Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj holky , moc tu nejsem (nestíhám) a od srpnu - septembra som v práci 😝
prídu dnes pozdeji 🙂
@animal Tohle byl můj první pokus s nažehlovačkou v mé šicí historii a očividně jsem si dala velké sousto, hnedle slečnu Ling. 🙂
@terezita Jsem si právě myslela, že to po vychladnutí přežehlím na těch nedržících místech, že se to třeba chytne, ale fakt už na tom nebylo žádné lepidlo (nebo co se na to používá) a prostě nedrželo. Tak jsem to sloupla a až se mi po víkendu vrátí dítko s tričkem, tak ho vyperu a zkusím znovu. V nejhorším případě udělám Animal kšeft nákupem další Ling. 😀 Já se jí totiž vzdát jen tak nemíním. 😀 😀 😀
Jsem tady !!! 😀 😀 😀
Musím jít do práce abych mnela z čeho platit hromadky 😀 😀 😀
@palosek myslíš žlutou lemovku? jojo, píšu si 😀
@mooncaa mám elektronickýho brothera DS 120 a je úúúžasný 😀 co se týče navíjení spodní nitě, tak se mi něco plete, že má být bleskové, ale poprvadě jsem nijak nezkoumala a prázdnou cívku prostě dám nahoru, navinu a strčímpo stehovou destičku. navinutí celé cívky trvá ani né minutu se všemi kroky, takže bleskovost už neřeším 😀 stroj dostává zabrat a zatím zatukám, je na něj spoleh ve všem 😉
@sinala - né, to je moc práce kvůli šedý niti 🙂 zas tak na odstínu nelpím 😉 tak mi napiš název takové střední šedé - prostě ani tmavá a ani skoro bílá 😀já si to do table prdnu - chtěla jsem si napsat elephant - jakože logicky to bude šedá a pak koukám, že ve vzorníku je to nějaký odstín hnědé 😅 😲
@lucijan a jaké jsi měla ty první dva porody? já jsem vždycky toužila po maximálně přirozeném porodu ideálně doma, ale Fanoušek se narodil 41+4 - začalo to prasknutím vody, ale po 16 hodinách jsem byla stále zavřená a tak jsem skončila sekcí☹ takže já už si o porodu doma nechám jen zdát ☹
@lucijan, moc gratuluju, a jestli jste to zvládly doma, tak dvakrát tolik!
holky, rozhodla jsem se, že i na ten bedimex udělám tabulku, vy ste prostě hrozný objednávačky a já bych se z toho zachvíli picla, sem myslela, že jenom sečtu metry a ono to bude zase 20 položek :D
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...
stejně tak na vlnap jsem udělala tabulku
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

@lucijan gratulujem k Amálke, moc krácne dievčatko to je!🙂 a závidím k domácemu porodu 😉 ako skoro si si to začala domlouvat s PA, mňa to stále pokúša 🙂