Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky mám prošitý spodek dospěláckého trička dvojjehlou a po prvním vyprání se mi ta spodní nit potrhala. Dělá Vám to nebo jsem jen měla špatně nastavené napětí nití?
@sinala stalo se mi to jen u jednoho mého trika a nevim proč 😖 u všech ostatních to bylo v pohodě
Holky, co háčkujete, prosím z čeho háčkujete čepičky na jaro/podzim a kolik klubek na jednoročku? Díkkk...
@maly_prcek jaro/podzim - merino, nebo dvojitě bavlna - camila, nebo Nela z niťárny - jaro spíš balvna, podzim spíš merino, a na jednoroční určitě dvě bych vzala 🙂
@maly_prcek Já používám na jaro/podzim bavlnu Camila, podle mě stačí jednoduše, ale dělat krátké sloupky. Na pozdní podzim, začátek zimy bych brala merino nebo jinou vlnu, záleží, co Ti bude příjemné na omak. Já vloni dělala Kačce pletenou čepici z Exclusive od Vlnapu, ta je tlustá, možná trošku kousavá a fakt zimní. 🙂
A co se spotřeby týče, tak Camilla mi vždycky stačilo jedno klubko na čepičku. I pro tříleťačku. 😉
@lucijan já si na ty vánoce plánovala ambu porod, když mimčo bude v termínu a bude všechno v pořádku, a už ta představa přemlouvání chlapa je dost složitá, ale šlo by to, a nejdřív jsem mrkla na porodky u nás v okolí a ani jedna to nenabízí, děsný, na vánoce se mi v porodnici být fakt nechce 😖
@petkasv oni to nemusejí nabízet - nemůžou tě tam držet, když nebudeš chtít, jako tě nikdo nemůže v krámě nutit, ať si něco koupíš, ty jsi tam zákazník, kterej využívá jejich služeb, za dítě a za sebe zodpovídáš jen ty 😉 Nic ze zdravotní péče není povinný, snad krom očkování a karantény myslím. Reverz to jistí 😀
@petkasv nemají na to právo, leda by dítě bylo v ohrožení života a ty jsi nebyla při smyslech a nemohla o něm rozhodovat, tak můžou oni. Jinak je to nátlak, zastrašování a vydírání ze strany lékařů. Jo, a za tu hospitalizaci mají peníze, samozřejmě, takže se tě tam snažej udržet co nejdýl - vůbec v tom honu na čarodějnice a domácí porody jde dost o prachy, což si málokdo uvědomuje
no jako ty v liberekém kraji jsou naprd, navíc mám dojezdy všude docela daleko 😖 takže i to bude komické, no ještě mám v plánu to nějak vyřešit se svým gyn, jenže ten je takový racionální, takže uvidíme, jak se na to bude tvářit 😖
@lucijan no u nás moc dlouho nedrží, já po zkušenostech po prvním porodu. kdy mě pustili skoro za dva dny ( Al. se narodila ve středu 23 45 a já už v sobotu byla doma), myslela jsem, že je mi dobře a doma jsem byla absolutně nemožná - fyzicky i psychicky. A proto u 2. porodu jsem chtěla být v porodnici co nejdéle a musela jsem je prosit, aby mě tam nechali ještě i 4. den. A to mi doma manžel pomáhal a mamka mi chodila vařit a uklízet...
ahoj holky, hlásím se po delší pauze... asi to tu už padlo, v pondělí 20.8. se nám narodila další holka do party... pokusím se teď dohledat, co kde dlužím, myslím, že doplatek daisyr, pak lemovky crawler (bohužel nemám odkaz na tabulku, takže pokud nějaká duše pomůže, díky!) a snad už má spočteno i Terezita za FM? 😎

@palosek Pavli děkuju, ne není dvojjelhlou ale je to moje chybka asi ☹ je to ustřižený proužek stejný látky, přežehlený napůl a přišívaný cikcakem a prostě se to vytahovalo ☹ a pak aby to aspoň trochu vypadalo tak jelikož se mi ten cikcakový lem neustále kroutil i nahoru a podle mě by to škrábalo tak jsem ho jehlou přišila k tričku a výstřih je trochu velký, nějak jsem to nevychytala, tohle přišívání jsem dělala prvně,tak to musím vychytat 🙂