icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
24. aug 2012

Holky moje včerejší háčkování a dnešní šití 🙂 zelené je pro Bětku a kytkové pro mamku - podle Terezity 🙂
Bílá čepka je Bětky a a ta druhá je volná, jen jí musim přefotit a pak zkusím vymyslet nějakou kyti 🙂 Bětce je velká 😖

komisakpd
24. aug 2012

@lucijan blahozelam...krasna je... 🙂

tygrova
24. aug 2012

Holky, přidal by se někdo ke mně s dětskýma knoflíkama z polimexu? http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Pro... Moji favoriti jsou zajíčci a žáby, ale nejen ti 😀

petkasv
24. aug 2012

@tygrova jaký je nejmenší množství na objednání?

beky52
24. aug 2012

@lucijan pripájam sa k gratuláciám..krásna princezničky..oplatilo sa naňu čakať 😉 prajem iba to najlepšie 🙂

sinala
24. aug 2012

@petkasv v balení je 144 ks

veronik77
24. aug 2012

prosím, jaká výztuha se hodí na kabelku? díky 🙂

barcav
24. aug 2012

@lucijan velké gratulace, malá je krásňoučká 😵 😵 😵

stassy
24. aug 2012

@veronik77 Záleží, jak moc ji chceš pevnou, ale v zásadě se dá říct, že nejpoužívanější je ronopast, ten je tak akorát. 😉

mooncaa
24. aug 2012

@palosek Jo E. jako D. a možná i M. jako K. 😀

@kalman Takové vstávání to bych nepřežila. To máš každý den, nebo jen částečný úvazek? Co děláš a kdo hlídá?

@crawler A musíš vyvlíkat niť z jehly, když chceš navinout cívku - to vyndání cívky a navinutí mi nevadí, ale nechce se mi pořád navlékat a vyvlékat niť - i když ty stroje mají navlékač jehly. Jo a k šedému kalhotovému softu jde celkem ta monument barva - případně bych volila i o kousek tmavší (je lepší o něco tmavší barva než světlejší než látka), ale už ne žádnou z těch tmavých šedých, co jsou ve vzorníku, ty jsou moc tmavé.

piecee
24. aug 2012

holky ..přijde mi to jenom? nebo firma medley dělá šátky na nošení dětí z látek z MTX? 😨 😀 😀 http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=57771224&tab=1 versus... http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

mooncaa
24. aug 2012

@piecee Koukla jsem na to jejich fotoalbum a těch proužků mají z MTX víc.

ngvadi
24. aug 2012

@piecee kdepak, to se ti nezdá, paní medley šije pružný šátky z mtx úpletů, taky její merino http://aukro.cz/elasticky-satek-na-noseni-deti-... je jen climayarn, žeano... http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...... taky podle toho ty šátky prej vypadaj, prověšený po pár použitách, dítě v tom pořádně nedrží atd. :/

evcounek
25. aug 2012

@bobet Tak já to nějak spáchám a pak to vyvěsím. Bude mi to sice trvat dlouho, ale nakonec se to nějak podaří. Nejprve musím udělat smutný očka na maminku jestli nemá někde větší kus manšestru nebo něčeho (ideál žlutá, smetanová, čokoládoově hnědá nebo zelená) máme čokoládově hnědý kočárek (no původně byl, ale sluníčko zapracovalo)Maminka pracovala jako pánská a dámská krejčová tak že zásoby byly veliké. Případně sehnat ve výprodeji.

evcounek
25. aug 2012

@maly_prcek taky jsem to slyšela jdu to prubnout

evcounek
25. aug 2012

@tygrova no my máme opravdu dederon takouvou tu látku co z ní dřív nosili ženy oblečení v práci nebo jako domácí úbor. Je hnědý se vzorečkem kytiček. Hnědá by nevadila,ale je úplně jiná než u kočárku. ☹ Kočárek je čokoládově hnědý a fusak je takový o 2-3 odstíny světlejí se zrzavými kytičkami. No dost se to tříská 😖

petkasv
25. aug 2012

@piecee nezdá,mám od nich dva šátky a oba jsou z látek z MTX 🙂

petkasv
25. aug 2012

@sinala tak to je mega balík

piecee
25. aug 2012

@ngvadi ty blááho to jako fakt? 😨 mám tydle pruhy doma (v jiné barvě) a na tričko super ale na šátek?to snad nemůže myslet vážně? 😖

petkasv
25. aug 2012

@piecee no jako vytahuje se to děsně ☹ a na delší nošení to určitě není 😖

crawler
25. aug 2012

@tygrova
@kofinek holky, právě mám nastříhány všechny obrázkové a přebytky jsou, ale bude se o ně prát víc holek 😉 Na kofinek tuším email mám, ale @tygrova - písni mi ho prosím do IP, abych Tě zahrnula do infoemailů. JInak dám ty obrázkový přebytky i sem - je toho poměrně dost, tak se to může udat i mezi jiný 😉 Tož za chvíli 😉

crawler
25. aug 2012

@ngvadi
@piecee
@petkasv když se bavíte o těch šátcích medley. mě taky hned napadlo, že to bude dělat z mtx, protože jsem viděla i několik plín s povědomejma látkama. nicméně na šátek z medley nemůžu říct ani popel - mám elastický - je to určo elastický jednolíc s větší gramáží a já teda Fanouška nosila dost a to až do 11kilo a prověšený není ani trochu - určitě ho s klidem využiju i na druhý dítko, takže to bude samozřejmě o kvalitě látky - jak víme mtx má lepší i horší - já se asi zrovna trefila do té lepší, protože fakt drží 😉

ngvadi
25. aug 2012

help, pražský holky, nemáte někdo čtverec oogy zeleno-hnědý? sem slíbila PULky a teď sem zjistila, že na svůj pruh ze zbytků v pohodě narvu malý PULky, ale ne velikost na 10kiláčka :/

crawler
25. aug 2012

Takže přebytky obrázkových 😉 Přednost mají Ti, kdo se hlásili o přebytky předem /několik lidí bylo smazáno šotkem z tabulky, apod./ nicméně, když se to neudá mezi ně, tak je házím radši i sem a případní zájemci mohou do IP psát😉

Jde o ježečky, vločky, dopravu a pár menších zbytků 😉

ZA chvíli půjdu stříhat jednobarevný, takže případný přebytky opět hodím do ringu 😉

ucitelka70
25. aug 2012

@lucijan krásna Amália, blahoželám

ucitelka70
25. aug 2012

@tygrova krásne sú to gombíky, mne sa páčia aj sloníci..... ak by šli baby z SK do hromadky, pridám sa samozrejme 😉

katkaela
25. aug 2012

@lucijan Mňa to teda dosť láka, ale asi manžel by to nedal 😀 Ja som ho ani k porodu nenútila a ani teraz by asi nešiel, keby som rodila v porodnici.

palosek
25. aug 2012

@petkasv ...krásné výtvory...ááá koukám taky lehce zvlněný lem na prvním troku...hádám po prošití dvojjehlou??? 😅

palosek
25. aug 2012

@ngvadi ...tyjo, to aby člověk dával fakt bacha...co kdo z čeho šije... 😖

maly_prcek
25. aug 2012

@stassy Mě podobně špatně jako ta tvá velurka chytal při nažehlování oboustranný vlizelín a bylo to nízkou teplotou, takže bych to taky zvýšila na trojku...
Taky mě nažehlovačky čekají 😨