icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
23. aug 2012

@eldwen to já potřebuju taky něco takovýho, mám tu asi dva metry kytek z wendy, tak z toho by to šlo 🙂 ae nevim jak s hrochama to ta spotřeba bude hustá ☹ na ten pupek

sinala
23. aug 2012

@petkasv jsem si to myslela 🙂

zdeann
23. aug 2012

Jo, že je Eliška u rodičů vím. Taky jsem to pochopila tak, že prodává ty věci od Blanky. Jenže jsem tam neviděla žlutý suedecloth a ten jsem chtěla, tak jsem objednávala přímo. No tak to jsme teda zvědavá...A já chtěla šít kapsovky co nejdřív. 😢

sufik1
23. aug 2012

@petkasv šály byly dvojité. Já bych to vzala z fineribu, je měkký a krásně se přizpůsobí. A normálně bych to objela na OL a nebo lemovala šikmým proužkem.
Měla jsem kdysi podobný zavinovací svetr. Napůl těhu napůl normální. V boku byla díra, kudy se provlíkla ta druhá půlka. Ale to na spotřebu materiálu asi nepomůže.

crawler
23. aug 2012

Holky? jdu zase prudit s hromadkou 😅 Jsem nadšená z novýho Pulu, jak jsme brali z USA - nechcete se někdo přidat? 😀 1 čtverec s potiskem by vyšel na 75kč jako minule a u potisku damašek, modrá farma, vertigo, quascer a fial.bubliny by vyšel na 65kč, ale jen za předpokladu, že bysme dali 10yardů od potisku😉 Lze samozřejmě objednat i jednobarevný PUL - 55kč za čtverec - minimálně 1 yard.

Přihazuju fotky - kdo by měl předběžně zájem, tak prosím do IP nebo na email bakesova.eva@seznam.cz- čeho a kolik čtverců - pokud by se nasbíralo celkem aspoň 10yardů, tak udělám tabulku 😉

1. vertigo
2.fial.bubliny
3.damašek
4.dětičky
5.sloni klučičí
6.sloní podzimní
7.sloni holčičí
8.sloni halloween
9.modrá farma
10.farma růžová
11.hadí kůže
12. houndstooth
13.psychedelický
14.quascer
15.sport

behulka
23. aug 2012

@fionka1711 pekná práca 🙂
Lemovka ti pretekala aj na vrchňákoch, či len na kapsovkách ?
Nedávno som videla foto slovenského výrobcu vrchných pul nohaviek a tiež to vyzerá, že sú olemované pul-om, tak na tom asi niečo bude.
@chances ja som dávala klasický hrubší vatelín z metráže, šila som ešte na šlapacom stroji a ok, ale bol to "mantinel" za veľkú posteľ, pripevnený o stenu. Šnúrky som všívala do švíku, nielen na vrch.

animal
23. aug 2012

@sinala @zdeann no občas vás tady v rychlosti pročtu, zkusím Blanku zaurgovat napište mi na mail o co přesně jde, mě už pěkně dlouho nehlásí změny stavu na web 😒

caramilla
23. aug 2012

hm, tak výhodu to má, nemůžu trávit čas u PC a přečtu všechny knihy, co jsem chtěla za posledních 5let přečíst, navíc je to konečně ta vytoužená dovolená z rodičovské dovolené, dítě u babičky, občas přijde, já mu dám pusinku a nic nemuším řešit, nevařím a jen odpočívám 😀
Nicméně to nějak moc často fakt zažívat nechci, např. třeba někdy těhotná nebo kojící, když bych nemohla dostat injekci ☹ Měla jsem štěstí, že jsem zrovna Mínu odstavila, takže nebyl s injekcí problém... Takže hlavou se mi honí i dost černé můry...

