půlce a nohu mám nataženou do zadu. Nemůžu řídit auto ani špalat na pedál, nemůžu ani sedět. Takže záda sama mě brání před takovou vylomeninou. Dala jsem prádlo do pračky a musela jsem si jít lehnout, jak mě to rozbolelo, na odnesení koše ven ke šňůře budu volat babičku. To, co mi je fakt trapné je, že se o mě na táboře starala moje "stará mamka" a tady moje "stará tchýně", já bych měla obskakovat je a ne naopak... je to fakt divný 😀
holky pletařky, vypadá to, že se schyluje k další hromadný objednávce z vlnapu, měl by někdo zájem? 🙂
@caramilla neboj, to já jsem nechtěla strašit, u manžela to bylo vyústění celoživotních problémů se zádama. Teď mu zjistili, že má jeden obratel posunutý o 21mm, no to aby ho to nebolelo. U tebe snad nebude tak zle. Ale lituju všechny, co máte takto chronické problémy se zádama, tohle se mi naštěstí vyhlo.
Střih je kombinace pajclého kloboučku z H&M, návodu na pirátku z MMB a zbytek "baj voko" 🙂. Večer ho naskenuju a pošlu 😉
@caramilla taky jsem kdysi řešila to, že mo moje " stará mamka" dělá spoustu věcí pro mě a stará se o mě, když potřebuju ( hlavně v šestinedělí 😀 ), ale už jsem se to naučila přijímat a vím, že až budu já " stará" bez malých dětí, budu svým " mladým" dětem pomáhat dle svých schopností a času 😀 😀 😀 a tak to je a myslím, že skoro ve všech " normálních" rodinách 😀 😀 😀
@kuna bekovka supr, čím jsi vyztužila kšilt?
@mooncaa popis navíjení cívky je jak reklama, aby si člověk pořídil nový stroj 😀 😀 😀. Jsem neměla tušení, že jde spodní cívku navlíkat i tak jednoduše 😀 😀 😀

@eldwen to já potřebuju taky něco takovýho, mám tu asi dva metry kytek z wendy, tak z toho by to šlo 🙂 ae nevim jak s hrochama to ta spotřeba bude hustá ☹ na ten pupek