lenasss
23. aug 2012

@caramilla tak to nezávidím ústřel jsem měla po bouračce na dvou plotýnkách a u toho ještě naštíplí obratel to mi hned odoperovali jak už jsem tu psala a po třech letech se mi to zase pohlo a to byla bolest jak blázen dítě mělo 1rok a 2měsíce a já ležela pod kudlou no hrůza ale bolest přestala ale hrozí mi při každém špatném pohybu návrat mám to sice sešroubené ale při větší námaze se to může pohnout a hlavně nemám dlouho sedět tak jsem si na svůj zdravotní stav vybrala hodně dobrý koníček že 😀 😀 😀

fionka1711
23. aug 2012

@behulka myslim ze je to jedno, aj aj... ten pul mi pride istejsi a nevytaha sa tak ako lemovka 🙂 a dakujem

katka82
23. aug 2012

@caramilla ajaj jak bolí záda tak to je na prd 😝 tož držíme palec ať jsi brzy provozuschopná 😉 ačkoliv takovou menší dovolenou z mateřské dovolené bych taky brala 😀 a přejeme Jasmínce dodatečně všechno nej k narozeninám 😉 no my budeme slavit zítra 😎 ani nemůžu věřit že to tak rychle uteklo 😝

chances
23. aug 2012

@behulka Dakujem za tip!

caramilla
23. aug 2012

@lenasss wow, no hustý 😀 Takže mi vlastně "nic není" 😀
@katka82 tak přejeme vše nej k narozkám. My budeme slavit pořádně až v neděli, až se rodina vrátí z tábora atp.

lenasss
23. aug 2012

@caramilla ne ne tak jsem to nemyslela jen jsem chtěla napsat že vím jak ti je ta bolest je příšerná taky jsem skončila na injekcích ale už je to pryč to přejde a bude zase dobře ted se šetři lež co to jde a nepřepínej se a hlavně žádné vysedávání u stroje 😉

anielik
23. aug 2012

ahojte,

to mi nikto neporadi? :( neviete co je s monikajan? a s ich obchodikom ... detivbavlnke ? Babulky kde kupujete patentky plastove??? 🙂))

DIIIK

behulka
23. aug 2012

@anielik Monika má tento týždeň dovolenku. Patentky malé aj väčšie, aj klieštiky sa dajú kúpiť u nej.

kuna
23. aug 2012

@caramilla jaj...to mmě moc mrzí, že máš takového bolesti ☹ . Dovedu si to představit, manžela chytly záda před měsícem a něco, taky ležel,, chodil na infuze proti bolesti, rehabilituje a asi se nevyhne operaci ☹ . Záda jsou fakt hnus. A to jsem na vás tento týden myslela (přemýšlela jsem, jaké ušiju Julince tepláky 😀 ), jak se asi máte hezky na táboře....

ucitelka70
23. aug 2012

@sufik1 krásne tričká a vidieť, že tvoj syn ťa nechá tvoriť, je to dobrý chlapček a rád nosí výtvory, čo mu pošiješ, no je to proste super 🙂

eldwen
23. aug 2012

@petkasv napadlo me, vymyslet tam sev od podpazi dolu - na jedne strane lic, na druhe treba stuzka pres sev... mozna by to snizilo spotrebu...

kuna
23. aug 2012

a ušila jsem další bekovku, jen ji má modelka blbě naraženou, dá se nosit i nad ušima 🙂
Už se těším, až jí na podzim ušiju fleesovou. Skoro jsem jednu koupila v Zaře, jen jsem byla líná se pro ni vracet...tak teď už nemusím 🙂
sorry za rozmazanost, modelka neposedí v klidu

kuna
23. aug 2012

@eldwen @petkasv jsem na to tričko zvědavá, takhle to vypadá hezky, ale mám trochu obavy, jestli to při každém pohybu nebude sjíždět...
(jsem strašnej optimista, já vím 😀 😀 😀 )

@sufik1 přidávám se ke chvále triček, s aplikacema sis fakt vyhrála!

petkasv
23. aug 2012

@eldwen to je dobrý nápad, na látce by se tak určitě ušetřilo, protože by si stříhala takový jako čteverec, či obdélní, a využila z něho všechno, to je možná dobrý řešení 🙂

@kuna tý nanyně to nesjíždí já vím že se nehýbe, ale je to docela pevný - tím jak to je dvaktrát obmotaný, tak to je dobrý 🙂

petkasv
23. aug 2012

@kuna ta je suprová 🙂

mooncaa
23. aug 2012

@caramilla Přeji ať záda brzy bolet přestanou, ať se zase můžeš posadit ke stroji. Jsem si říkala, jak si užíváš na táboře a ono nic.

mooncaa
23. aug 2012

@petkasv Přidávám se k dotazu, že je lepší stroj INNOV 10 než BN 2700 je mi jasné, ale v čem je rozdíl? Co má INNOV 10 za lepší funkce?
Já osobně potřebuji, aby stroj bez vynechávání stehů prošil několik vrstev softshellu a aby nebyl vopruz navíjení spodních cívek. Mě teda pořád docházejí spodní nitě. Měla jsem v životě 2 stroje, u Lady jsem musela vyndat spodní cívku ze stroje nasadit na jiné místo, úplně vyvléci niť ze stroje a hlavně jehly, navinout cívku, zase dát cívku na původní místo, namotat niť na správná místa a provléci jehlou. Můj druhý stroj - nemusela se vyndavat cívka, stačilo destičku nad cívkou povysunout, niť z jehly se omotala kolem kolečka (fixace), navinula se cívka a bylo hotovo, mohlo se rovnou šít.
Takže bych u nového stroje opět uvítala jednoduché navíjení spodních cívek.
Nevíte jak to mají s navíjením spodní cívky tyto stroje? U INNOV píší, že není potřeba vyvlékat niť z jehly a ještě provlétak niť kolečkem cívky a přitom na videu obě tyto operace dělají. Tak jsem z toho jelen. Ono na tom videu mi to přijde naprosto stejně složité jako u Lady.

caramilla
23. aug 2012

@kuna tý jo, nestraš!!!! Ale u mě snad nebude tak zle, dneska je mi lépe než včera, už si umím sednout i na bobek, když dávám mínu na nočník 😎 Bolest ustupuje, tak snad to bude dobré. Zase jsem dnes dočetla 600 stránkovou knihu, to se mi nepoštěstilo za celý svůj život, vyjma bible 😀 😀 😀 a asi dohromady taky Letopisy Narnie, no...
Kdyby někdo chtěl ekoromán tak trochu pohádkový, napínavý a plný lidských vztahů a lidských hodnot, doporučuju Tobiáš Lolness, pro děti i dospělé, super čtení, je to napínavé od začátku do konce, krásně psané.
@lenasss jj, já vím, jak jsi to myslela 😉

Jinak při představě šicího stroje, se mi dělá vysloveně špatně! U PC sedí na jedné půlce a nohu mám nataženou do zadu. Nemůžu řídit auto ani špalat na pedál, nemůžu ani sedět. Takže záda sama mě brání před takovou vylomeninou. Dala jsem prádlo do pračky a musela jsem si jít lehnout, jak mě to rozbolelo, na odnesení koše ven ke šňůře budu volat babičku. To, co mi je fakt trapné je, že se o mě na táboře starala moje "stará mamka" a tady moje "stará tchýně", já bych měla obskakovat je a ne naopak... je to fakt divný 😀

caramilla
23. aug 2012

Jo, prosím tě, @kuna , bekovku strašně chci ušít Míně, kde jsi vzala střih? Chtěla jsem ho nějak opakcovat, ale kdybys měla hotovej, byla bych ti velmi velmi vděčná 😎

ngvadi
23. aug 2012

holky pletařky, vypadá to, že se schyluje k další hromadný objednávce z vlnapu, měl by někdo zájem? 🙂

kuna
23. aug 2012

@caramilla neboj, to já jsem nechtěla strašit, u manžela to bylo vyústění celoživotních problémů se zádama. Teď mu zjistili, že má jeden obratel posunutý o 21mm, no to aby ho to nebolelo. U tebe snad nebude tak zle. Ale lituju všechny, co máte takto chronické problémy se zádama, tohle se mi naštěstí vyhlo.

Střih je kombinace pajclého kloboučku z H&M, návodu na pirátku z MMB a zbytek "baj voko" 🙂. Večer ho naskenuju a pošlu 😉

sinala
23. aug 2012

@caramilla taky jsem kdysi řešila to, že mo moje " stará mamka" dělá spoustu věcí pro mě a stará se o mě, když potřebuju ( hlavně v šestinedělí 😀 ), ale už jsem se to naučila přijímat a vím, že až budu já " stará" bez malých dětí, budu svým " mladým" dětem pomáhat dle svých schopností a času 😀 😀 😀 a tak to je a myslím, že skoro ve všech " normálních" rodinách 😀 😀 😀

@kuna bekovka supr, čím jsi vyztužila kšilt?

@mooncaa popis navíjení cívky je jak reklama, aby si člověk pořídil nový stroj 😀 😀 😀. Jsem neměla tušení, že jde spodní cívku navlíkat i tak jednoduše 😀 😀 😀